Kremlinul acuză Occidentul pentru atacurile cibernetice asupra sa și amenință cu un conflict militar direct: „Să fiţi siguri că Rusia nu va lăsa fără ripostă aceste acţiuni agresive”

Kremlinul acuză Occidentul pentru atacurile cibernetice asupra sa și amenință cu un conflict militar direct: „Să fiţi siguri că Rusia nu va lăsa fără ripostă aceste acţiuni agresive”
Președintele Federației Ruse, Vladimir Putin / Sursa foto: Profimedia
Publicat: 09/06/2022, 22:09

Rusia a avertizat, joi, Occidentul că există riscul unor confruntări militare directe din cauza atacurilor cibernetice lansate asupra sa. Administraţia de la Kremlin a atribuit acțiunile în principal Statelor Unite ale Americii (SUA) şi Ucrainei.

Ministerul de Externe de la Moscova acuză că infrastructura esenţială a Rusiei şi instituţiile sunt vizate frecvent de atacuri cibernetice.

Cel mai recent atac a avut loc duminică, atunci când site-ul Ministerului rus al Locuinţelor a fost vizat de un atac cibernetic care a avut ca rezultat apariţia mesajului în limba ucraineană „Glorie Ucrainei”.

„Să fiţi siguri că Rusia nu va lăsa fără ripostă aceste acţiuni agresive. Toate acţiunile noastre vor fi moderate, punctuale, în conformitate cu legislaţia noastră şi cu dreptul internaţional”, a reacţionat Ministerul de Externe de la Moscova, citat de Mediafax.

Kremlinul acuză Washingtonul că „reduce deliberat nivelul de utilizare a instrumentelor cibernetice în scop ofensiv”.

„Militarizarea spaţiului informatic de către Occident şi tentativele de a-l transforma într-o zonă de confruntare interstatală au generat creşterea semnificativă a ameninţării unor confruntări militare directe , cu efecte imprevizibile”, mai atenționează Ministerul de Externe de la Moscova.

Marian Popescu
Marian Popescu este pasionat de tot ce înseamnă jurnalism, de-a lungul timpului activând în tv, radio și mai ales în presa online. După ce a absolvit o facultate de profil, a scris pentru site-uri precum antena1.ro (a1.ro), Observator.tv (actualul citeste mai mult