Primarul din Caracal ANUNȚĂ că se retrage din PSD și din toate funcțiile pe care le deține după tragedia de la Crevedia: „Sunt puternic afectat”

Primarul din Caracal ANUNȚĂ că se retrage din PSD și din toate funcțiile pe care le deține după tragedia de la Crevedia: „Sunt puternic afectat”
Ion Doldurea, primarul orașului Caracal/ Sursa foto: Facebook Ion Doldurea
Publicat: 27/08/2023, 17:39

Ion Doldurea, primarul PSD din Caracal, se retrage din Partidul Social Democrat și, implicit, din funcțiile pe care le deține după ce presa a criticat primele sale declarații după tragedia de la Crevedia. El a confirmat sâmbătă seara că firma de GPL la care s-a produs explozia din Crevedia, soldată cu doi morți și zeci de răniţi aparține fiului său.

„Sunt puternic afectat și îndurerat de tragedia care a zguduit comunitatea locală din Crevedia și transmit întreaga mea compasiune familiilor greu încercate, celor care au rude sau prieteni pe patul de spital și cetățenilor care au avut de suferit de pe urma deflagrației.
De asemenea, transmit sănătate și putere celor care sunt în acest moment pe paturile spitalelor și luptă pentru recuperare.

Am constatat că una dintre declarațiile pe care le-am acordat ieri unui reporter, sub imperiul emoțiilor și devastat de vestea primită, a fost interpretată și exploatată altfel decât cum am vrut să transmit.
Nu am nici o scuză dar vreau să le spun tuturor că regret profund că în spațiul public a fost indusă ideea că aș fi nepăsător față de efortul și sacrificiul pompierilor și forțelor de ordine implicate într-o astfel de situație.
La momentul acelei discuții cu jurnalista, pe baza informațiilor lapidare pe care le aveam, m-am referit pe de o parte la angajați ai firmei, victime ale deflagrației, și pe de altă parte, la pompieri ca profesioniști aflați într-o operațiune în care își asumă riscuri.
Raportat la situația de fapt, responsabilitatea efectuării manevrelor la fața locului pentru stingerea incendiilor aparține pompierilor, motiv pentru care m-am exprimat folosind expresia ”e problema lor”.
Ca om, evident că sunt devastat de ideea că mulți pompieri au fost răniți și alți oameni au suferit ca urmare a acestui incendiu, repet, un accident.
Vreau să fie foarte clar că pentru mine, ca om, pompierii români sunt eroi care știu că își riscă viața zi de zi și pot suferi răni grave, fiind pregătiți în orice moment de sacrificiul suprem.

Având în vedere situația creată, deși nu am și nu am avut niciodată vreo implicare în societatea comercială unde s-a întâmplat tragicul eveniment, dar fiind vorba de un membru al familiei mele, pentru a nu exista nici un alt fel de interpretare, am luat decizia de a mă suspenda din calitatea de membru al PSD și, implicit, din orice altă funcție politică deținută”, este mesajul transmis pe Facebook de primarul .

Inițial, imediat după tragedia de sâmbătă seara, Ion Doldurea a confirmat că firma aparține fiului său și a precizat că a luat primul avion spre România, fiind plecat în străinătate la un eveniment.

„Am plecat de urgență din străinătate, la un simpozion. Acum am ajuns acolo! Dar iau primul avion spre România. Într-adevăr, această stație care a luat foc este a fiului meu Ionuț.

Ionuț este acolo. Este cu procuratura după el! Nu mai funcționa stația respectivă! Eu nu știu ca băiatul meu să fi făcut ilegalități! Înțeleg că sunt și doi pakistanezi muncitori, dați dispăruți”, a declarat sâmbătă seara primarul Ion Doldurea, pentru România TV.

Firma care deține stația de GPL unde s-a produs explozia din Crevedia se numește Flagas SRL și îi aparține fiului primarului PSD din Caracal, Ion Doldurea. Firma Flagas SRL a înregistrat anul trecut un profit net de 32.782.166 lei.

Acționarii firmei Flagas SRL sunt Ionuț Daniel Doldurea (51%), fiul primarului PSD din Caracal, Ion Doldurea, si Cosmin Ionuț Stinga (49%), potrivit Termene.ro. Firma Flagas SRL a înregistrat în 2020 un profit net de 13.611.560 lei, în 2021 de 12.320.411 lei, iar anul trecut, de 32.782.166 lei.

Flagas a achiziționat, în ultimii doi ani, și firma concurentă Rombeer Crîngaşu, care deținea stațiile de carburant RBC.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
"Nu există așa ceva". Reacția unui bărbat din Cehia la o terasă din România unde...
Florin Piersic este în pericol și trebuie dus de urgență la Viena! Scandal uriaș generat...
FOTO. Viciul lui sunt femeile! S-a logodit cu o actriță din filmele pentru adulți, iar...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Primele rezultate în cazul fetiței de 4 ani care a murit după ce a mâncat...
Roxana i-a șocat pe toți de 1 mai! A ajuns să fie cea mai tunată,...
Declarații scandaloase ale unei vedete. Cum face sex la 85 de ani: „Încă pot să-mi...
Craterul din Slănic se mărește: a înghițit un stâlp și a dus la noi evacuări....
Biletul de adio al fetei de 13 ani care s-a aruncat de la etaj, pentru...
Copil de șase ani, ucis de propriul tată! Băiețelul s-a stins din viață la scurt...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La câți KM se schimbă ambreiajul mașinii? Primele semne al ambreiajului uzat
Rusia a recucerit oraşul Robotyne, principala aşezare eliberată de Ucraina în 2023
Marele GENIU al muzicii, îngropat FĂRĂ INIMĂ! S-a aflat abia acum
Se CONFISCĂ totul. Legea care se aplică în toată România. Românii au interzis
A murit starul rock and roll-ului. Este cel care i-a inspirat pe artiștii de la...
Ce a putut să găsească o tânără într-un burger de pui cumpărat de la un...
Se spală rufe azi, în Joia Mare? Ce spun preoții
Sebastian, provocat de băieți să o sărute pe Roberta. Cum au reacționat concurenții din casă....
"Nu a murit nimeni, a murit artistul Alex Mica în sufletele voastre". Cântărețul care a...
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Guglielmo Marconi, inventatorul telegrafiei fără fir. Părintele radioului modern