Povestea emoționantă a Cristinei Răduț – eleva de la țară care a obținut singura medie de 10 din Olt la Evaluarea Națională

Povestea emoționantă a Cristinei Răduț - eleva de la țară care a obținut singura medie de 10 din Olt la Evaluarea Națională
Cristiana Irina Răduţ / FOTO - Facebook
Publicat: 24/06/2022, 12:40

Singura medie de 10 la Evaluarea Naţională 2022 din județul Olt a fost obţinută de Cristiana Irina Răduţ, o elevă simplă, de la țară, care învață foarte bine și chiar a participat la mai multe concursuri școlare naționale, de-a lungul timpului.

A absolvit Şcoala Gimnazială „Leonida Marineanu“ Tia-Mare, iar înainte de pandemie a reprezentat judeţul, doi ani la rând, la „Olimpiada Satelor“, un important concurs de Matematică dedicat elevilor din mediul rural, în clasa a VI-a concursul, faza naţională, nemaiputând fi organizat.

Acum, cu atât mai mult, rezultatul său  de la Evaluarea Națională nu a luat pe nimeni prin surprindere, colegi sau profesori.

„Este o fată extraordinară, care a avut rezultate bune la toate concursurile la care a fost, de la Română şi Matematică. E un copil într-adevăr deosebit. Către Matematică are înclinaţii, e pasionată, dar excelează la tot. E foarte ambiţioasă şi excelează la toate, va merge către Matematică-Informatică”, a spus despre Cristiana directorul şcolii, Eremia Nicolaescu, pentru .

Părinţii său sunt foarte fericiți și chiar s-au hotărât să-i răsplătească efortul cu un cadou, un smartphone, pe care oricum Cristiana nu l-a cerut, fiind prea modestă, după cum o descrie tatăl său.

„Mai mult ne bucurăm noi, părinţii. Şi profesorii ei se bucură… Ştiam că e fată extraordinară, este o fată care îşi urmează calea ei. E mai serioasă, modestă, ea nu cere“, a dezvăluit tatăl fetei, pentru Adevărul.

Cristiana a spus că nu şi-a făcut planuri pentru această vacanţă

Cristiana nu şi-a făcut planuri pentru această vacanţă, dar se va bucura de compania prietenilor şi… de citit, o altă pasiune a sa, pe lângă Matematică. Cât privește examenul, ea spune că nu a fost deloc dificil.

„A fost mai uşor decât mă aşteptam, mai ales la Română. La Matematică a fost destul de bine, dar tot mai uşoare subiectele decât testul de antrenament“, a spus eleva, pentru sursa citată.

La Şcoala Gimnazială „Leonida Marineanu” Tia-Mare, de unde a venit singura medie de 10 înregistrată la nivelul judeţului, au fost înscrişi în examen 31 elevi.

Un alt elev al şcolii a înregistrat media 9,90 (având 10 la Limba Română şi 9,80 la Matematică), alte două medii fiind în intervalul 9,00 – 9,50 (9,12 şi, respectiv, 9,50), în timp ce la aceeaşi şcoală şase elevi au obţinut medii mai mici de 5.

În judeţul Olt, 78,48% dintre elevi au obţinut medii peste 5, rezultatul fiind peste cel de anul trecut, însă în continuare sub media naţională.

Marian Popescu
Marian Popescu este pasionat de tot ce înseamnă jurnalism, de-a lungul timpului activând în tv, radio și mai ales în presa online. După ce a absolvit o facultate de profil, a scris pentru site-uri precum antena1.ro (a1.ro), Observator.tv (actualul citeste mai mult