O tânără de 19 ani din ARMATA britanică și-a luat viața, după ce a reclamat că e hărțuită de șeful ei. Ofițerul insista să aibă o relație cu ea

O tânără de 19 ani din ARMATA britanică și-a luat viața, după ce a reclamat că e hărțuită de șeful ei. Ofițerul insista să aibă o relație cu ea
Publicat: 05/10/2023, 10:16

O tânără de 19 ani înrolată în armata britanică s-a sinucis după ce a fost hărțuită în mod repetat de șeful ei. Jaysley Beck, în vârstă de 19 ani, a fost găsită fără viață la Larkhill Camp, o școală de instructaj din Wiltshire. Ea a încercat să raporteze comportamentul inadecvat al ofițerului superior, dar presiunile nu au încetat.

Fata s-a sinucis după ce ar fi suportat un comportament total neadecvat din partea șefului ei. Ofițerul, a cărui identitate nu a fost făcută publică din motive legale, era responsabil pentru alocarea sarcinilor lui Jaysley. Apoi însă, ușor-ușor, lucrurile au degenerat, potrivit The Sun.

Jaysley le-a spus prietenilor și familiei că și-a văzut inițial șeful ca pe un prieten și a încercat să fie înțelegătoare, dar comportamentul lui a devenit insuportabil.

Și-a luat viața după ce nu ar ai fi suportat avansurile șefului

În doar o lună, i-a trimis fetei mai mult de 1.000 de mesaje pe WhatsApp. Ofițerul voia să aibă o relație cu tânăra, însă aceasta avea un iubit și nu era interesată de o relație cu șeful ei. Tânăra de 19 ani a început apoi să spună că îi este teamă că bărbatul o urmărește. Jaysley, din Oxen Park, Cumbria, avea 16 ani când s-a înrolat armatei. Mai târziu, Jaysley i-a spus șefului ei că nu se simte comod în preajma lui însă avansurile nu au încetat.

Cu o săptămână înainte de moartea sa, Jaysley a fost lăsată „tremurând” în fața unui hotel într-o călătorie de serviciu, din cauza comportamentului șefului ei. Și-a sunat tatăl în dificultate și a fost preluată de un prieten, conform datelor din anchetă.

„Adevărul este că mă chinui să mă descurc cu toate astea. Nu mai fac față”, i-ar fi spus fata atunci.

Mama fetei a declarat că și-a îndemnat fiica să raporteze comportamentul șefului ei, dar se teme că Jaysley nu a vrut să-i rănească sentimentele.

„Deși acest comportament s-a încheiat cu o săptămână înainte de moartea ei, se pare că a continuat să o afecteze și a avut un impact semnificativ asupra stării ei mentale”, a spus mama tinerei.

Nu este singurul caz de hărțuire la care a fost expusă tânăra

Mama tinerei a adăugat că fiica ei a fost, de asemenea, suspendată din sistemul de plângeri din cauza gestionării unui atac sexual anterior asupra ei de către un alt superior al ei.

Gunner a sunat-o pe Leiighann să-i spună că un bărbat „și-a pus mâinile între picioarele ei și a încercat să o apuce de la gât” în barul unui centru de antrenament al armatei cu o seară înainte.

Ea ar fi strigat „Dă-te jos, domnule” înainte de a se ascunde în toalete și de a dormi în mașina ei de teamă că nu va încerca să intre în camera ei.

Un prieten a raportat incidentul, dar bărbatului i s-a dat doar o sancțiune minoră și i s-a spus să scrie o scrisoare de scuze. Raportul sugerează că acest lucru „poate să fi influențat eșecul ei de a raporta alte evenimente care s-au întâmplat ulterior”.

Ancheta de serviciu, care urmează să fie lansată miercuri, a spus că „este aproape sigur” că comportamentul șefului lui Jaysley a fost „un factor cauzal al morții ei”.

„Deși acest comportament s-a încheiat cu o săptămână înainte de moartea ei, se pare că a continuat să o afecteze și a avut un impact semnificativ asupra rezistenței și bunăstării ei mentale”, se menționează în raport.

Un purtător de cuvânt al armatei a declarat pentru The Sun că „armata a aprobat toate cele 18 recomandări din raportul de anchetă de serviciu, dintre care 15 au fost deja puse în aplicare. Restul va fi acționat până la sfârșitul lunii decembrie 2023, ca parte a angajamentului nostru absolut de a îmbunătăți și menține siguranța oamenilor noștri”.

Sursa foto: Facebook

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O regină a frumuseții a fost găsită de mafioți după ce a dezvăluit pe Instagram...
Anunţ trist despre Florin Piersic, direct din spital, de Paşte! Din păcate, nu se pune...
FOTO. Cât de frumoasă e iubita milionarului care a fost timp de 8 ani amantul...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Un român a vrut să fure bani dintr-un bancomat din Italia și a rămas fără...
Anunţul momentului! Este vorba despre Florin Piersic
ȘOCANT: ce conținea peștele macrou care i-a adus moartea fetiței de 4 ani din Călărași
După 10 de ani de muncă pe un vas de croazieră, Claudiu s-a întors în...
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Cutremur în Prima zi de Paște! Unde a avut loc și ce magnitudine a înregistrat
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
Avertisment al serviciilor secrete europene: Rusia pregăteşte activ atentate cu bombă sub acoperire, atacuri incendiare...
Inventatorul REVOLVERULUI avea o PERSPECTIVĂ NEOBIȘNUITĂ asupra PĂCII!
ROMÂNII, VERIFICAȚI chiar în ziua de Paște. Ordinul care se aplică DEJA în toată România
Exclusiv: Fosta iubită a lui Philipp Plein explodează. Ce acuzații îi aduce româncei Andreea Sasu
Aceste zodii vor avea parte de iubire adevărată în săptămâna 6-11 mai 2024. Ce surprize...
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Roberta și Julia își aruncă săgeți în Casa Iubirii! Patrick, pe post de arbitru: „Diferența...
De ce Lora nu a devenit mamă până la 41 de ani: "Eu mă simt...
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Cum a schimbat Charles Darwin înțelegerea evoluției pe Pământ