Primele imagini cu familia de români care s-a stins în tragedia de la Veneția. Care sunt primele ipoteze, ce a dus la prăbușirea autocarului în gol

Primele imagini cu familia de români care s-a stins în tragedia de la Veneția. Care sunt primele ipoteze, ce a dus la prăbușirea autocarului în gol
Publicat: 05/10/2023, 15:19
Actualizat: 05/10/2023, 15:42

O întreagă familie de români s-a stins în teribila tragedie de la Mestre, Veneția continentală. Familia Ogrezeanu, cei doi părinți și cele două fetițe, a pierit pe loc, după ce autocarul în care se deplasau spre lagună a rupt un parapet și s-a prăbușit în gol și a luat foc. Cei patru erau în vacanță, dar nu au apucat să petreacă nici o zi în Veneția. Cele două copile aveau 8 şi 13 ani, mama lor 42 de ani şi tatăl lor 45 de ani. Primele ipoteze sugerează că ori șoferului i s-a făcut rău și a pierdut controlul atutocarului, ori a fost vorba de o manevră nefericită coroborată cu starea șubredă a parapetului

În total 21 de turiști şi-au pierdut viaţa în tragedia de lângă Veneţia – 9 ucraineni, 4 români, 3 nemți, 2 portughezi şi câte o victimă din Croația și Africa de Sud. Lor li se adaugă șoferul italian. Alţi 15 oameni au fost răniţi, iar 11 dintre ei sunt la terapie intensivă. Dintre aceștia, doi nu pot fi identificați, din cauza arsurilor suferite.

Prima și ultima zi de vacanță

Cei doi soți erau din Argeș și Dâmbovița. Ei erau stabiliți de mai multă vreme în Germania, în căutarea unui loc mai bun pentru a-și crește copiii. De aici și confuzia inițială și primul comunicat al Ministerului de Externe Român, care a afirmat că nu există victim de cetățeniei română, ei figurau ca turiști germani.

În cele din urmă, după noi verificări, s-a dovedit că cei patru sunt cetățeni români și a fost anunțat mai departe Consulatul României de la Trieste. Cei de acolo, la rândul lor, au anunțat rudele din țară. Ministerul Afacerilor Externe a revenit cu explicaţii, iar ambasada României la Roma a anunţat că va acorda sprijin în vederea repatrierii, dar şi pentru eliberarea certificatelor de deces ale celor patru români morţi. Lucru confirmat şi de premierul României – Marcel Ciolacu, aseară, printr-o postare pe Facebook.

Trupurile celor patru sunt la morga spitalului din Veneția și vor fi repatriate odată ce autoritățile române vor hotărî acest lucru, de comun acord cu cele italiene.

Ipotezele anchetatorilor și responsabililor

Anchetatorii merg pe două cauze posibile ale tragediei. Şoferului i s-a făcut rău sau a încercat o manevră necugetată. Compania care deţine autobuzul arată însă cu degetul spre autorităţi şi spun că de vină a fost parapetul de protecţie, vechi şi ruginit. Oricum, cauzele accidentului nu vor putea fi certe până la raportul toxicologic complet în cazul șoferului și concluziile finale ale legiștilor italieni.

Parapetul podului care leagă Mestre de Veneția cu o vechime de mai mult de 50 de ani, era era ruginit, spun surse italiene, iar pe alocuri chiar lipsă, cum s-a întâmplat şi în locul accidentului. Responsabilii din transporturi sunt convinşi însă că nu parapetul şubred este cauza tragediei. Acesta nu ar fi putut opri un autobuz de 13 tone, este explicaţia.

Luigi Brugnaro, primarul Veneției: Există o anchetă judiciară în curs pentru a stabili dinamica accidentului. Sincer, nu am niciun răspuns, aşa că aşteptăm.

Massimo Fiorese, administrator companie transport: E clar că parapetul nu a ajutat, este o o balustradă veche din anii ’50, cred. Am văzut că o înlocuiesc.

Bruno Cherchi, procuror şef Venezia: Sunt semne că a existat un contact între autobuz şi parapet cu 50 de metri înainte de prăbuşire.

Renato Boraso, consilier pentru Transporturi regiunea Veneţia: Sunt vechi, nu inadecvate. Fac parte din proiectul pe care l-am moştenit de la cei care au construit acest pasaj.

Filmul tragediei cu 21 de morți și 15 răniți din Veneția

Marţi seară, autobuzul electric, cu aproape 40 de oameni la bord, se îndrepta spre un camping din zona Veneţia când, scăpat de sub control, a trecut prin parapetul de protecţie şi s-a prăbuşit în gol, până pe linia de cale ferată unde a luat şi foc.

Acesta este cel mai grav accident rutier din peninsula italică din ultimii 10 ani.

Pe 28 iulie 2013, un alt autocar care transporta aproximativ cincizeci de pasageri care se întorceau dintr-o excursie de trei zile, toţi din provincia Napoli, a căzut de pe un viaduct înalt de peste treizeci de metri lângă Avellino, într-o râpă. 38 de persoane au murit pe loc, iar alte două au decedat ulterior, din pricina rănilor severe suferite.

Foto Facebook

Citiți și:  UPDATE. MAE: Patru cetățeni români au murit în accidentul de autocar din Italia / Toți făceau parte din aceeași familie

Marcel Ciolacu, mesaj de CONDOLEANȚE pentru cei patru români morți în accidentul de autocar din Italia

Rene Pârșan
Rene Pârșan a debutat în presă în 1992, reporter și redactor la Evenimentul Zilei. Între 1994 și 2010 a fost senior editor, editorialist, reporter mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O fetiță de 4 ani a murit după ce ar fi mâncat macrou congelat. Bunica...
Florin Piersic, internat în stare gravă la Terapie Intensivă! Infecția s-a extins, iar actorul ar...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Trupul unei tinere a fost turnat în beton în urmă cu peste 50 de ani....
Digi RCS-RDS, cadou de Paște pentru toți abonații din România: toate facturile la jumătate de...
Dieta biochimică a lui Ion Iliescu | Ce mănâncă, de fapt, fostul președinte la 94...
ANIMAŢIE. Accidentul teribil din Mangalia. Şoferul a murit, iar pasagerul şi-a pierdut o mână: "Mamă,...
Florin Piersic, în stare gravă! Breaking news!
Sicriu în formă de mașină, trandafiri albi și dedicații pe bandă rulantă! Imaginile durerii de...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Cum poți stinge martorul pentru sonda Lambda? Ce alte probleme indică „check engine”?
Ursula von der Leyen întinde mâna extremei drepte pentru o colaborare după alegerile europarlamentare
Simbolul ASCUNS în logo-ul NASA! Spune TOTUL despre adevăratul scop al agenției
TOŢI cei cu TELEFOANE mobile sunt obligați să respecte din 29 aprilie. Guvernul a dat...
Codul Muncii modificat oficial. Noi obligații pentru angajatori
Program magazine 1 mai 2024. Orarul Lidl, Kaufland, Auchan, Penny, Carrefour, Profi, Mega Image și...
Vlăduța Lupău, imagini ireale! Cum arăta cântăreața. Adevărul despre operațiile ei
Robi, hotărât să lupte pentru Roberta! Concurentul nu este impresionat de chimia dintre Roberta și...
"Zici că era la sala de fitness". Iulia Vântur, concert live! Blondina a fost criticată...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Mâncarea preferată a românilor de 1 Mai. Care a fost cea mai scumpă comandă?