Registrul Auto Român oferă un nou serviciu. Cei care vor să cumpere o mașină, îi pot face verificarea tehnică la sediul RAR

Registrul Auto Român oferă un nou serviciu. Cei care vor să cumpere o mașină, îi pot face verificarea tehnică la sediul RAR
Sursa foto: Shutterstock
Publicat: 21/05/2022, 08:00

Registrul Auto Român (RAR) oferă de acum un nou serviciu și îi va ajuta pe cei care intenționează să cumpere un autoturism să afle dacă mașina este în regulă, iar identitatea acesteia este cea reală.

Două din zece mașini care se prezintă la Registrul Auto Român au probleme de identificare. De la cele mai simple, cum ar fi serii de motor ilizibile, lipsa codului de motor sau lipsa plăcuței producătorului, până la cele mai grave precum modificarea seriei de caroserie/șasiu.

O parte dintre aceste deficiențe reprezintă motive întemeiate de a refuza achiziționarea autovehicul utilizat. Neconformitățile legate de elementele de identificare pot determina respingerea definitivă a mașinii la RAR și blocarea acesteia, de regulă fără posibilitatea readmiterii în circulație.

Registrul Auto Român oferă acest serviciu la sediul său central

De acum încolo, la RAR Grivița (sediul central al instituției) puteți veni cu autovehiculul pe care intenționați să îl achiziționați pentru o verificare amănunțită.

RAR dispune de expertiza necesară identificării situațiilor care pot face diferența atunci când scoateți banii din buzunar să vă luați o mașină.

Inginerii RAR au văzut de-a lungul timpului cât de vulnerabili sunt clienții atunci când cumpără un autovehicul. Pentru că nu au pregătirea de specialitate necesară, oamenii pot fi ușor păcăliți de cei care, cu rea credință, pun la bătaie mașini cu defecțiuni ascunse, cu kilometrajul măsluit sau, și mai grav, cu probleme de identificare. Acestea din urmă îi pot pune în situația nedorită de a cumpăra un autovehicul pe care să nu îl poată folosi.

„Ne asumăm rolul de consultant tehnic în materie de achiziții auto și considerăm că sfatul nostru poate cântări semnificativ la decizia de a cumpăra o mașină. Ca și cumpărător, dacă am de ales între două oferte similare din punct de vedere al prețului, una expertizată deja de RAR în vederea transferului de proprietate, iar cealaltă nu, în proporție de 99% o voi alege pe cea certificată de RAR. Recomand tuturor cumpărătorilor să apeleze la verificarea mașinii la Registrul Auto Român înainte să o plătească, spune Cristian Bucur, director tehnic RAR.

Pentru a beneficia de aceste servicii puteți face o programare la RAR, fie telefonic în call center la numărul 021/9672, fie pe site-ul www.rarom.ro, unde trebuie să dați clik pe butonul RAR eXpert, aflat pe prima pagină a site-ului.