Rusia pune parlamentarii români pe coji de nucă și le arată nuiaua fiindcă nu cred în ”bunele intenții” ale Kremlinului

Redactor:
Adrian Nicolae
Rusia pune parlamentarii români pe coji de nucă și le arată nuiaua fiindcă nu cred în ”bunele intenții” ale Kremlinului
Rusia pune parlamentarii români pe coji de nucă și le arată nuiaua fiindcă nu cred în ”bunele intenții” ale Kremlinului

Este o certitudine faptul că lupul își schimbă părul, nu și năravul, iar înțelepciunea populară a punctat, magistral, o stare de fapt care poate fi extrapolată și la nivel geopolitic.

Maica Rusie pozează, din nou, în ”virgina de serviciu” a mapamondului, iar Ambasada Rusiei la București pune parlamentarii români pe coji de nucă și le arată nuiaua, în pofida faptului că acela care acuză ar trebui să fie mai atent la bârna din ochiul său și nu la paiul din ochiul celui vizat. Dar Rusia este… Rusia, așa că ”superficialitatea” din Parlamentul României trebuie ”taxată” rapid și public.

Concret, reprezentanții Rusiei pe malurile dâmbovițene sunt deja surmenați la gândul că în Parlamentul României se va reveni la examinarea proiectului de lege care vizează instituirea unor sancțiuni în privința cetățenilor străini responsabili pentru încălcarea gravă a drepturilor omului.

”Nu există încălcări ale drepturilor omului” în Rusia, transmite Ambasada Rusiei, printre rânduri, iar un astfel de demers al parlamentarilor români nu este altceva decât o ”minge la fileu” ridicată Statelor Unite ale Americii. Comunicatul postat pe pagina de Facebook a Ambasadei Rusiei are o doză foarte mare de ironie, semn că la Kremlin există atâta siguranță și încredere în forțele proprii (politice și militare, în ultimă instanță), încât da, există egalitate, vorba fabulei, ”dar nu pentru căței”.

Nu este pentru prima oară când Kremlinul n-a mâncat usturoi dimineața, la prânz sau seara, așa că orice miros neplăcut vine, evident, din altă parte.

De altfel, Crimeea s-a anexat Rusiei de una singură, într-un moment de revelație teritorială, hackerii ruși nu sunt altceva decât niște făpturi gingașe care prestează într-un basm cu final fericit și, de fapt, oferă lumii informații și documente senzaționale, de impact mondial, disidenții ruși au fost și rămân doar niște lamentabile personaje malefice, dirijate din umbră de păpușari perverși occidentali, motiv pentru care merită să fie vânați, douăzeci și patru de ore din douăzeci și patru, de serviciile secrete al Kremlinului.

În Rusia modernă și actuală, dacă intri în ”jocul” declanșat prin acest comunicat făcut public în mediul online, nu numai că laptele și mierea curg la toate nivelurile și indiferent de subiectul ales (drepturile omului, de data aceasta), dar este și impresionant modul în care totul se rezolvă cât ai bate din palme. Numai că ”dușmanii Maicii Rusia” au alte planuri mârșave și nu doresc decât să minimalizeze lupta permanentă a Rusiei pentru respectarea drepturilor omului, pentru o democrație autentică pe care numai Kremlinul o înțelege și o aplică și, în general, pentru bunăstarea mondială bazată exclusiv pe respect reciproc.

Kremlinul pornește de la premisa că i s-a lipit eticheta de ”Om Negru” pe fruntea ridată, când – de fapt și de drept – personajul negativ al scenariului mondial trebuie căutat, firește, peste ocean. Fiindcă și americanii, nu-i așa?, au încălcat drepturile omului, în repetate rânduri, așa că mai lăsați-ne cu acuzațiile nefondate, sugerează Ambasada Rusiei.

”Luptătorilor pentru drepturile omului” (nu numai din România, fiindcă lungă-i mâna Maicii Rusia) li se recomandă, prin intermediul comunicatului Ambasadei Rusiei la București, să fie mult mai atenți la alte puncte ”fierbinți” pe ordinea de zi.

