Orașul Cluj-Napoca, mai bogat cu 50 de milioane de euro, după „Untold” / Emil Boc: „Noi, clujenii, nu avem mare şi atunci a trebuit să ne branduim ca să aducem turişti”

Orașul Cluj-Napoca, mai bogat cu 50 de milioane de euro, după „Untold” / Emil Boc: „Noi, clujenii, nu avem mare şi atunci a trebuit să ne branduim ca să aducem turişti”
Foto: Untold, Facebook
Publicat: 08/08/2022, 08:55
Actualizat: 08/08/2022, 09:24

Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, afirmă că în oraş au intrat direct şi indirect peste 50 de milioane de euro datorită festivalului Untold.

Emil Boc a declarat că a fost nevoie de rebranduirea Clujului pentru atragerea turiştilor.

„În aceste zile, România este împărţită la mare sau la Cluj. Noi încheiem în această seară acest festival, România rămâne la mare pentru că este o parte extraordinară a acestei ţări. Noi, clujenii, nu avem mare şi atunci a trebuie să ne branduim oraşul pe alte lucruri care să ne poată aduce turişti.

Electric Castle, Festivalul Internaţional de Film Transilvania şi în topul piramidei Untoldul, ne ajută să întreţinem mai bine de două luni dimensiunea artistică, dimensiunea de turism a oraşului”, a afirmat Boc, duminică seara, la Digi 24, citat de News.ro.

Primarul Clujul, Emil Boc, despre o posibilă criză financiară: „E jale viața economică. Mă întâlnesc zilnic cu oameni care o duc tot mai greu”
Sursă FOTO: Raul Ștef – Mediafax Foto

„Dincolo de taxele şi impozitele locale care se plătesc sunt aceste resurse financiare pe orizontală care intră în oraş”

El a fost întrebat dacă au venit bani la buget datorită festivalului Untold.

„Avem o analiză din 2019 care arată că în oraş au intrat direct şi indirect undeva în jur de 50 de milioane de euro. Probabil că această ediţie fiind cea mai numeroasă şi cea mai consistentă probabil că această sumă este şi mai mare. Dincolo de taxele şi impozitele locale care se plătesc sunt aceste resurse financiare pe orizontală care intră în oraş.

Vibe-ul pe care îl aduce acest festival, tinereţea, entuziasmul şi mesajul pe care îl dă lumii că tinerii care vor conduce lumea asta peste 10, 20, 30 de ani se întâlnesc stau împreună, vor învăţa să colaboreze şi nu să se războiască”, a precizat Emil Boc.

Vă recomandăm să citiți și:

Otilia Serescu
Absolventă a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării, Otilia Serescu a debutat în presă la televiziunea locală Iași TV Live și la săptămânalul 7Est, în anul 2010. Ulterior, citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase