VIDEO | România trebuie să distrugă aproape un milion de doze de vaccin AstraZeneca. Precizările șefului CNCAV, Valeriu Gheorghiță

Publicat: 10/02/2022, 20:20
Actualizat: 10/02/2022, 21:04

Aproape un milion de doze de vaccin AstraZeneca, care au expirat, vor trebui distruse, a anunțat președintele CNCAV, Valeriu Gheorghiță, joi, într-o conferință de presă susținută la Palatul Victoria.

„În momentul de față avem 917.800 de doze de vaccin AstraZeneca (expirate-n.r.). Ele sunt, cea mai mare parte a lor, la nivelul centrelor regionale de depozitare. O altă parte se regăsesc în direcțiile de sănătate publică. Se finalizează în perioada următoare din discuțiile pe care le-am avut cu colegii de la Ministerul Sănătății, procedura de distrugere a acestor doze, pentru că ele trebuie scoase din stoc și date pentru distrugere”, a precizat Gheorghiță.

El a afirmat că dozele expirate nu vor fi returnate către distribuitor, iar procedura de distrugere a acestora va fi făcută în baza unei hotărâri de guvern.

România a primit, în total, aproximativ 4,5 milioane de doze, dintre care a administrat aproape un milion.

„Avem recepționate un total de 4.478.000 de doze. Au fost administrate 852.356 de doze și distribuite în total, plus ce a intrat în mecanismul de revânzare sau de donație, 3.300.000 de doze, din care sunt aceste 917.000 care au ieșit din perioada de valabilitate”, a mai spus șeful Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV).

Vă recomandăm și:

Dragoș Tănase
Dragoș Tănase are o experiență de aproape 20 de ani în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul 2001, iar în 2002 se angaja deja la portalul Apropo.ro, care aparținea Agenției de știri Mediafax,citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase