Patriarhul Daniel, mesaj pentru români: „Respectați cu strictețe sfatul medicilor şi măsurile sanitare”

Patriarhul Daniel, mesaj pentru români: „Respectați cu strictețe sfatul medicilor şi măsurile sanitare”
Patriarhul Daniel. Sursa: MEDIAFAX FOTO
Publicat: 23/10/2021, 10:20
Actualizat: 23/10/2021, 10:22

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Prefericitul Daniel, a transmis, vineri, un mesaj în care le  cere credincioşilor să respecte cu strictețe măsurile sanitare şi să asculte de medici.

Mesajul vine în contextul în care zeci de mii de români se infectează săptămânal, iar câteva mii mor răpuși de COVID-19.

Pe 26 octombrie, creştinii ortodocşi îl sărbătoresc pe Sfântul Dumitru, iar pe 27 octombrie, pe Sfântul Dimitrie cel Nou, numit şi ocrotitorul Bucureştiului.

„Pelerinajul din anul acesta la moaștele sfinților poate fi un moment de înnoire duhovnicească, de vindecare sufletească și trupească pentru toți.

Pentru a putea purta crucea multor suferințe și încercări pe care le-a adus pandemia actuală şi pentru a simţi ajutorul lui Hristos Cel Răstignit și Înviat, este necesar să ne întărim în credință, să sporim rugăciunea și să săvârșim fapte de ajutorare a celor bolnavi şi neajutoraţi”, afirmă Patriarhul României în mesajul publicat de basilica.ro.

Patriarhul Daniel îndeamnă credincioşii să respecte măsurile sanitare hotărâte de autorități şi să asculte de medici.

„Viaţa şi sănătatea sunt daruri ale lui Dumnezeu pe care noi trebuie să le păstrăm şi să le cultivăm cu multă rugăciune, smerenie şi multă grijă, respectând cu stricteţe sfatul medicilor şi măsurile sanitare hotărâte de autorităţile competente. Ne rugăm Preamilostivului Dumnezeu să ocrotească poporul nostru şi pe toţi oameni de orice primejdie, dar mai ales de boli molipsitoare şi aducătoare de moarte”, a mai transmis Preafericitul Daniel.

BOR a anunţat, într-un comunicat, că pelerinajul anual, organizat la aceste date, va dura o săptămână, din 21 octombrie până pe 28 octombrie, „în condiţii de reală siguranţă”.