Salvamontiștii sunt nemulțumiți de noua Lege a pensiilor. Salvatorii montani reclamă INECHITATE între personalul încadrat în serviciile de urgență

Salvamontiștii sunt nemulțumiți de noua Lege a pensiilor. Salvatorii montani reclamă INECHITATE între personalul încadrat în serviciile de urgență
Publicat: 21/11/2023, 16:27

Salvamontiștii reclamă „o mare inechitate” în Legea pensiilor pentru că nu beneficiază de condiții deosebite de muncă. Aceștia atrag atenția că munca lor are loc în condiții dificile, iar riscul este mare.

„Înțelegem că negocierile anterioare cu Comisia Europeană nu mai permit încadrarea de noi profesii în rândul celor cu condiții deosebite de muncă, dar această măsură menține o foarte mare inechitate între personalul încadrat în cadrul serviciilor de urgență, toți desfășurând o activitate în condiții grele de lucru, efort fizic, încărcare psihică și riscuri asociate mediului natural, dar numai o parte fiind beneficiari ai acestui tip de încadrări în condiții deosebite de muncă”, a transmis Salvamont România într-un comunicat de presă.

Salvatorii montani au afirmat că vor „rămâne solidari cu toate instituțiile din sistemul de urgență care se simt nedreptățite”

Conștienți că înaintarea în vârstă și activitatea in condițiile deosebite de muncă impuse de mediul montan, și pentru care nu există soluții practice de îmbunătățire vor duce inevitabil, la uzura prematură fizică și psihică a capacității de intervenție a personalului operativ, vom rămâne solidari cu toate instituțiile din sistemul de urgență care se simt nedreptățite și le vom susține în toate demersurile pe care le vor iniția pentru soluționarea acestei inechități sociale.

Indiferent cât vor dura și în ce mod se vor desfășura aceste demersuri, dăm toate asigurările necesare că vom încerca să menținem activitatea noastră la cel mai înalt nivel, astfel încât să răspundem cu profesionalism la toate apelurile de urgență, să nu înșelăm așteptările celor care au neșansa să se accidenteze pe munte și a căror speranță de salvare poate veni doar din partea Salvamont”, se mai arată în comunicat.

Salvamont România a mai precizat că sunt aproximativ 280 de salvatori montani angajați, a căror încadrare în condiții deosebite de muncă ar însemna un efort financiar insignifiant.

CITEȘTE ȘI:

Acțiune de salvare: Un grup de 11 cetăţeni irlandezi voiau să ajungă la mănăstirea Pietroasa, din Munții Rodnei, dar s-au RĂTĂCIT din cauza ceţii

Atenție! O turistă încălțată cu opincuțe de pânză, rănită în Munții Retezat. Echipamentul este esențial în drumețiile montane

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Vestea șocantă pentru consumatorii de Pepsi. Secretul băuturii a ieșit la iveală după zeci de...
FOTO. Frumoasa Lena și-a pus iubitul fotbalist la munca de jos! Cum arată în costum...
Vloggerul Mircea Bravo a intrat cu mașina într-un stâlp. Polițiștii l-au testat pentru consum de...
Berea fără alcool te lasă fără permis. Medic: Înverzește etilotestul
Vremea 4 - 17 decembrie 2023. ANM anunță ploi, lapovițe și ninsori începând de joi,...
Un oficial al FRF-ului sare în apărarea lui George Pușcaș după evoluția solidă din partida...
Ai voie să încalci LINIA CONTINUĂ dacă depășești o căruță / tractor? Ce prevede legea...
Apar noi detalii în cazul crimei din Franța! Detaliul care i-a făcut pe apropiații doctoriței...
„Mi-am dorit ca fiul meu să poarte numele meu”. Motivul pentru care soția lui Adi...
Rona Hartner a fost uitată de celebrități la înmormântare! Aurel Pădureanu și Ioana Tufaru sunt...
Atac terorist în Paris. Atacatorul a strigat "Allah akbar" şi a atacat trecători în centrul...
Scandal monstru după moartea Ronei! Mega război pentru custodia Ritei
Adevărata poveste, spusă după un SECOL! Cel mai MARE trib din SUA
TOATĂ RUSIA e în doliu! Nimeni nu credea că poate fi ucis: O durere care...
Cât de mare e riscul unui cutremur major în România, potrivit INFP
Nu ați respectat!” Două echipe au fost penalizate usturător de Irina Fodor! Ce s-a întâmplat
BANCUL ZILEI. Bulă: Băi nevastă, am observat că facem dragoste doar când ai nevoie de...