Patru români, CONDAMNAȚI în Austria pentru că au jefuit o femeie imobilizată. În fața judecătorilor au spus că au mers în locuință „la o cafea”

Patru români, CONDAMNAȚI în Austria pentru că au jefuit o femeie imobilizată. În fața judecătorilor au spus că au mers în locuință „la o cafea”
Sursa foto: Shutterstock - caracter ilustrativ
Publicat: 04/08/2023, 11:50

Un român de 42 de ani, împreună cu trei complici, au atacat și jefuit o femeie imobilizată la pat și pe fiul ei. Ei au fost condamnați de o instanță din Austria, dar decizia nu este definitivă.

Cei patru au pătruns în locuință cu ajutorul unei îngrijitoare, tot de naționalitate română, care fusese angajată să aibă grijă de bătrâna de 92 de ani.

Jaful a avut loc în septembrie 2020. Cei patru români au pătruns într-o casă în miezul nopții și l-au legat pe bărbatul care locuia în casă cu mama lui în vârstă de 92 de ani. Și-au bătut victima, au amenințat-o cu un cuțit și, în cele din urmă, au plecat cu bani, bijuterii și o colecție de monede în valoare de peste 20.000 de euro, scrie Kleine Zeitung.

Femeia care avea grijă de bătrâna de 92 de ani a fost imediat suspectată de implicare în acest jaf. În cele din urmă, ea a recunoscut că le-a deschis ușa celor patru bărbați. Pentru faptele ei, ea a fost condamnată la patru ani de închisoare. Ceilalți trei tâlhari au fost și ei anchetați și condamnați. Au primit șapte ani și jumătate, șase și cinci ani de închisoare. Ultimul român implicat, ce de 42 de ani, a fost condamnat joi la șapte ani de închisoare.

„Am mers la o cafea”

Bărbatul de 42 de ani, găsit vinovat și condamnat la 7 ani de închisoare a recunoscut că a fost implicat în infracțiune, dar a vrut să-și minimizeze faptele. Credea ca doar va fura din casă și nu a observat că un locatar al casei a fost legat și amenințat. Acest lucru l-ar fi aflat abia după aceea. Chiar la primul său interogatoriu, el a afirmat chiar că – în miezul nopții – a mers să bea o cafea cu femeia care avea grijă de pensionara de 92 de ani.

„Credeți că este credibil?” a întrebat președintele juriului, judecătorul Christian Liebhauser-Karl. Când bărbatul de 42 de ani și-a susținut declarațiile, judecătorul i-a spus că motivele lui sunt evidente: o spargere se pedepsește cu până la cinci ani de închisoare, tâlhăria gravă, ca în acest caz, cu până la 15 ani de închisoare.

Avocatul apărării a cerut în cele din urmă o amânare, pentru a discuta cu românul. În cele din urmă, acesta a mărturisit că știa că va avea loc un jaf. Dar el nici nu l-a legat pe bărbat și nici nu a avut cuțitul, a subliniat românul.

Judecătorul Liebhauser-Karl, înainte de verdict, a spus: „Atacarea, legarea și rănirea cuiva în propria casă, în miezul nopții, acestea sunt experiențe traumatizante pe care nu le vei uita pentru tot restul vieții”.

După aflarea sentinței, românul a formulat recurs. Împotriva sentinței a formulat recurs acuzatul, dar procurorul nu a dat nicio explicație.

Sursa foto: Shutterstock – caracter ilustrativ

Otilia Serescu
Absolventă a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării, Otilia Serescu a debutat în mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
"Nu există așa ceva". Reacția unui bărbat din Cehia la o terasă din România unde...
Florin Piersic este în pericol și trebuie dus de urgență la Viena! Scandal uriaș generat...
FOTO. Viciul lui sunt femeile! S-a logodit cu o actriță din filmele pentru adulți, iar...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Primele rezultate în cazul fetiței de 4 ani care a murit după ce a mâncat...
Roxana i-a șocat pe toți de 1 mai! A ajuns să fie cea mai tunată,...
Declarații scandaloase ale unei vedete. Cum face sex la 85 de ani: „Încă pot să-mi...
Craterul din Slănic se mărește: a înghițit un stâlp și a dus la noi evacuări....
Biletul de adio al fetei de 13 ani care s-a aruncat de la etaj, pentru...
Ies la lumină noi detalii în cazul morții lui Diego Maradona. Ce s-a descoperit după...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La câți KM se schimbă ambreiajul mașinii? Primele semne al ambreiajului uzat
Rusia a recucerit oraşul Robotyne, principala aşezare eliberată de Ucraina în 2023
Marele GENIU al muzicii, îngropat FĂRĂ INIMĂ! S-a aflat abia acum
Interdicția intră în vigoare pe 3 Mai. Devine ilegal în România de vineri
Cât de grav este Florin Piersic. Medicii au spus adevărul
Ce a putut să găsească o tânără într-un burger de pui cumpărat de la un...
Se spală rufe azi, în Joia Mare? Ce spun preoții
Sebastian, provocat de băieți să o sărute pe Roberta. Cum au reacționat concurenții din casă....
"Nu a murit nimeni, a murit artistul Alex Mica în sufletele voastre". Cântărețul care a...
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Micii vegani, tot mai preferați de români. Câți mici din carne mănâncă în medie un...