Prima pagină » Actualitate » România, la coada clasamentului european în EDUCAȚIA online. Doar 10% dintre români învață pe internet

România, la coada clasamentului european în EDUCAȚIA online. Doar 10% dintre români învață pe internet

Deși românii petrec mult timp online, doar 10% dintre ei utilizează internetul pentru educație, potrivit unui clasament Eurostat. Irlanda, Țările de Jos și Finlanda conduc topul utilizării platformelor educaționale online, cu procente de peste 50%.

România se situează în coada clasamentului european privind utilizarea internetului pentru educație, cu doar 10% dintre cetățeni implicați în astfel de activități. Spre deosebire de țara noastră, Irlanda (61%), Țările de Jos (59%) și Finlanda (53%) sunt în topul statelor europene unde educația online este larg accesată.

Factori care țin România în urmă

Specialiștii identifică mai mulți factori care contribuie la această poziție nefavorabilă. Printre aceștia se numără lipsa competențelor digitale de bază, care limitează accesul la platformele educaționale. De asemenea, sistemul educațional românesc întâmpină dificultăți în integrarea tehnologiilor moderne, mai ales în mediul rural. Accesul redus la internet de mare viteză și lipsa dispozitivelor necesare sunt obstacole majore pentru elevi și profesori deopotrivă.

Modelul european de succes

La polul opus, state precum Irlanda, Țările de Jos și Finlanda excelează în utilizarea platformelor de învățare online, datorită unei infrastructuri solide și a unor politici educaționale adaptate erei digitale. Aceste țări investesc constant în dezvoltarea competențelor digitale, facilitând accesul populației la educația online.

 


Sursa: Digi 24

Foto caracter ilustrativ / Sursa foto: Profimedia

CITEȘTE ȘI:

Oferte last minute pentru destinații EXOTICE. Reduceri de până la 20% la vacanțele de iarnă

Cum arată NUNȚILE în 2025. Tendințele care schimbă regulile jocului

România, pe primul loc în Europa la SCUMPIRI. Cât plătim în plus pentru alimente și produse de bază

Băncile impun limite stricte pentru retragerile de NUMERAR. Cum sunt afectați românii?

Bianca este absolventă a Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, specializarea Jurnalism. A debutat în carieră pe un post de redactor, iar ulterior a lucrat ca specialist în comunicare. Înainte ... vezi toate articolele

Citește și