VIDEO | Piedone s-a predat la Secția de Poliție din Bragadiru și apoi a fost dus la Penitenciarul Rahova, după ce a fost condamnat la 4 ani de închisoare în dosarul Colectiv

Publicat: 12/05/2022, 16:02
Actualizat: 12/05/2022, 17:30

Primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, a fost condamnat, joi, la patru ani de închisoare cu executare, iar patronii clubului au primit între 6 și 11 ani și 8 luni de închisoare. Edilul s-a predat la Secția de Poliție din Bragadiru, județul Ilfov, și apoi a fost dus la Penitenciarul Rahova pentru a fi încarcerat.

La sosire, a fost aplaudat de anumite persoane și edilul le-a arătat celor prezenți, inclusiv jurnaliști, cătușele de la mâini. Edilul se afla într-un autoturism marca Dacia Duster, aparținând Ministerului Afacerilor Interne (MAI).

Gândul îți oferă imagini de la poarta Penitenciarului Rahova:Judecătorii au redus pedeapsa inițială primită de Piedone. El a fost condamnat acum la patru ani, pentru abuz în serviciu după ce, inițial, fusese condamnat la 8 ani și șase luni de închisoare cu executare.

„În baza art. 66 alin. (1) lit. a), b),g) și k) C. pen. interzice inculpatului ca pedeapsă complementară exercitarea drepturilor de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice, de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat și dreptul de a ocupa o funcţie de conducere în cadrul unei persoane juridice de drept public pe o perioadă de 5 ani”, au mai stabilit magistrații Curții de Apel București (CAB).

Marian Popescu
Marian Popescu este pasionat de tot ce înseamnă jurnalism, de-a lungul timpului activând în tv, radio și mai ales în presa online. După ce a absolvit o facultate de profil, a scris pentru site-uri precum antena1.ro (a1.ro), Observator.tv (actualul citeste mai mult