O femeie din Târgu Mureș, mamă a 4 copii, a SUPRAVIEȚUIT unei tumori de peste 5 cm. A fost extirpată cu succes, deși era într-o zonă greu operabilă

O femeie din Târgu Mureș, mamă a 4 copii, a SUPRAVIEȚUIT unei tumori de peste 5 cm. A fost extirpată cu succes, deși era într-o zonă greu operabilă
FOTO - Caracter ilustrativ: Profimedia
Publicat: 26/03/2023, 16:59
Actualizat: 26/03/2023, 17:02

Neurochirurgii din Iași i-au descoperit unei femei de 37 de ani, din Târgu Mureș, mamă a patru copii, o tumoră de peste cinci centimetri situată într-o zonă greu operabilă. Intervenția chirurgicală s-a încheiat cu succes, deși a fost una dificilă.

Pacienta a venit la Iaşi după ce medici din mai multe centre medicale renumite din ţară şi din Ungaria i-au spus că este un caz dificil, iar formaţiunea tumorală pe care o are femeia nu se poate opera pentru că astfel i-ar pune în pericol viaţa. De altfel, i-au spus că nu mai are mult de trăit.

„Am fost la zece profesori din Târgu Mureş, Cluj, Bucureşti, şi în Ungaria am fost. Peste tot medicii mi-au spus că sunt un caz dificil şi că nu se poate opera, iar dacă mă operez pot să mor sau să rămân ca o legumă. Am văzut pe internet ce operaţii se fac la Iaşi şi am venit aici. Am fost primiţi repede şi întrebată dacă vreau să mă operez. Eu am spus că da, vreau să mă operez ca să trăiesc. Am avut o tumoră de cinci centimetri”, a declarat femeia, potrivit Adevărul.

Astfel, medicii de la Spitalul de Neurochirurgie din Iaşi i-au extras femeii jumătate din tumoare, urmând să fie supusă unei noi intervenţii, cu ajutorul tehnologiei Gamma Knife.

Medicul Lucian Eva, manager al Spitalului de Neurochirurgie din Iaşi, a declarat că pacienta a ajuns anul trecut la unitatea medicală ieşeană, având o tumoare foarte mare, situată la baza craniului.

„Posibilitatea de tratament cu Gamma Knife era exclusă pentru că era prea mare volumul tumoral. Am decis să intervenim chirurgical, să reducem volumul tumoral şi ulterior să facem tratamentul Gamma Knife. La controalele repetate nu am obţinut rezultatul scontat pentru că tumora nu s-a strâns pentru a putea interveni cu Gamma Knife. Deja avea din nou semne clinice pentru că sunt afectaţi diverşi nervi cranieni. Şi atunci am decis să reintervenim din nou, să scoatem şi mai mult din tumora respectivă, lucru care s-a şi întâmplat. Pacienta este bine”, a precizat medicul Eva.

Potrivit acestuia, tratamentul de radiochirurgie stereotactică de tip Gamma Knife reprezintă un alt mod de a privi neurochirurgia şi de a trata pacienţii cu leziuni neurochirurgicale.

Marian Popescu
Marian Popescu este pasionat de tot ce înseamnă jurnalism, de-a lungul timpului activând în tv, radio și mai ales în presa online. După ce a mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Schimbare majoră pentru pensionarii din România. Ce pregătesc guvernanții în privința vârstei de pensionare
FOTO. Mădălina Ghenea, apariție de vis! Imagini hot: „Frumusețe stratosferică”
FOTO Elon Musk îl ironizează pe Volodimir Zelenski printr-un meme. Kievul reacționează: „Era băgat în...
Cum fac dragoste femeile musulmane înainte de căsătorie! Scandalos!
Cât vom plăti impozit pe un apartament de 2 camere în 2024. Este cea mai...
Medicamente ce te transformă în PIETON dacă ești prins la volan
EXCLUSIV: Mărturia dureroasă a tatălui Laurei, DJ Lalla, la o zi după înmormântare: "Fata mea...
Mărire de până la 30%! Care sunt cele trei scenarii pentru creșterea pensiilor de la...
Asta, DA, răsturnare de situație în showbiz! S-au ÎMPĂCAT după un an în care n-au...
Iohannis, despre susţinerea Germaniei pentru aderarea la Schengen: Prietenul la nevoie se cunoaşte
Bănuind că în casa ei se petrec lucruri bizare, Victoria a instalat o cameră de...
Au crezut că AU SALVAT un câine neajutorat de pe stradă, dar au aflat la...
Ora de iarnă 2023. Nu uitați să dați ceasurile înapoi! Când se schimbă ora
Crima de la Mangalia. Cum a ajuns ucigașă Loredana Atănăsoaie
Zodiile cu cel mai mare noroc în dragoste în săptămâna 2-8 octombrie 2023. Ce ne...
BANCUL ZILEI. Bulă la service: Am venit pentru o verificare la roată. Nevastă-mea spune că...
Fanii Vacanta Mare sunt distrusi! Costel a murit… ce declaratii tulburatoare au fost spuse