Refugiații ucraineni din Londra au primit bilete gratuite la turneu de tenis de la Wimbledon

Refugiații ucraineni din Londra au primit bilete gratuite la turneu de tenis de la Wimbledon
FOTO - Caracter ilustrativ: Profimedia
Publicat: 24/06/2022, 07:56

Refugiații ucraineni din Londra, mai preci cei care locuiescu care locuiesc în Merton, în sud-vestul Londrei, au primit bilete gratuite la Wimbledon, celebrul turneu de tenis care începe pe 27 iunie.

Districtul Merton a primit cel puțin 400 de ucraineni, iar peste 100 de familii au găzduit refugiați ucraineni.

Biletele au fost oferite ucrainenilor în timpul unui eveniment care s-a desfășurat joi, organizatorii declarându-se impresionați de rezistența refugiaților.

„Acei oameni au venit în urmă cu câteva săptămâni, complet distruși, iar acum pot să ni se alăture la un ceai. Au plecat din țară fără nimic, trebuiau să plece, nu au la ce să se întoarcă, nu știu dacă familia lor mai este în viață. Acest tip de traumă este o experiență îngrozitoare și ca să-i vezi depășind aceste probleme și încercând să se integreze, este uimitor”, a declarat Slawek Szczepanski, directorul executiv al asociației care a organizat evenimentul, citat de Mediafax.

Dragos Tanase
Dragoș Tănase are o experiență de aproape 20 de ani în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul 2001, iar în 2002 se angaja deja la portalul Apropo.ro, care aparținea Agenției de știri Mediafax, citeste mai mult