Românii care merg în Grecia se plâng tot mai des că rezervările le sunt anulate. Turistă: „Nu mai avem curaj, ne întoarcem”

Românii care merg în Grecia se plâng tot mai des că rezervările le sunt anulate. Turistă: „Nu mai avem curaj, ne întoarcem”
Sursa foto: Shutterstock
Publicat: 05/08/2022, 14:51

Tot mai mulți turiști români se plâng că întâmpină probleme uriașe cu cazarea în Grecia și susțin că mulți dintre proprietarii de hoteluri sau pensiuni sunt neserioși și chiar anulează rezervările în ultima clipă, fără ca măcar să îi notifice pe turiști.

Este și cazul unei familii cu doi copii care se îndrepta către insula Thassos. Membrii familiei au aflat că rezervarea lor a fost anulată când deja erau în drum spre Grecia.

Situația a fost semnalată de o turistă pe grupul de Facebook Forum Thassos.

Ea a povestit că și-a făcut o rezervare la un hotel de pe insulă, dar reprezentanții unității de cazare au anulat rezervarea fără să o anunțe imediat. Astfel, femeia a aflat că rezervarea i-a fost anulată abia când se afla aproape de Grecia.

Femeia spune că este disperată și că se gândește foarte serios să se întoarcă pur și simplu din drum.

„Suntem pe drum spre Thassos şsi tocmai ne-au trimis mesaj de la cazare că rezervarea noastră a fost anulată. Nu pot sa cred, sunasem la ei, alaltăieri, rezervare pe booking. Căutăm cazare doi adulţi şi doi copii. Nu am găsit nimic. Ne întoarcem acasă. Bătaie de joc. Endless blue apartments, ei sunt vinovaţi”, a scris femeia.

Reacțiile internauților nu au întârziat să apară. Membrii grupului au venit fie cu sugestii de cazare, fie cu sfaturi, iar alții au spus că au trecut prin experiențe asemănătoare.

„Incredibil…Faceţi reclamaţie la Booking să îi sancţioneze şi review negativ pe Google direct la proprietate. Succes cu găsirea cazării!”, a scris o persoană. „Doamnă, găsiţi cazare pe insulă. De fiecare dată când am fost, în plin sezon sau uşor mai pe final, am văzut anunţuri cu free rooms. Mă rog, eu nu m-aş întoarce, aş căuta cazare la faţa locului. Apoi, nu anulaţi pe booking, faceţi reclamaţie pe platforma şi poate va dau ei alternative. Măcar atât!”, a fost un alt sfat.

Turista a revenit şi a afirmat că e gata să se întoarcă acasă din cauza problemei. „Stăm la vamă să vedem dacă găsim ceva. Nu avem curaj sa trecem dacă nu avem ceva sigur”, a spus ea.

Cosmin Seleși, după vacanța în Thassos: Nu-mi permit să mă duc la mare la noi pe litoral

Prezentatorul TV Cosmin Seleși se numără printre vedetele din România care au ales să își petreacă concediul de vară în Grecia, iar de curând s-a întors din Thassos.

Prezentatorul a explicat la emisiunea „Vorbește lumea” că nu își mai permite să meargă pe litoralul românesc și s-a plâns de serviciile din țara noastră.

”Chiar dacă sună ciudat. Nu-mi permit să mă duc la mare la noi. Dacă îți permiți, nu suport ca în momentul în care… eu dacă comand un mușchi de vită sau o tochitură… și e rece… înnebunesc.

Ți-o aduce și după o oră, se și supără că ai comandat tochitură sau ciorbă de burtă. Se supără pe tine, te și taxează, costă vreo 6 euro o ciorbă. Și, atunci, nu suport, sunt banii pe care eu îi muncesc. De ce să îți plătesc ție acum? Cresc prețurile de pe 15 iulie la noi pe litoral și o cameră la trei stele e 300 de euro, fără masă. Eu înțeleg. Nu am nimic cu cei de pe litoral, funcționează. Bravo lor!”, a spus Seleși.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase