Oppenheimer și Cillian Murphy, marii favoriți la Premiile Oscar. De unde ar putea veni surprizele

Oppenheimer și Cillian Murphy, marii favoriți la Premiile Oscar. De unde ar putea veni surprizele
Publicat: 10/03/2024, 15:00

Cu 13 nominalizări în palmares, Oppenheimer, portretul cinematografic al părintelui bombei atomice este marele favorit la statueta pentru cel mai bun film și pentru o mulțime de alte premii. Potrivit lui Clayton Davis, editorialist la revista Variety, Oscarurile nu au mai avut un favorit atât de clar pentru premiul suprem de douăzeci de ani, când a fost recompensat ultimul episod al trilogiei „Stăpânul inelelor”.

Cillian Murphy este mare favorit la statueta pentru cel mai bun actor, dar Paul Giamatti este un contracandidat serios cu personajul său din „The Holdovers”, un profesor de istorie irascibil.

Am mizat aproape în totalitate pe `Oppenheimer` în acest an. Are totul: măreție, anvergură, importanță, a declarat pentru AFP un membru cu drept de vot al Academiei, sub rezerva anonimatului.

Câte statuete poate strange Oppenheimer

Susținut de recenzii entuziaste și de o distribuție impecabilă, „Oppenheimer” ar trebui să îl încoroneze pe Christopher Nolan drept cel mai bun regizor și pe Robert Downey Jr. drept cel mai bun actor în rol secundar. De asemenea, este favorit într-o mulțime de categorii tehnice – montaj, cinematografie, sunet, coloană sonoră etc.

„Anatomia unei prăbușiri”, marele rival

La rândul său, cinematografia franceză freamătă de emoție în legătură cu „Anatomia unei prăbușiri” și cele cinci nominalizări ale sale.

Pelicula care a luat Palme d’Or la Cannes pare că sigur va pleca cu Oscarul pentru cel mai bun scenariu original, așa cum a făcut-o și la Globurile de Aur și la Bafta.

O victorie la orice altă categorie, inclusiv la categoria Cel mai bun film, ar fi o realizare răsunătoare pentru filmul lui Justine Triet, singura femeie nominalizată la categoria Cel mai bun regizor.

Surprizele sunt încă posibile, totuși, pentru acest thriller juridic despre declinul unui cuplu artistic disfuncțional, în care o scriitoare bizară, interpretată de Sandra Hüller, se trezește acuzată de uciderea soțului ei.

Concurență mare pe statueta pentru cea mai bună actriță

Actrița germană Sandra Hüller ar putea perturba duelul anunțat între Emma Stone și Lily Gladstone pentru premiul Oscar pentru cea mai bună actriță.

Prima, care a fost deja recompensată pentru „La La Land”, se află în căutarea unei a doua statuete datorită interpretării rolului unei femei Frankenstein din filmul baroc „Poor Things”.

Cea de-a doua, starul din „Killers of the Flower Moon”, ar putea deveni prima actriță amerindiană care să câștige acest premiu datorită thrillerului istoric al lui Martin Scorsese despre masacrul amerindienilor Osage în anii 1920.

Dacă Sandra Hüller eșuează pe acest front, se poate consola cu siguranță cu succesul anticipat al unui alt film în care joacă: „Zona de interes”.

Această cronică înfiorătoare a vieții fără griji a unei familii de naziști, instalată liniștită în vila lor de lângă lagărul de la Auschwitz, este cotată de mulți ca fiind câștigătoare a premiului Oscar pentru cel mai bun film internațional.

Barbie, o candidatură de culoare

Prezentată pentru a patra oară de comediantul Jimmy Kimmel, ceremonia se anunță a fi una de culoare roz, pentru a celebra fenomenul „Barbie”.

Nominalizată la opt categorii, satira feministă a lui Greta Gerwig va trebui să se mulțumească cu premii secundare: regizorul său și interpreta păpușii de plastic, Margot Robbie, au fost ignorați.

Dar, după ce anul trecut a dominat box office-ul mondial, cu încasări de peste 1,4 miliarde de dolari, filmul va fi cu siguranță un mare succes.

„20 days in Mariupol”, favorit la documentare

„20 days in Mariupol”, o relatare a atrocităților războiului din Ucraina, este așteptat să câștige la categoria cel mai bun documentar.

În fine, pe frontul animației, maestrul japonez Hayao Miyazaki („The Boy and the Heron”) se va duela cu Spider-Man, protagonistul filmului de animație „Spider-Man: Across the Spider-Verse”, mai scrie France Presse.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
6 sfaturi pentru o viață cât mai lungă de la un bărbat de 110 ani....
Tatuajul ireal care a produs controverse în mediul online. Bărbatul de 60 de ani nu...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Cea mai „nebună” ofertă vine de la Lidl! Ce o să găsiți în supermarketuri de...
Ce trebuie să mâncăm pentru a ne feri de cancer: „Evitați aceste două lucruri!”
O rezervaţie de bujori unică în Europa se află în România. E situată pe cel...
Tragedie în România de Florii! A MURIT
Sâmbătă a început distribuirea pensiilor pentru luna mai. Anunțul a fost dat de directorul Poștei...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Filtru de particule înfundat se REPARĂ sau se ARUNCĂ? Ce durată de viață are DPF?
S-a realizat al doilea transplant de rinichi de porc către un pacient uman
Rezervor URIAȘ de apă, găsit ADÂNC sub suprafața Pământului
Schimbare pentru cei cu MAȘINI PE BENZINĂ. Este răsturnare totală de situație pentru milioane de...
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor...
Ce plantă poate preveni cancerul? Are proprietăți miraculoase: elimină pietrele de la rinichi și tratează...
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
"Mă făceam că nu aud". Nicolae Botgros, întâmplare neașteptată la o înmormântare! Cererea pe care...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Gerard Peter Kuiper, pionier în explorarea Sistemului Solar. Părintele științei planetare moderne