Orban: Din punctul meu de vedere, astăzi nu se impune carantinarea Capitalei

Orban: Din punctul meu de vedere, astăzi nu se impune carantinarea Capitalei
Ludovic Orban: Din punctul meu de vedere, astăzi nu se impune carantinarea Capitalei
Publicat: 22/03/2021, 17:45

Ludovic Orban, liderul PNL, este de părere că momentan nu se impune carantinarea Bucureştiului, însă decizia trebuie luată de specialişti: „Carantinarea simplă fără măsuri suplimentare nu a generat întotdeauna efectele cele mai bune”.

Din punctul meu de vedere, astăzi, nu, dar eu nu-mi dau cu părerea. Până la urmă cei care hotărăsc, că e o anumită dimanică… Asta e o decizie care trebuie luată pe baza unor analize obviective, pe baza analizării nu numai statice a indicatorilor. (…) Decizia, din punctul meu de vedere, nu trebuie luată cu caracter politic”, afirmă Ludovic Orban.

Liderul PNL, fost premier, spune că, de obicei, carantina nu se instituie într-o localitate doar pentru a limita intrările şi ieşirile din localitatea respectivă.

„Carantina se introduce şi pentru a permite adoptarea unor măsuri suplimentare de protecţie sanitară. Carantinarea simplă fără măsuri suplimentare nu a generat întotdeauna efectele cele mai bune”, spune Orban.

Nicuşor Dan: Încercăm să evităm carantinarea Bucureştiului

Evitarea carantinării Capitalei a fost principalul subiect de discuţie dintre premierul Florin Cîţu şi primarii din Capitală, spune Nicuşor Dan, care precizează că vor fi controale mai dese făcute de Poliţia locală.

Primarul general afirmă că, referitor la autorităţile naţionale, este vorba de o înăsprire normativă acolo unde nu se respectă legea.

În ceea ce priveşte autorităţile locale, controlul pe măsurile care există, cobntrolul pe fiecare dintre secţiuni. În cadru PMB e vorba de Poliţia locală şi transportul în comun. Există raportări pe fiecare dintre linii STB, acolo unde şoferii ştiu că nepurtatul măştii este mai intens, iar acolo intervine Poliţia locală”, adaugă Nicuşor Dan.