Raed Arafat a fost confirmat cu COVID-19. Decizia șefului DSU

Raed Arafat a fost confirmat cu COVID-19. Decizia șefului DSU
Raed Arafat, șeful DSU / Sursa: Facebook - Guvernul României
Publicat: 18/04/2022, 22:38
Actualizat: 18/04/2022, 23:01

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență a anunțat, luni seara, că a fost confirmat pozitiv cu COVID-19.

Raed Arafat a detaliat circumstanțele testării pe contul de Facebook.

„După un test rapid administrat de mine acasă, în această seară, am ieșit Covid pozitiv. Acesta după ce dimineață testul a fost negativ, eu purtând masca FFP2 tot timpul. Simptomele pe care le am la acest moment sunt ușoare. Voi continua să lucrez de la domiciliu în următoarele zile!”, a scris secretarul de stat în Ministeul Afacerilor Interne, pe contul de Facebook.

Secretarul de stat și șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, în vâstă de 57 de ani, s-a vaccinat, la finalul lunii septembrie a anului trecut cu cea de a treia doză de ser împotriva COVID-19.

Anunțul șefului Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU) de luni seara vine la doi ani și aproape două luni de când chiar el, alături de ministrul Sănătății de la acea vreme, Victor Costache, anunțase, în 26 februarie 2020, primul caz de COVID-19 confirmat în România.

De la acel moment, bilanțul cazurilor de infecție cu COVID-19 a ajuns, până luni, 18 aprilie, 2.881.590, iar numărul total al deceselor în rândul persoanelor diagnosticate cu infecție cu SarsCov-2 a ajuns la  65.340, potrivit datelor publicate de Ministerul Sănătății.

Madalina Prundea
Absolventă a Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, Departamentul de Limbi Moderne Aplicate din cadrul Facultății de Litere, Mădălina Prundea a debutat în presa regională, la „Evenimentul Zilei de Transilvania”, la finalul anului citeste mai mult