Regiunea din Italia care te plătește să o vizitezi

Regiunea din Italia care te plătește să o vizitezi
FOTO - Caracter ilustrativ: Pixabay
Publicat: 09/10/2022, 19:19

Sunt sate italiene care vând case la prețul unei cești de cafea, locuri care te plătesc pentru a te muta acolo – și acum există o regiune care te plătește doar pentru a o vizita.

Friuli Venezia Giulia, în nord-estul îndepărtat al țării, va rambursa călătoriile vizitatorilor dacă aceștia se deplasează cu trenul de oriunde din Italia, notează CNN. Dacă acest lucru nu este suficient pentru a vă convinge să vă urcați la bord, regiunea vă va oferi, de asemenea, un card care vă oferă intrare gratuită la muzee, transport public gratuit și reduceri în alte locuri.

Singura problemă? Trebuie să stați cel puțin două nopți. Dar acesta nu este un mare sacrificiu în această regiune, unde veți găsi galerii de artă, munți, kilometri și kilometri de podgorie și unele dintre cele mai bune plaje din Italia.

Până la 31 mai 2023, PromoTurismoFVG – consiliul local de turism – va rambursa biletele de tren intern ale călătorilor care sosesc în orașele Trieste și Udine, precum și în stațiunile de coastă Grado și Lignano Sabbiadore, în încercarea de a promova călătoriile durabile.

Vizitatorii pot călători cu trenurile Trenitalia, administrate de stat, folosind liniile regionale regulate, Intercity și liniile de mare viteză Freccia. Trebuie să rezervați un pachet, care să includă cazare la un hotel care participă la inițiativă; în cazul rezervării unui pachet de două nopți, prețul biletului de tren dus-întors va fi dedus ca reducere din suma totală. Oaspeții vor primi, de asemenea, un FVGcard gratuit, care oferă intrare gratuită și cu reducere la muzee și tururi ghidate.

Pentru cei care călătoresc la Trieste sau Udine, veți primi un FVGcard de 48 de ore pentru sejururi de două nopți, sau unul de o săptămână pentru sejururi de trei sau mai multe zile. Aceasta permite accesul gratuit la principalele muzee și la tururile ghidate puse la dispoziție de consiliul de turism. Acesta include, de asemenea, reduceri pentru servicii, de la piscine la teatre, și intrare gratuită sau redusă la expoziții speciale – cum ar fi expoziția Banksy din Trieste, care are loc din noiembrie până în aprilie.

Cei care aleg să viziteze stațiunile de la malul mării Grado sau Lignano Sabbiadoro vor primi, de asemenea, un card, deși există mai puține muzee de bifat pe litoral.

Un singur lucru de care trebuie să țineți cont – biletele dus-întors trebuie să fie la și de la una dintre cele cinci stații: Latisana-Lignano-Bibione, Cervignano-Aquileia-Grado, Trieste Airport, Trieste Centrale sau Udine. De asemenea, trebuie să vă cazați într-unul dintre hotelurile care au aderat la inițiativă și să faceți rezervări cu mai mult de trei sau cinci zile înainte de călătorie, în funcție de destinație.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase