Răsturnare de situație în „cazul Rust”, în care actorul Alec Baldwin este acuzat de omor involuntar. Ce DEZVĂLUIE un nou raport

Răsturnare de situație în „cazul Rust”, în care actorul Alec Baldwin este acuzat de omor involuntar. Ce DEZVĂLUIE un nou raport
Alec Baldwin / Sursă Foto: Profimedia - Ilustrativ
Publicat: 16/08/2023, 17:42

Un nou raport despre împușcăturile fatale de pe platoul filmului Rust ar putea pune sub semnul întrebării versiunea prezentată de vedeta și producătorul peliculei despre modul în care s-au derulat tragicele evenimente, Alec Baldwin, relatează BBC.

Actorul a negat în repetate rânduri că a apăsat pe trăgaciul pistolului de recuzită care s-a descărcat, ucigând-o pe Halyna Hutchins, tânăra și apreciata directoare de imagine împușcată mortal pe platourile de filmare. Experții în arme au spus acum că trăgaciul ar fi „trebuit să fie apăsat”.

Reprezentanții actorului au declarat agenției de presă PA că nu au de făcut nici un comentariu cu privire la cea mai recentă evoluție a cazului în curs. Acuzațiile de omor involuntar împotriva domnului Baldwin au fost renunțate în aprilie, dar procurorii au spus că nu l-au „absolvit pe domnul Baldwin de vinovăție penală”. Ei au precizat că acuzațiile împotriva vedetei ar putea fi reînnoite, în cazul care vizează filmările din octombrie 2021, care au avut loc pe platoul filmului western.

Pelicula și-a reluat filmările în luna aprilie a acestui an, în New Mexico. Un nou raport, scris de experții în arme Lucien Haag și Mike Haag, a fost transmis marți procurorilor din New Mexico. Potrivit documentelor, procurorii au declarat anterior că dețin informații că a existat o presupusă modificare a pistolului folosit de Baldwin pe platoul Rust. Avocații armurierului Rust, Hannah Gutierrez Reed, care a fost, de asemenea, acuzată de omor involuntar, au declarat că raportul Haags „nu indică nicio modificare a armei” și „specifică că trăgaciul trebuie apăsat”.

„Deși Alec Baldwin neagă în mod repetat că a apăsat trăgaciul, având în vedere testele, constatările și observațiile raportate aici, trăgaciul a trebuit să fie apăsat sau apăsat suficient pentru a elibera ciocanul revolverului. Dacă ciocanul nu ar fi fost complet retras în spate și ar fi alunecat de pe degetul mare al manipulatorului fără trăgaciul apăsat, crestăturile pentru jumătate de cocoș sau un sfert de cocoș din ciocan ar fi trebuit să împiedice percutorul să ajungă la orice cartuș din camera de tragere”, se spune într-un fragment din raportul privind armele, depus în instanță.

În raport se mai precizează: „Dacă aceste caracteristici ar fi ocolite cumva, ar rezulta o tragere descentrată a percutorului”.

Săptămâna trecută, armurierul Gutierrez-Reed a pledat nevinovată pentru acuzațiile de omor involuntar și falsificare a probelor, legate de împușcătură. Pledoaria ei a venit înaintea unui proces cu juriu programat pentru 6 decembrie, care analizează moartea Halynei Hutchins la vârsta de 42 de ani. Nu este încă clar dacă aceste constatări ale noului raport vor duce sau nu la modificarea acuzațiilor împotriva ui Baldwin.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
6 sfaturi pentru o viață cât mai lungă de la un bărbat de 110 ani....
Tatuajul ireal care a produs controverse în mediul online. Bărbatul de 60 de ani nu...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Cea mai „nebună” ofertă vine de la Lidl! Ce o să găsiți în supermarketuri de...
I-a ÎNNEBUNIT pe toți bărbații! Imagini de vis cu vedeta! Are trup de zeiță la...
De ce este bine să mănânci pește de Florii. Conform tradiţiei, îţi poate aduce un...
VIDEO. Viteza l-a ucis pe Florin de ziua numelui său. Drama tulburătoare a tânărului de...
Sâmbătă a început distribuirea pensiilor pentru luna mai. Anunțul a fost dat de directorul Poștei...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
S-a realizat al doilea transplant de rinichi de porc către un pacient uman
Omul care a spus ADEVĂRUL despre Zona 51 și Farfuriile Zburătoare
ORDINUL s-a dat deja de la primărie. Se întâmplă în FIECARE NOAPTE, începând cu ora...
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor...
Vestea tristă a momentului pentru Prințul Paul de România. Momente grele pentru descendentul familiei regale
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
Secretul Laurei Cosoi în timpul sarcinii! Cum reușește să se mențină într-o formă de zile...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Un drog „neobișnuit de puternic” a omorât un om și a băgat alți opt în...