Pensionarii, mesaj dur pentru Raluca Turcan: “Majorare cu 3 la sută? Bătaie de joc! Să păstreze banii pentru ea”

Pensionarii, mesaj dur pentru Raluca Turcan: “Majorare cu 3 la sută? Bătaie de joc! Să păstreze banii pentru ea”
Pensionarii, mesaj dur pentru Raluca Turcan: “Majorare cu 3 la sută? Bătaie de joc! Să păstreze banii pentru ea”
Publicat: 20/01/2021, 14:14

Raluca Turcan a primit un răspuns dur după ce a anunțat că pensiile vor crește cel puțin cu rata inflației, în niciun caz cu 40%, cum a stabilit și CCR.

Ministrul Muncii a anunțat, săptămâna trecută, că speră într-o recalculare, ocazie cu care a dat de înțeles că pensiile ar putea crește cu doar 3%. Totodată, nu a precizat nici data de la care vor fi indexate. Situația i-a enervat la culme pe pensionarii din România, care i-au transmis un răspuns dur ministrului Muncii.

Silvia Petre, preşedinta Asociaţiei de Pensionari din Timiş, o anunță pe Raluca Turcan că poate păstra respectivul procent pentru interesul propriu, adăugând că tot ce se întâmplă în clipa de față reprezintă o “bătaie de joc” la adresa celor care au muncit aproape o viață.

Răspunsul pensionarilor pentru doamna ministru, la propunerea de majorare cu 3 la sută a pensiilor, este să păstreze banii pentru dumneaei. Poate mai face un alt minister. Sunt deja două posturi de vicepremier, poate e nevoie şi de al treilea. Mai mare bătaie de joc nu există! Dacă la inflaţia asta nu au putut să aplice legea… bine că sunt bani pentru alte probleme, pentru noi pensionarii nu se găsesc niciodată bani. Toată ţara e nemulţumită! Problema e clară! Am crezut că vor gândi că după o viaţă muncită, merită şi pensionarii să trăiască decent. Puteau să indexeze pensiile mici cu o sumă fixă! Toţi trebuie să trăiască!”, a declarat Silvia Petre, preşedinta Asociaţiei de Pensionari din Timiş.

Florin Cîțu, despre majorarea pensiilor cu 40%. “România nu-și pemite!” Raluca Turcan, pusă la zid de pensionari

Chiar dacă CCR a declarat constituțională legea prin care punctul de pensie este majorat cu 40%, Florin Cîțu, premierul României, a anunțat că Guvernul nu poate pune în practică hotărârea, în special în acest an. A dat, totuși, asigurări că pensiile vor crește, dar în baza calendarului pe care și l-a întocmit.

România nu și-a permis anul trecut, nu-și permite nici în 2021. În acest moment, legea merge la promulgare pentru domnul președinte care are două variante, reexaminarea sau promulgarea. Vom vedea care va fi varianta. Eu vă spun că noi avem deja – acest Guvern – un precedent şi coaliţia şi-a asumat un calendar de creştere a pensiilor. Vom creşte pensiile, dar pe calendarul pe care noi ni l-am asumat. Aceasta este varianta pe care mergem noi”, a declarat premierul Florin Cîţu.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase