Peste 400 de cetățeni indieni care lucrau în Ucraina vor fi repatriați sâmbătă, anunță Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti

Peste 400 de cetățeni indieni care lucrau în Ucraina vor fi repatriați sâmbătă, anunță Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti
(FOTO: CNAB)
Publicat: 26/02/2022, 06:45

Sâmbătă, 26 februarie, de pe Aeroportul Internațional Henri Coandă București vor decola, la orele 9:00, respectiv 12:00, două zboruri de repatriere pentru cetățeni indieni care lucrau în Ucraina, în momentul declanșării conflictului militar cu Rusia, a anunţat, vineri seara, Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti (CNAB). 

Cetățenii indieni sunt transportați cu mai multe autocare de la vama Siret și escortați de Poliția de Frontieră. În aeroport, cetățenii indieni vor avea la dispoziție un flux special destinat și o zonă dedicată efectuării controlului de frontieră. Pentru fluidizare, procesarea se va efectua eșalonat, cu cetățeni aferenți câte unui autocar.

Cursele vor fi operate cu aeronave B787 Dreamliner de către compania aeriană Air India, care vor decola cu destinație Delhi, respectiv Mumbai. La bordul fiecărei aeronave vor fi îmbarcați câte 235 de pasageri.

Compania Națională Aeroporturi București precizează că a luat toate măsurile necesare pentru ca procesarea pasagerilor să se deruleze în cele mai bune condiții. În acest sens a fost suplimentat personalul propriu din aeroport și s-a solicitat suplimentarea personalului de handling și de control. Orele de decolare pot suferi modificări, se arată în comunicatul citat. Procesarea celorlalți pasageri nu va fi afectată de această situație specială, precizează CNAB.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase