VIDEO: Scandal în Satul de Vacanță din Mamaia la apariția comisarilor ANPC: „S-a aruncat cu mâncare în noi. Am fost înjurați” / Reacția Poliției

VIDEO: Scandal în Satul de Vacanță din Mamaia la apariția comisarilor ANPC: „S-a aruncat cu mâncare în noi. Am fost înjurați” / Reacția Poliției
Satul de vacanță din Mamaia / Sursa foto: litoralulromanesc.ro
Publicat: 05/08/2023, 08:40
Actualizat: 05/08/2023, 12:44

Un „scandal-monstru” a izbucnit vineri seara, în Satul de Vacanță din Mamaia, atunci când comisarii de la Autoritatea Națională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) au venit să verifice mai mulţi comercianţi. Șeful ANPC afirmă că inspectorii au fost înjurați și s-a aruncat cu mâncare în ei.

UPDATE: Dosar penal de ultraj, deschis de Poliția Constanța

Vineri seara, în jurul orei 21.00, polițiști din cadrul Poliției municipiului Constanța – Secția 1 Poliție au fost sesizați cu privire la faptul că, în Satul de Vacanță din municipiul Constanța, are loc un conflict.

„Polițiștii deplasați la fața locului au constatat că angajatul unei instituții de stat, aflat în exercitarea atribuțiilor de serviciu, ar fi efectuat un control la operatorii economici din Satul de Vacanță.

Cu această ocazie, mai multe persoane ar fi efectuat acte de scandal.

În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ultraj.

De asemenea, 5 persoane au fost sancționate contravențional, în baza Legii 61/1991”, conform unui comunicat de presă trimis de Poliția Constanța.

ȘTIRE INIȚIALĂ

„În Satul de Vacanţă a ieşit în această seară o întreagă revoluţie. Suntem deja la a patra acţiune de control din această vară, acţiune în cadrul căreia am arătat încă şi încă o dată, probabil de patru ori faptul că nu se poate găti ca la bâlci, nu se poate găti pe trotuar, nu putem pune doar un linoleum pe jos şi să ni se pară că acolo am amenajat o bucătărie.

Spuneam inclusiv părinţilor care, din păcate, au hotărât că trebuie să cumpere mâncare copiilor, pentru că, culmea, nici noi nu gătim cu geamul închis, spuneau unele dintre mămici. Deci se poate găti clătita direct pe plită, direct pe trotuar, se poate păstra mâncarea la temperatura ambientală, cu toate că de cele mai multe ori carnea şi mai ales cea de porc, păstrată în condiţii improprii, reprezintă o bombă toxică”, a declarat preşedintele ANPC, Horia Constantinescu.

„Au început să ne înjure, să arunce cu mâncare în noi”

Scandalul a pornit în momentul în care comisarii de la ANPC au ajuns la o locație care a fost închisă temporar pentru a patra oară.

„Spiritele s-au inflamat în momentul în care angajaţii unora dintre locaţiile oprite din nou temporar, repet, pentru a patra oară constatăm că există un întreg bâlci în Satul de Vacanţă, angajaţii acestor locaţii s-au amestecat prin mulţime şi au început să ne înjure, să arunce cu mâncare în noi şi în felul ăsta au angrenat şi opinia publică în tot ceea ce a urmat.

Vom continua acţiunile, rămânem fermi pe poziţia de a nu permite alimentaţie publică direct pe trotuar, cu toate că se pare că alte instituţii continuă să avizeze ceea ce noi oprim.

Va trebui cu siguranţă, la un moment dat, lămurită întreaga situaţie. Atât timp cât, în lumina unora, pentru a putea găti nu trebuie să ai nicio altă condiţie, ci doar să începi să ţipi şi să urli, cu siguranţă, în cazul nostru, măsurile vor rămâne ferme, chit că le vom mai scrie de câteva ori. La un moment dat, lucrurile se vor înţelege în maniera în care trebuie”, a mai povestit Horia Constantinescu, citat de News.ro.

@horiaconstantinescuanpcÎn cadrul unei acțiuni de control lucrurile au degenerat din nou pentru că probabil o parte a societății se complace în ceea ce se pretinde a fi turism Urlete țipete înjurături ce au culminat cu un tir de mâncare asupra colegilor mei și a mea O parte a societății este bolnavă și încurajează tipul acesta de abordare și de comerț Părinți ce își hrănesc copiii cu mâncare gătită pe trotuar și ne certau că luăm măsuri dure Sunt aceeași părinți ce se tăvălesc pe jos că li s-au îmbolnăvit copiii și reclamă hotelurile la care stau sau restaurantele prin care au trecut la un moment dat Sunt cei care ne apostrofează în mediul online că nu-l luăm măsurile care trebuie făcându-se că uită că sunt cei care încurajează acest tip de comerț Angajații locațiilor închise s-au hotărât să dea tonul acestei revolte și ulterior au redeschis abuziv locația lor Statul român este șchiop și are o mînă amputată pentru că alte autorități au trecut prin același loc și au sfătuit pe comercianți să nu respecte măsurile autorității noastre În această confuzie vecină cu dementa administrativă își fac loc comercianții de rea credință alungând atât turiștii cât și bruma de comercianți de calitate rămasă Singura noastră șansa celor care mai credem în țara asta este ca autoritățile să își facă treaba cu fermitate Mă întreb în ce colț de lume poți înjura autoritățile de control să arunci cu tăvi și cu mâncare în ele și apoi să te hlizești la telefon♬ original sound – Horia Constantinescu

Otilia Serescu
Absolventă a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării, Otilia Serescu a debutat în mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
"Nu există așa ceva". Reacția unui bărbat din Cehia la o terasă din România unde...
Roxana i-a șocat pe toți de 1 mai! A ajuns să fie cea mai tunată,...
FOTO. Viciul lui sunt femeile! S-a logodit cu o actriță din filmele pentru adulți, iar...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Primele rezultate în cazul fetiței de 4 ani care a murit după ce a mâncat...
Stațiunea montană din România care este unică în toată Europa. Puțini turiști de la noi...
Declarații scandaloase ale unei vedete. Cum face sex la 85 de ani: „Încă pot să-mi...
Craterul din Slănic se mărește: a înghițit un stâlp și a dus la noi evacuări....
Biletul de adio al fetei de 13 ani care s-a aruncat de la etaj, pentru...
România, lovită de fenomene meteo extreme! Vijeliile care au devastat vestul și centrul Europei urmează...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La câți KM se schimbă ambreiajul mașinii? Primele semne al ambreiajului uzat
Rusia a recucerit oraşul Robotyne, principala aşezare eliberată de Ucraina în 2023
Marele GENIU al muzicii, îngropat FĂRĂ INIMĂ! S-a aflat abia acum
Doliu imens în PSD. A murit în prag de Înviere. Tragedia a lovit chiar azi
Prințul Harry, un nou gest sfidător. Ce scuză bizară a oferit după
Ce a putut să găsească o tânără într-un burger de pui cumpărat de la un...
Se spală rufe azi, în Joia Mare? Ce spun preoții
Sebastian, provocat de băieți să o sărute pe Roberta. Cum au reacționat concurenții din casă....
"Nu a murit nimeni, a murit artistul Alex Mica în sufletele voastre". Cântărețul care a...
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Guglielmo Marconi, inventatorul telegrafiei fără fir. Părintele radioului modern