Sala Polivalentă din Cluj, cheltuieli din bani publici pe băuturi și haine de lux

Sala Polivalentă din Cluj, cheltuieli din bani publici pe băuturi și haine de lux
Publicat: 16/06/2021, 23:26
Actualizat: 17/06/2021, 00:29

Conducerea Sălii Polivalente din Cluj a cheltuit sume mari pe haine de lux, echipamente de la o firmă care vinde articole de golf, băutură și pe gadgeturi, în pandemie, când au fost reduse salariile, potrivit dezvăluirilor făcute de jurnaliștii de la stiridecluj.ro.

Sala Polivalentă Cluj a cumpărat în 22 aprilie băutură, motivând că este pentru salonul VIP de la Fed Cup, eveniment care a avut loc în 16 și 17 aprilie 2021.

Deși Consiliul Local Cluj a aprobat alocarea unei sume din buget, directorul Ionut Rusu a solicitat pe 2 februarie 2021, printr-un referat de necesitate, aprobarea sumei de 5.000 de lei + TVA, pentru achiziția de produse de protocol la Fed Cup.

Prin Hotărârea Consiliului Local Cluj-Napoca, din 22 februarie, consilierii locali au aprobat alocarea sumei de 475 de mii de lei, de la bugetul local, pentru organizarea competiției. Astfel, s-au prevăzut bani pentru asigurarea hranei pentru 250 de persoane și băutură pentru alte 200 de persoane, în total 58 de mii de lei.

O altă achiziție făcută de Sala Polivalentă a vizat cumpărarea unei perechi de căști în valoare de 1.200 de lei bucata. Aceste căști ar fi fost folosite pentru participarea la ședintele online, chiar dacă există căști cu fir în valoare de 100 de lei.

Știri de Cluj a obținut și o factură care arată că directorul Sălii Polivalente, Ionuț Rusu, se deplasa liniștit cu avionul la București, cu toate că bugetul Sălii Polivalente era pe minus.

Sala Polivalentă Cluj a cumpărat obiecte vestimentare de lux sau echipamente de la o firmă care vinde articole de golf, în plină pandemie, când locația era închisă. Știri de Cluj a scris două anchete despre aceste cazuri, în urma cărora nimeni din Primăria Cluj-Napoca, instituție care are în subordine Sala Polivalentă nu s-a sesizat public.

Consilierul local Adriana Cristian spune că, anul trecut, s-au făcut achiziții dubioase: ”A fost cazul cu hainele de lux cumpărate pe firmă și nu pentru uz personal, nu știu cum ar justifica altfel acel echipament de lucru pentru angajații firmei. Tot în luna decembrie a anului trecut s-au făcut alte achiziții cel puțin dubioase, echipament sportiv de golf, în condițiile în care nu există la Cluj-Napoca un loc pentru a asigura joc de golf și, de asemenea, ceva băuturi și așa mai departe”.

Spre exemplu despre hainele de lux, cumpărate în ianuarie 2021, de la cel mai scump magazin din Vivo, mărcile Boss (800 de lei bucata), Ralph Lauren sau Wellensteyn (1.400 de lei geaca), cei de la Sala Polivalentă au spus că sunt ținute în vestiar și au fost folosite pentru ca angajații să aibă echipamente de calitate cu care să deszăpezească zonele pietonale din jurul Sălii Polivalente.

O analiză a Curții de Conturi, cerută de un consilier local

Sala Sportului este o societate care merge pe minus. În ultima ședință de Consiliu Local, primarul Emil Boc a propus diminuarea salariului cu 30 la sută, pe o lună, al directorului Sălii Polivalente. Consilierii locali nu sunt de acord și cer schimbarea lui din funcție.

Primarul Emil Boc nu îi cere demisia lui Ionuț Rusu, directorul Sălii Polivalente, care a cheltuit iresponsabil bugetul Sălii Polivalente Cluj, pe haine de lux, echipamente de la o firmă care vinde articole de golf, băutură și pe gadgeturi inutile, în pandemie, când au fost reduse salariile și a fost dat afară un om, tocmai pentru a reduce cheltuielile.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
6 sfaturi pentru o viață cât mai lungă de la un bărbat de 110 ani....
Tatuajul ireal care a produs controverse în mediul online. Bărbatul de 60 de ani nu...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Cea mai „nebună” ofertă vine de la Lidl! Ce o să găsiți în supermarketuri de...
Ce trebuie să mâncăm pentru a ne feri de cancer: „Evitați aceste două lucruri!”
O rezervaţie de bujori unică în Europa se află în România. E situată pe cel...
VIDEO. Viteza l-a ucis pe Florin de ziua numelui său. Drama tulburătoare a tânărului de...
Sâmbătă a început distribuirea pensiilor pentru luna mai. Anunțul a fost dat de directorul Poștei...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Ești obligat să lași certificatul de înmatriculare la service atunci când duci mașina la reparat?
S-a realizat al doilea transplant de rinichi de porc către un pacient uman
Omul care a spus ADEVĂRUL despre Zona 51 și Farfuriile Zburătoare
INTRĂ BANII pe card de astăzi, 29 APRILIE. Informația confirmată oficial în direct la TV:...
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor...
Vestea tristă a momentului pentru Prințul Paul de România. Momente grele pentru descendentul familiei regale
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
"Mă făceam că nu aud". Nicolae Botgros, întâmplare neașteptată la o înmormântare! Cererea pe care...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
O politiciană din SUA a stârnit controverse după ce a recunoscut că și-a împușcat câinele