Premierul Florin Cîțu: De la 1 iunie, vor exista relaxări pentru toți românii, indiferent de zona de unde sunt – VIDEO

Premierul Florin Cîțu: De la 1 iunie, vor exista relaxări pentru toți românii, indiferent de zona de unde sunt - VIDEO
Declarații susținute la finalul vizitei efectuate în municipiul Satu Mare. Foto: Facebook
Publicat: 11/05/2021, 14:36

Premierul Florin Cîțu a anunțat, marți,  la Satu Mare, că de la 1 iunie vor exista măsuri de relaxare pentru românii din toate zonele. Primul ministru a subliniat rolul campaniei de vaccinare de care depinde atingerea țintei de vaccinare. România „nu are nicio scuză” să nu-și atingă ținta de a avea 5 milioane de persoane vaccinate cu cel puțin o doză până la 1 iunie, a spus premierul.

„Ceea ce este important de înţeles pentru toţi românii: de la 1 iunie vor exista relaxări pentru toţi românii, indiferent de zona unde sunt”, a spus marți Florin Cîţu, precizând că la acest moment sunt pe masă mai multe scenarii de ridicare a restricțiilor

Cîţu a mai spus că se va găsi o soluţie pentru ca de la 1 iunie să reînceapă organizarea de nunţi şi botezuri, în condiţiile în care, la nivel naţional, circa 250.000 de astfel de evenimente au fost amânate din cauza pandemiei.

Despre posibile avantaje de care s-ar putea bucura cei care se vaccinează, premierul a spus:

 „Opinia mea personală e că persoanele care s-au vaccinat ar trebui să aibă beneficii. Vom vedea cum vor arăta aceste măsurii”.

El a subliniat faptul că de la 1 iunie nu vor fi anulate toate restricţiile, o altă etapă de relaxare fiind prevăzută la 1 august.

„Să ţinem minte că 1 iunie nu înseamnă relaxare totală, înseamnă 5 milioane persoane vaccinate. 1 august urmează al doilea pas în care vorbim de o relaxare totală. Săptămâna viitoare toţi miniştri vor fi în stradă, vor fi în centre de vaccinare şi vor susţine această campanie”, a adăugat el.

Citește și: Florin Cîțu, după vizita la Satu Mare: ”România are nevoie de infrastructură, este unul din obiectivele pentru care merg astăzi la Bruxelles”

Potrivit agendei premierului de pe site-ul Guvernului, Cîţu se va afla în această seară la Bruxelles, unde are programată o cină de lucru cu preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.

Niciun județ nu mai are rată de incidență peste 1,5 la mie

Toate județele se află pe scenariul verde, cu rate mai mici de 1,5 cazuri. Capitala și județul Cluj au trecut sub pragul de 1,5 cazuri la mie. În București indicele a ajuns la 1,49.

România este pentru prima dată de la începutul pandemiei cu toate județele în scenariul verde. Bucureștiul se află, cu o rată a îmbolnăvirilor în continuă scădere, în acest scenariu. Deocamdată, însă, multe restricții rămân în vigoare.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase