Procurorii cer ARESTAREA preventivă a lui Dan Diaconescu. Cum au intrat anchetatorii în posesia înregistrărilor care l-au dat de gol

Procurorii cer ARESTAREA preventivă a lui Dan Diaconescu. Cum au intrat anchetatorii în posesia înregistrărilor care l-au dat de gol
Publicat: 07/04/2023, 18:16

Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanța a anunțat, vineri, că procurorul de caz a propus judecătorului de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Constanța luarea măsurii arestului preventiv, pe o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 07.04.2023, până la data de 06.05.2023, inclusiv, a inculpatului Dan Diaconescu. Procurorii îl acuză de „act sexual cu un minor, în formă continuată” și precizează că faptele de care este acuzat ar fi fost comise „în stare de recidivă postexecutorie”

Potrivit unui comunicat al Parchetului, acesta este cercetat „pentru săvârşirea infracţiunilor de act sexual cu un minor, în formă continuată (2 acte materiale), prev. de art. 220 alin. 1 şi alin. 4 lit. e) CP, cu aplic. art. 35 alin. 1 CP, act sexual cu un minor, în formă continuată (2 acte materiale), prev. de art. 220 alin. 1 şi alin. 4 lit. e) CP, cu aplic. art. 35 alin. 1 CP, folosirea prostituţiei infantile, în formă continuată (2 acte materiale), prev. de art. 2161 CP, cu aplic. art. 35 alin. 1 CP, şi folosirea prostituţiei infantile, în formă continuată (2 acte materiale), prev. de art. 2161 CP, cu aplic. art. 35 alin. 1 CP, toate cu aplic. art. 41 alin. 1 CP”.

Procurorii dezvăluie cum au intrat în posesia înregistrărilor care l-au dat de gol pe patronul OTV

„În fapt, la data de 15.03.2023 organele de urmărire penală s-au sesizat din oficiu cu privire la săvârşirea infracţiunilor de act sexual cu un minor şi folosirea prostituţiei infantile.
Astfel, cu ocazia efectuării unei percheziţii informatice asupra unui telefon mobil, într-o altă cauză penală, având ca obiect săvârşirea infracţiunii de furt calificat, au fost extrase mai multe fişiere audio-video din conţinutul cărora au rezultat indicii cu privire la comiterea unor alte infracţiuni.

În urma probatoriului administrat în noua cauză a reieşit că în perioada septembrie-noiembrie 2020 şi în luna septembrie 2021 inculpatul D.D., un bărbat în prezent în vârstă de 55 de ani, a întreţinut raporturi sexuale şi acte sexuale orale, în mod consimţit şi repetat, contra unor sume de 300-400 de lei, cu două persoane vătămate minore, surori gemene, în vârstă de 15 ani, ce au împlinit vârsta de 16 ani în luna iulie 2021. Faptele au fost comise pe raza localităţilor Olimp, Constanţa şi Bucureşti, iar probele au relevat că inculpatul cunoştea vârsta persoanelor vătămate”, precizează procurorii în comunicat.

Anchetatorii mai precizează că, la data de 06.04.2023 „la locuinţa inculpatului din municipiul Bucureşti şi la un alt imobil deţinut de acesta, situat în municipiul Constanţa, au fost efectuate două pecheziţii domiciliare. Cu ocazia percheziţiei efectuate la locuinţa din municipiul Bucureşti au fost ridicate mijloace de stocare a unor date informatice, respectiv telefoane mobile, laptopuri, hard diskuri externe şi stickuri de memorie”.

Diaconescu, acuzat de comiterea faptelor penale „în stare de recidivă postexecutorie”

Procurorii adaugă că, în seara de 06.04.2023,bărbatul în cauză a fost ascultat, în calitate de suspect, pentru comiterea, în stare de recidivă postexecutorie, a două infracţiuni de act sexual cu un minor, în formă continuată, şi a cinci infracţiuni de folosirea prostituţiei infantile, în formă continuată. Cu această ocazie el nu a recunoscut comiterea faptelor imputate”.

„După ascultare, la data de 07.04.2023, ora 00:10, organul de cercetare penală din cadrul Poliţiei Municipiului Constanţa – Biroul de Investigaţii Criminale a dispus faţă de suspect luarea măsurii preventive a reţinerii, pe o durată de 24 de ore. El a fost încarcerat în Centrul de reţinere şi arest preventiv din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Constanţa.
Persoana în cauză a formulat plângere împotriva măsurii reţinerii la ora 00:25. Plângerea a fost înregistrată la Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanţa în dimineaţa de 07.04.2023, iar ulterior, la aceeaşi dată, ora 08:57, a fost respinsă de procurorul de caz, ca fiind neîntemeiată.
Prin ordonanţa procurorului din data de 07.04.2023 s-a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale împotriva inculpatului D.D. pentru săvârşirea, în stare de recidivă postexecutorie, a două infracţiuni de act sexual cu un minor, în formă continuată, şi a două infracţiuni de folosirea prostituţiei infantile, în formă continuată.
Pedeapsa prevăzută de lege pentru infracţiunea de act sexual cu un minor, în forma reţinută în cauză, este închisoarea de la 3 la 10 ani, iar cea pentru infracţiunea de folosirea prostituţiei infantile este închisoarea de la 3 luni la 2 ani sau amenda, cu menţiunea că în cazul recidivei postexecutorii limitele speciale ale pedepselor prevăzute pentru noile infracţiuni se majorează cu jumătate.
În continuare în cauză se efectuază cercetări de către organele de cercetare penală din cadrul Poliţiei Municipiului Constanţa – Biroul de Investigaţii Criminale, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa”, se mai arată în comunicatul Parchetului.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie bolnavă de cancer a decis să se mute împreună cu familia în „zona...
Ce secret a ascuns Prințul William de Kate Middleton. Nu a vrut să-și compromită căsnicia
FOTO. Cea mai sexy femeie din lume s-a filmat în timp ce se îmbrăca! Fanii...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Unde este Fito? Povestea celui mai notoriu infractor din Ecuador, care a fugit din închisoarea...
Ce a pățit o moldoveancă de 39 de ani, după ce s-a cuplat cu un...
Face furori la aproape 60 de ani! Vedeta curtată de toți bărbații are un fizic...
ANIMAŢIE. Cum s-a produs accidentul înfiorător de pe A1, în care Valentin a fost străpuns...
"Am călătorit în timp". Un profesor ieșit din comă spune că a fost în anul...
Detalii halucinante au ieșit la iveală în cazul presupusului criminal din Orhei. Bărbatul este bănuit...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Poate fi anulat ITP-ul dacă mașina scoate prea mult fum?
Biden a promulgat pachetul de ajutor pentru Ucraina
LAC de lavă SPECTACULOS, observat din satelit! Are peste 200 km lungime
Decizie finală pentru plata cu BANCNOTE. Noua regulă devine OBLIGATORIE
Românul de 24 de ani, milionar din nimic. Cum a făcut munți de bani
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a...
Lovitura dură pentru TikTok! Comisia Europene suspendă noul program al platformei: ”Există riscuri pentru sănătatea...
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai...
Începând de astăzi, turiștii trebuie să plătească taxă de intrare în Veneția