UPDATE: Primul român căruia i s-a montat brățara electronică a încercat să distrugă dispozitivul și să se apropie de iubita sa, pe care a bătut-o cu doar patru zile în urmă/Instanța a dispus arestarea preventivă a bărbatului

UPDATE: Primul român căruia i s-a montat brățara electronică a încercat să distrugă dispozitivul și să se apropie de iubita sa, pe care a bătut-o cu doar patru zile în urmă/Instanța a dispus arestarea preventivă a bărbatului
Sursa FOTO: https://electrodealpro.com
Publicat: 06/10/2022, 14:18
Actualizat: 06/10/2022, 17:30

Update: Primul român căruia i s-a montat brățara electronică a încercat să distrugă dispozitivul și să se apropie de victima sa, deși exista un ordin de restricție. Judecătoria Sectorului 5 a dispus față de acesta măsura arestării preventive, pentru 30 de zile, pentru încălcarea Ordinului de Protecție Provizoriu și distrugere.

Cercetările sunt continuate de către Secția 19 Poliție, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 5.

Știrea inițială:

Primul român căruia i s-a montat brățara electronică a încercat să distrugă dispozitivul și să se apropie de victima sa, deși exista un ordin de restricție. Acum, individul a fost reținut pentru distrugere și Ordinului de Protecție Provizoriu.

Brațara nu l-a speriat câtuși de puțin de bărbatul care și-a lovit iubita cu palmele și cu pumnii, doar pentru că i-a spus că a băut prea mult. Așa că, la nici o săptămână după ce i-a fost montată a încercat să și-o scoată de la picior.

„Joi dimineață, în jurul orei 03.30, polițiști din cadrul Secției 19 Politie au fost sesizați, prin sistem 112, cu privire la faptul că la o adresă din Sectorul 5 al Capitalei, s-a semnalat o alertă privind distrugerea unei brățări de monitorizare, de către un bărbat”, a transmis Poliția București.

Ajunși la fața locului, polițiștii au stabilit că bărbatul, căruia i-a fost montată brățara de monitorizare la începutul acestei luni, de către polițiști din cadrul Secției 17, ar fi folosit un obiect tăietor-înțepător pentru a tăia dispozitivul de localizare, însă nu a reușit.

Acum, individul a fost reținut pentru încălcarea Ordinului de Protecție Provizoriu și distrugere, iar oamenii legii continuă cercetările.

Cum a ajuns să poarte brățară electronică

Duminică, 2 octombrie, un apel la 112 anunța că o tânără este agresată de iubit, pe o stradă din Sectorul 5 al Capitalei. Ajunși la fața locului, oamenii legii au găsit-o pe fată în stare de șoc, cu tricoul rupt, fiind plină de sânge pe față.

Ea le-a povestit polițiștilor că era în mașină cu iubitul ei în momentul în care i-a reproșat că a băut prea mult. Scos din minți de afirmația fetei, individul a început să o lovească peste față, tânăra reușind să se salveze cu ajutorul oamenilor care treceau prin zonă.

Agresorul a fost dus la poliție și audiat, fiind emis pe numele său un ordin de protecție provizoriu.

El a fost primul român căruia i s-a montat un dispozitiv de supraveghere electronică.

Cum funcționează noile dispozitive pentru localizarea infractorilor

Primul lot de brățări pentru monitorizarea electronică a persoanelor împotriva cărora s-a emis un ordin de protecție sau care se află în arest la domiciliu a ajuns, săptămâna trecută, în România.

Potrivit legii, acestea sunt folosite de Poliție începând de sâmbătă, 1 octombrie, iar până în 2024 aceste brățări vor fi disponibile numai pentru București și județele Iași, Mureș și Vrancea.

Poliția Română a primit, din Israel, prima tranșă de brățări electronice destinate, în principal, monitorizării persoanelor implicate în cazuri de violență domestică.

Potrivit anchetatorilor, brățara va fi atașată de glezna agresorului. În cazul în care fizic nu este posibil sau există o interdicție medicală aceasta va fi pusă la încheietura mâinii.

În plus, atât persoana împotriva căreia s-a emis ordinul de protecție cât și victima, ori după caz, victimele, vor primi câte un telefon mobil.

Dacă agresorul se apropie la mai puțin de 100 de metri de victimă, aceasta primește pe telefonul mobil o alertă. În același timp, alerta respectivă ajunge și în dispeceratul Poliției, de unde este direcționat cel mai apropiat echipaj.

În aceste condiții, autoritățile au dreptul să pătrundă în imobilul unde se execută măsura, fără acordul persoanei supravegheate sau al persoanelor care locuiesc împreună cu aceasta.

În cazul în care persoana protejată este un minor care nu a împlinit vârsta de 14 ani sau o persoană fără discernământ, consimţământul cu privire la utilizarea dispozitivului electronic de supraveghere se exprimă de către reprezentantul legal.

Excepţie face situaţia în care unicul reprezentant legal este chiar persoana supravegheată, caz în care consimţământul se va exprima de către reprezentantul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC).

Vă recomandăm să citiți și: EXCLUSIV | Brățările de supraveghere opresc șirul vieților distruse cu ordinul de protecție în mână. ”Pe agresor nu-l interesa că urma să facă pușcărie, voia s-o omoare și asta a făcut. Acum, nu mai este nevoie să joci leapșa cu ei”

Andrei Dumitrescu
Andrei Dumitrescu este un jurnalist specializat în realizarea de articole legate, în special, de activitatea Ministerului Afacerilor Interne și toate mai mult
Otilia Serescu
Absolventă a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării, Otilia Serescu a debutat în mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Un bărbat din Ploiești a fost ucis de un individ nemulțumit de cum parcase mașina
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Vremea 1 - 29 aprilie 2024. Începem săptămâna cu 31 de grade Celsius. Meteorologii se...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
''Să-i fie țărâna ușoară!'' Dana Roba, mesaj neașteptat despre Daniel Balaciu. Cum a amenințat-o soțul...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
Anunțul momentului pentru cei cu PENSII SUB 2.000 DE LEI. Este obligatoriu până pe 31...
Viața la bloc. Se schimbă regulile pentru chiriași
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Apropiații criminalului din Timișoara, detalii de-a dreptul șocante. Mirel Dragomir și-a agresat și fosta iubită....
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Câți bani alocă Pentagonul pentru avionul care va înlocui F-22 Raptor?