Rusia pune parlamentarii români pe coji de nucă și le arată nuiaua fiindcă nu cred în ”bunele intenții” ale Kremlinului

Rusia pune parlamentarii români pe coji de nucă și le arată nuiaua fiindcă nu cred în ”bunele intenții” ale Kremlinului
Rusia pune parlamentarii români pe coji de nucă și le arată nuiaua fiindcă nu cred în ”bunele intenții” ale Kremlinului
Publicat: 22/03/2021, 13:38
Actualizat: 22/03/2021, 16:38

Este o certitudine faptul că lupul își schimbă părul, nu și năravul, iar înțelepciunea populară a punctat, magistral, o stare de fapt care poate fi extrapolată și la nivel geopolitic.

Maica Rusie pozează, din nou, în ”virgina de serviciu” a mapamondului, iar Ambasada Rusiei la București pune parlamentarii români pe coji de nucă și le arată nuiaua, în pofida faptului că acela care acuză ar trebui să fie mai atent la bârna din ochiul său și nu la paiul din ochiul celui vizat. Dar Rusia este… Rusia, așa că ”superficialitatea” din Parlamentul României trebuie ”taxată” rapid și public.

Concret, reprezentanții Rusiei pe malurile dâmbovițene sunt deja surmenați la gândul că în Parlamentul României se va reveni la examinarea proiectului de lege care vizează instituirea unor sancțiuni în privința cetățenilor străini responsabili pentru încălcarea gravă a drepturilor omului.

”Nu există încălcări ale drepturilor omului” în Rusia, transmite Ambasada Rusiei, printre rânduri, iar un astfel de demers al parlamentarilor români nu este altceva decât o ”minge la fileu” ridicată Statelor Unite ale Americii. Comunicatul postat pe pagina de Facebook a Ambasadei Rusiei are o doză foarte mare de ironie, semn că la Kremlin există atâta siguranță și încredere în forțele proprii (politice și militare, în ultimă instanță), încât da, există egalitate, vorba fabulei, ”dar nu pentru căței”.

Nu este pentru prima oară când Kremlinul n-a mâncat usturoi dimineața, la prânz sau seara, așa că orice miros neplăcut vine, evident, din altă parte.

De altfel, Crimeea s-a anexat Rusiei de una singură, într-un moment de revelație teritorială, hackerii ruși nu sunt altceva decât niște făpturi gingașe care prestează într-un basm cu final fericit și, de fapt, oferă lumii informații și documente senzaționale, de impact mondial, disidenții ruși au fost și rămân doar niște lamentabile personaje malefice, dirijate din umbră de păpușari perverși occidentali, motiv pentru care merită să fie vânați, douăzeci și patru de ore din douăzeci și patru, de serviciile secrete al Kremlinului.

În Rusia modernă și actuală, dacă intri în ”jocul” declanșat prin acest comunicat făcut public în mediul online, nu numai că laptele și mierea curg la toate nivelurile și indiferent de subiectul ales (drepturile omului, de data aceasta), dar este și impresionant modul în care totul se rezolvă cât ai bate din palme. Numai că ”dușmanii Maicii Rusia” au alte planuri mârșave și nu doresc decât să minimalizeze lupta permanentă a Rusiei pentru respectarea drepturilor omului, pentru o democrație autentică pe care numai Kremlinul o înțelege și o aplică și, în general, pentru bunăstarea mondială bazată exclusiv pe respect reciproc.

Kremlinul pornește de la premisa că i s-a lipit eticheta de ”Om Negru” pe fruntea ridată, când – de fapt și de drept – personajul negativ al scenariului mondial trebuie căutat, firește, peste ocean. Fiindcă și americanii, nu-i așa?, au încălcat drepturile omului, în repetate rânduri, așa că mai lăsați-ne cu acuzațiile nefondate, sugerează Ambasada Rusiei.

”Luptătorilor pentru drepturile omului” (nu numai din România, fiindcă lungă-i mâna Maicii Rusia) li se recomandă, prin intermediul comunicatului Ambasadei Rusiei la București, să fie mult mai atenți la alte puncte ”fierbinți” pe ordinea de zi.

