Medicul pediatru Mihai Craiu, despre prezența fizică a elevilor în clase: „Dacă vor trebui închise din nou școlile este doar vina adulților”

Medicul pediatru Mihai Craiu, despre prezența fizică a elevilor în clase: „Dacă vor trebui închise din nou școlile este doar vina adulților”
Medicul pediatru Mihai Craiu / Sursă Foto: Mediafax Foto
Publicat: 21/11/2021, 10:17
Actualizat: 21/11/2021, 11:21

Medicul pediatru Mihai Craiu a afirmat, pe pagina de Facebook „Spitalul Virtual pentru Copii”, că
„dacă vor trebui închise din nou școlile este doar vina adulților”, cu referire la un studiu făcut în SUA despre transmiterea COVID în școli.

Studiul a fost făcut în primăvara / vara acestui an, înainte de valul 4, și s-a observat o infecție secundară (infectarea petrecută în școală) la 20 infecții primare (infectarea petrecută în comunitate). La studiu au participat mult peste un milion de școlari, iar purtarea măștii la școală a fost obligatorie.

„Aproape jumătate din infecțiile secundare au apărut la sport. Dintre acestea, trei sferturi au fost generate de sporturi efectuate în sală. Concluzie – școala este un loc mult mai sigur (pentru copii) în raport cu restul comunității în care trăiesc acești elevi, dacă se poartă corect masca. … Chiar și la acel moment când nu erau mulți vaccinați în SUA. Școlile trebuie să rămână deschise, respectând normele de prevenție (masca și igiena mâinilor) precum și testarea periodică. Dacă vor trebui închise din nou școlile este doar noastră a adulților”, este mesajul pediatrului.

Potrivit acestuia, este nevoie de strategii pentru măsuri ferme de implementare a regulilor ce funcționează: masca funcționează, testarea funcționează, vaccinul previne boala severă.

„Deci avem mijloace să ținem școlile deschise”, este concluzia medicului pediatru Mihai Craiu.

Dragoș Tănase
Dragoș Tănase are o experiență de aproape 20 de ani în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul 2001, iar în 2002 se angaja deja la portalul Apropo.ro, care aparținea Agenției de știri Mediafax, citeste mai mult