Putin le promite 3.000 de dolari pe lună rușilor care vin să lupte în Ucraina

Putin le promite 3.000 de dolari pe lună rușilor care vin să lupte în Ucraina
Sursa foto: Mediafax Foto
Publicat: 19/09/2022, 08:15

Armata rusă caută soldați pe bază de contract, pentru „operațiunea militară specială” din Ucraina. În acest scop, autoritățile folosesc camioane mobile de recrutare pentru a atrage voluntari, cărora le oferă chiar și 3.000 de dolari pe lună ca stimulent.

O asemenea unitate specială a staționat, sâmbătă, un camion într-un parc central din Rostov, adăpostind un birou mobil de recrutare.

Soldați în camuflaj și cu măști negre și-au arătat armele trecătorilor interesați și au împărțit „fluturași” colorați cu sloganul „Serviciul militar pe bază de contract – alegerea unui om adevărat”.

Dincolo de propagandă, nici Rusia, nici Ucraina nu dezvăluie adevărata magnitudine a pierderilor de vieți omenești în războiul declanșat în februarie 2022.

Statisticile indică însă zeci de mii de morți de ambele tabere.

Moscova nu a mai actualizat bilanțul oficial al morților de la 25 martie, când a declarat 1.351 de soldați ruși uciși și 3.825 răniți în „operațiunea militară specială” din Ucraina.

Kremlinul a precizat săptămâna trecută că nu s-a discutat despre o mobilizare la nivel național pentru a-și întări forțele.

Totuși, campania de recrutare „trădează” o anumită panică din partea Moscovei, care are nevoie de mai mulți soldați pe front.

Sunt eligibili rușii și străinii cu vârste între 18 și 60 de ani, cu cel puțin studii medii.

Astfel, maiorul Serghei Ardașev a anunțat că sunt vizați „cetățenii cu spirit patriotic care vor să semneze contracte pe 3 sau 6 luni pentru a participa la „operațiunea militară specială”.

FOTO – Caracter ilustrativ

Salariu de 3.000 de dolari

Salariul minim lunar oferit este de 160.000 de ruble (2.700 de dolari), de trei ori mai mare decât media națională.

Unul dintre cei interesați este muzicianul Viktor Yakunin, care aduna documentele pentru a se înrola.

După examenul psihologic, urmează testul fizic de viteză, forță și rezistență. Dacă va fi acceptat, acesta va ajunge într-o unitate militară, unde va fi înrolat într-o anumită divizie, pentru a începe serviciul militar, transmite Reuters.

Silviu Bănilă
Silviu Bănilă are o experiență de 14 ani, cu precădere în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul 2006. Între 2007-2009 a lucrat la revista și site-ul „4TuningRo”, ambele produse dedicate citeste mai mult