  • investigarea crimelor militarilor americani și ale angajaților companiilor militare private implicate în moartea a sute de mii de civili nevinovați în Irak, Afganistan etc.
  • Libia, Siria, Somalia, Yemen…
  • povestea neterminată a „închisorilor secrete” ale CIA din Europa
  • cele mai aglomerate închisori din lume, cele americane
  • aplicarea pedepsei cu moartea în Statele Unite
  • brutalitatea poliției americane, căreia îi cad victime, anual, până la o mie de afroamericani
  • drepturile susținătorilor condamnați ai „vestelor galbene” din Franța,
  • drepturile organizatorilor referendumului din Catalonia
  • drepturile victimelor genocidului cultural și lingvistic al populației de limbă rusă din Ucraina

Trecând peste această adevărată ”pregătire de artilerie” și peste sfatul voalat de a respecta agenda impusă de la Kremlin, este imposibil să nu sesizezi o altă ”ironie” care s-ar dori ”mascată” printr-o declarație ”de bune intenții”, în spiritul diplomației autentice.

”Parlamentarii statului independent al României, desigur, sunt liberi să adopte orice legi necesare pentru binele țării lor și al poporului ei”, se mai precizează în acest comunicat surprinzător al Ambasadei Rusiei la București.

Evident, nici nu era nevoie să se reamintească – de către ”îngrijorata” Maica Rusie – că România este un stat independent și că există libertatea de a adopta orice lege este necesară pentru ”binele țării și al poporului” român. Chiar ne bucurăm, realmente, că Rusia lui Vladimir Putin nu a uitat, între timp, că România este un stat independent și că are dreptul, prin Parlamentul ales, să își exprime opinia în legătură cu orice subiect, chiar dacă este unul pe care Kremlinul l-ar dori ascuns sub preșul de la intrare.

Ambasada Rusiei transmite că senatorii români care au aprobat proiectul de lege ar fi devenit ”fără să vrea, victimele unei mari înșelăciuni”, concluzia fiind aceea că ar trebui, nu?, să își reconsidere prioritățile și să nu mai ”înghită” tot ceea ce le servește Unchiul Sam. Și asta din cauză că – se notează la finalul acestui comunicat-atac frontal la adresa Parlamentului României – ”Washingtonul, cu ajutorul aplicării extrateritoriale a legilor sale contrare dreptului internațional, urmărește exclusiv scopul de a-și promova propriile pretenții la hegemonie mondială”.

Nu este bine să vorbești de funie în casa spânzuratului, totuși… Iar România, ca stat independent și suveran, membru al Uniunii Europene și al NATO, nu poate sta pe coji de nucă doar fiindcă și-a ”permis” să aibă o opinie, în timp ce ”profesorul Rusia” îi scade nota la purtare.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Furie și indignare după ce fotografia cu teroriștii Hamas defilând cu trupul gol și mutilat...
Mirel Dragomir, declaraţii halucinante: 'Nu îmi pare rău că sunt aici'
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Avertismentul lui Donald Tusk. „Ştiu că sună devastator, dar a început o nouă eră: era...
Mirel din Timişoara, renegat de familie după crima oribilă! Gestul făcut de fiecare membru în...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
15 județe, sub avertizare cod galben de vreme severă până diseară. Meteorologii anunță vânt puternic...
Ies la iveală noi detalii despre Mirel. Tânărul este cunoscut pentru agresivitate: "Era foarte obsesiv,...
Oana Radu, acuzații dure la adresa fostului soț: ,,Mi-a spus că ne bate pe amândouă”....
Acum păpușă, în trecut mătușă! Cum arăta Inna înainte să fie celebră
Metodă „DRONA” folosită pe autostradă. Care sunt șoferi vizați? - VIDEO
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Bestia COSMICĂ din INIMA galaxiei noastre S-A TREZIT
Devine obligatoriu în România. Anunț la Guvern chiar azi, 29 martie: Voi scrie în lege...
Un mare post din România moare. Se închide, sute de angajați rămân pe drumuri
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Primele declarații ale familiei lui Mirel Dragomir, după tragedia de la Timișoara! Tatăl tânărului: "Nu...
Patrick, sentimente ascunse pentru Giuly!? Patrick și Robert au purtat o discuție pe tema acestui...
"Nu-mi pare rău că sunt la închisoare". Mirel Dragomir nu are remușcări după fapta comisă....
BANCUL ZILEI. Învățătoarea: Bulă, îți dau un bilet să îl duci lu’ taică-tu. Dar să...
Scandinavia s-ar fi „născut” din Groenlanda, indică un nou studiu geologic