  • investigarea crimelor militarilor americani și ale angajaților companiilor militare private implicate în moartea a sute de mii de civili nevinovați în Irak, Afganistan etc.
  • Libia, Siria, Somalia, Yemen…
  • povestea neterminată a „închisorilor secrete” ale CIA din Europa
  • cele mai aglomerate închisori din lume, cele americane
  • aplicarea pedepsei cu moartea în Statele Unite
  • brutalitatea poliției americane, căreia îi cad victime, anual, până la o mie de afroamericani
  • drepturile susținătorilor condamnați ai „vestelor galbene” din Franța,
  • drepturile organizatorilor referendumului din Catalonia
  • drepturile victimelor genocidului cultural și lingvistic al populației de limbă rusă din Ucraina

Trecând peste această adevărată ”pregătire de artilerie” și peste sfatul voalat de a respecta agenda impusă de la Kremlin, este imposibil să nu sesizezi o altă ”ironie” care s-ar dori ”mascată” printr-o declarație ”de bune intenții”, în spiritul diplomației autentice.

”Parlamentarii statului independent al României, desigur, sunt liberi să adopte orice legi necesare pentru binele țării lor și al poporului ei”, se mai precizează în acest comunicat surprinzător al Ambasadei Rusiei la București.

Evident, nici nu era nevoie să se reamintească – de către ”îngrijorata” Maica Rusie – că România este un stat independent și că există libertatea de a adopta orice lege este necesară pentru ”binele țării și al poporului” român. Chiar ne bucurăm, realmente, că Rusia lui Vladimir Putin nu a uitat, între timp, că România este un stat independent și că are dreptul, prin Parlamentul ales, să își exprime opinia în legătură cu orice subiect, chiar dacă este unul pe care Kremlinul l-ar dori ascuns sub preșul de la intrare.

Ambasada Rusiei transmite că senatorii români care au aprobat proiectul de lege ar fi devenit ”fără să vrea, victimele unei mari înșelăciuni”, concluzia fiind aceea că ar trebui, nu?, să își reconsidere prioritățile și să nu mai ”înghită” tot ceea ce le servește Unchiul Sam. Și asta din cauză că – se notează la finalul acestui comunicat-atac frontal la adresa Parlamentului României – ”Washingtonul, cu ajutorul aplicării extrateritoriale a legilor sale contrare dreptului internațional, urmărește exclusiv scopul de a-și promova propriile pretenții la hegemonie mondială”.

Nu este bine să vorbești de funie în casa spânzuratului, totuși… Iar România, ca stat independent și suveran, membru al Uniunii Europene și al NATO, nu poate sta pe coji de nucă doar fiindcă și-a ”permis” să aibă o opinie, în timp ce ”profesorul Rusia” îi scade nota la purtare.

Ceauşescu nu avea cel mai mare salariu! E incredibil care erau angajaţii români care-l depăşeau:...
Florin Pastramă îi dă 50 de euro Sarei ca să îl... Ce i-a cerut să...
FOTO. Nicoleta Luciu, transformată de intervenții! `Nu te mai recunoaștem`. Cum arată fosta vedetă TV
Un nou CUPLU BOMBA?! Pepe, ADEVĂRUL despre relaţia cu cântăreaţa Raluka: „O plac, mă place,...
Cristi Borcea o tratează pe Valentina Pelinel ca pe o regină! Ce gest a făcut...
SUMELE URIAŞE luate de medici pentru VACCINAREA românilor! Ce SPORURI au cei din linia întâi
Autorităţile din Ucraina au confiscat 1.500 de sticle de băuturi spirtoase fabricate din mere de...
BANCUL ZILEI – Arabul, găurile și cele 17 neveste
DOCUMENT. Ce salariu are Viorica Dăncilă la BNR. Este consilierul de strategie al guvernatorului Isărescu
Florin Pastramă îi dă 50 de euro Sarei ca să îl... Ce i-a cerut să...
„Îngerul Morții” de la Auschwitz care prefera gemenele. DOCTORUL a făcut cele mai ȘOCANTE experimente...
Tragedie URIAŞĂ în familia lui Helmuth Duckadam! A fost găsit SPÂNZURAT în propria casă
BOMBĂ! Când se INTERZIC centralele pe gaze, de fapt. Vești proaste pentru milioane de români
Dacă vizitezi acest trib, bărbatul pleacă din casă, iar soţia lui vine la tine. Ce...
Vestea ȘOC a momentului despre Ionuț Gologan, românul condamnat la moarte
Cum arată cei mai sexy fotbaliști spanioli și partenerele lor superbe
ULTIMA ORĂ. Cine au fost cei mai bine plătiţi români luna trecută. Vezi unde poţi...
Magazine ANAF. De unde îţi poţi cumpăra bunuri confiscate de fisc în 2020. Lista completă...
Inchide