Răspunsul ministrului Educației pentru cei 100 de intelectuali care i-au cerut modificarea proiectelor de legi din învățământ: „Toate propunerile au fost centralizate”

Răspunsul ministrului Educației pentru cei 100 de intelectuali care i-au cerut modificarea proiectelor de legi din învățământ: „Toate propunerile au fost centralizate”
Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu / FOTO: Mediafax Foto
Publicat: 25/08/2022, 16:52
Actualizat: 25/08/2022, 16:55

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, le-a transmis celor 100 de intelectuali că cererea lor privind modificarea proiectelor de legi ale Educației, transmisă prin intermediul unei scrisori deschise, va fi analizată.

„Evident că vor fi luate în considerare și analizate propunerile incluse în scrisoarea deschisă semnată de cei 100 de intelectuali. Propunerile au fost transmise în timpul sesiunii de consultare publică și înregistrate. Toate propunerile au fost centralizate. Numărul de înregistrare alocat respectivului set de propuneri transmise prin scrisoare deschisă este 13.504/24.08.2022”, transmite Ministerul Educației.

Acesta este un răspuns „la întrebarea privind regimul de analiză al propunerilor adresate prin intermediul unei scrisori deschise în data de 24 august 2022, asumat de ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.

Miercuri, 24 august, 100 de intelectuali au cerut, prin intermediul unei scrisori deschise, modificarea radicală a proiectelor de legi ale Educației.

Ei au transmis că doresc „consultarea reală a intelectualilor României, a corpului profesoral și a părinților”, pentru reanalizarea proiectelor de legi ale educației și prelungirea perioadei de dezbateri.

Intelectualii susțineau că România de mâine „își pune în pericol numeroase domenii-cheie într-o societate, deoarece ar deveni incapabilă să le pregătească specialiștii”.

Dragoș Tănase
Dragoș Tănase are o experiență de aproape 20 de ani în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul 2001, iar în 2002 se angaja deja la portalul Apropo.ro, care aparținea Agenției de știri Mediafax, citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase