Primarul din REȘIȚA vrea să treacă precum naziștii peste PSD: „Cum au trecut panzerele lui Rommel în Africa de Nord” / Nicolae Ciucă, NICIO reacție

Publicat: 29/05/2024, 13:26
Actualizat: 29/05/2024, 15:31

Declarație șocantă a primarului din Reșița, la o întâlnire electorală. Într-o reuniune la Băile Herculane, unde a participat și conducerea PNL, primarul liberal Ioan Popa a spus că va trece peste adversarii de la PSD „cum au trecut panzerele lui Rommel în Africa de Nord”. Sala a răspuns cu aplauze. Nicio reacție a președintelui PNL, Nicolae Ciucă, aflat și el la tribună.

UPDATE

Primarul Ioan Popa explică propriile declarații

Primarul din Reșița explică, într-o postare pe Facebook, că declarațiile sale se referă „doar la un briliant strateg militar” și compară onoarea lui Rommel, cu onoarea liberalilor, în lupta cu PSD-iștii.

Popa scrie că „Erwin Johannes Eugen Rommel a fost unul dintre cei mai distinși și remarcabili feldmareșali ai Germaniei, ai Wehrmacht-ului și al celui de-al Doilea Război Mondial, fiind totodată unul dintre cei mai mari comandanți militari germani”.

Declarațiile mele de ieri se referă doar la un briliant strateg militar, recunoscut pentru onoarea de care dădea dovadă în luptă, exact așa cum facem noi, în lupta pe care PSD-iștii o duc într-un mod mizerabil. În cariera mea politică am taxat toate declarațiile xenofobe și mă delimitez clar de astfel de orientări doctrinare, transmite Popa.

Știrea inițială

Discurs frumos și elogios și în spatele lor se întâmplă o grămadă de ticăloșii. Dar vom trece peste ei așa cum au trecut panzerele lui Rommel în Africa de Nord. Așa vom trece peste ei, a declarat Ioan Popa, marți, aflat între Virgil Popescu și Marcel Vela.

Două lucruri șochează, la această imagine: aplauzele liberalilor din sală la acest îndemn şi faptul că declaraţiile de apologie a nazismului au fost făcute de faţă cu preşedintele Senatului, generalul Nicolae Ciucă, și de doi foști miniștri de Interne, Lucian Bode și Marcel Vela.

Idolul primarului Ioan Popa, Erwin Rommel, a fost feldmareșal al Wehrmacht-ului celui de-Al Treilea Reich. Sunt nenumărate dovezi ale comiterii de crime de război din partea armatei Germaniei naziste în Nordul Africii în timpul în care aceasta a fost condusă de Erwin Rommel.

Admiratorul lui Rommel și al paradisului din Zanzibar

Însă, pe edilul din Reșița pare că nu-l mișcă atrocitățile comise de naziști pe continentul african, ci doar „paradisul exotic din mijlocul Oceanului Indian”, unde și-a cumpărat un teren pentru o „căsuță cu două apartamente”.

În 2023, când oferea aceste informații, primarul Ioan Popa spunea că „se va duce tocmai la capătul lumii pentru că, la finalul mandatului, nu mai vrea să vadă pe nimeni”.

Astăzi, candidează pentru un al treilea mandat la primărie, din partea PNL.

În contextul acestor declarații, se impune reamintirea legii 107/2006 privind interzicerea organizaţiilor şi simbolurilor cu caracter fascist, rasist sau xenofob şi a promovării cultului persoanelor vinovate de săvârşirea unor infracţiuni contra păcii şi omenirii.

Conform articolului 5, „Promovarea cultului persoanelor vinovate de săvârşirea unei infracţiuni contra păcii şi omenirii sau promovarea ideologiei fasciste, rasiste ori xenofobe, prin propagandă, săvârşită prin orice mijloace, în public, se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 3 ani şi interzicerea unor drepturi.”

CITEȘTE ȘI:

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
VIDEO Kevin Spacey a cedat și a izbucnit în lacrimi la TV, când a fost...
Imagini tulburătoare de la priveghiul Ancăi Molnar! Cum a fost surprins soțul ei, lângă sicriul...
FOTO. S-a văzut prea mult prin costumul de baie al Cristinei ICH, „nora” lui Pițurcă
Ultimele imagini cu Anca Molnar în viață! Filmare cutremurătoare de la spital, la scurt timp...
Răsturnare de situație! Ce se întâmplă cu voturile de la sectorul 1
Multimilionarul de 71 de ani se însoară cu o ”puștoaică”! I-a lăsat jumătate de avere...
E total schimbat după ce a învins cancerul! A slăbit ENORM și abia dacă îl...
Ce să faci dacă pleci cu maşina în vacanţă. Sfatul mecanicilor auto
„A crăpat inima în el” Cine e Mircea Tat, consilierul mort după alegeri
Vești proaste pentru fanii Jonas Brothers. Unul dintre membrii trupei a fost diagnosticat cu cancer:...
Uite îngheţata, nu mai e îngheţata! Vedetele din România în imagini interzise cardiacilor
Nemții au pus mâna pe noul DUSTER 2024 și l-au tunat. Modificările sunt notabile -...
În ultimul an, aproape 11.000 de români au intrat în clubul bogaţilor. Numărul românilor bogaţi...
A fost găsită BRUMĂ pe MARTE! Cercetătorii credeau că e IMPOSIBIL!
Maghiarii cuceresc România: Este un moment istoric
Superstiții de Înălțarea Domnului. Dacă faci asta, ai ghinion tot anul
Imagini tulburătoare de la priveghiul make-up artistului Anca Molnar. Gestul neobișnuit făcut la căpătâiul regretatei...
Știrea momentului! Prezentator celebru, găsit mort în Grecia! Ultimele clipe din viață, surprinse de camerele...
Roberta, discuție cu Bogdan despre Antoni și Rebecca. De ce nu crede în relația lor....
Cum a petrecut Loredana Groza de ziua ei de naștere? Artista a făcut senzație: ”Mă...
BANCUL ZILEI. Pe vremea lui Ceausescu, Bulă intră în măcelărie: - Aveţi mânzat?
Cercetătorii au descoperit un antibiotic revoluționar, care protejează bacteriile „bune”
×