Prima pagină » Actualitate » Sandu Cocoșatu’ și secretele sale pentru cei mai buni MICI. „Sunt frumuseţi ale naturii”

Sandu Cocoșatu’ și secretele sale pentru cei mai buni MICI. „Sunt frumuseţi ale naturii”

Sandu Cocoșatu' și secretele sale pentru cei mai buni MICI. „Sunt frumuseţi ale naturii”
Sandu Cocoșatu' și secretele sale pentru cei mai buni mici. „Sunt frumuseţi ale naturii”

Micii reprezintă cel mai consumat preparat gastronomic de 1 mai, iar Sandu Cocoșatu’ este o adevărată „legendă” atunci când vine vorba despre acest delicios preparat.

De-a lungul timpului, el a preparat mici atât pentru bucureșteni, cât și pentru străinii care au ajuns în Capitală, pe baza unei rețete proprii.

Ajuns la 73 de ani, el își spune acum secretele.

„Vindeam mici în târg la Obor şi cineva m-a văzut acolo, neam cu soţia mea, şi am acceptat să merg cu dânsul. Nu prea voiam pentru că lucram şi nu voiam să plec de acolo pentru că îmi plăcea ce făceam”, a povestit Sandu Cocoşatu’, potrivit Antena3.

Sunt mai bine de 50 de ani de când, zi de zi, de dimineaţă şi până seara, nea’ Sandu spune că îşi petrece timpul în faţa grătarului. E un spectacol doar să îl priveşti cu câtă pasiune îşi face treaba în bucătărie.

„În primul rând îl mănânc crud să văd cum este şi apoi făcut. Zilnic, servesc câte unul sau doi să văd cum ies. Când sare, micul este 90% gata. Sunt frumuseţi ale naturii, nu poţi spune că sunt mici”, a mai dezvăluit cel supranumit Regele Micilor din Bucureşti.

Cum se prepară cei mai buni mici. Ce trebuie să faci înainte de a-i pune pe grătar

Minivacanța de 1 mai a început și ca în fiecare an, de Ziua Muncii, românii încing grătarele cu mici, ceafă de porc, frigărui sau cârnați. La mare căutare sunt și pachetele cu carne condimentată și marinată, gata de pus pe foc.

De departe produsul vedetă al acestei perioade sunt mititeii, în special cei fragezi. Pentru asta, măcelarii vă recomandă să îi congelați deoarece acele de gheață vor înmuia carnea înainte de a o pune pe grătar.

În carmangerii, comenzile curg pe bandă rulantă de zile bune.

„Micul e produsul tractor. Mai ales de 1 mai! E cel mai vândut. De ordinul zecilor de mii. Sunt mai multe rețete. Acum, ce trage colega, sunt micii de porc, vită și oaie, rețeta tradițională. Dar avem și de vită și oaie picanți. Grataragiul știe ce are de făcut. Să danseze micul pe grătar. Când se mișcă singur pe grătar, fără să se lipească, atunci înseamnă că e făcut”, spune Ionuț Anghel, proprietarul unei carmangerii

Recomandarea video

Citește și

Mediafax
Cât ar trebui să mâncăm, de fapt, de Crăciun. Un medic trage semnalul de alarmă
Digi24
Rapoarte ale serviciilor secrete americane dezvăluie că Putin vrea să cucerească părți din Europa, inclusiv țări care sunt membre NATO
Cancan.ro
Ea e Mălina, tânăra care a căzut de la etaj azi în Oradea! Era celebră
Prosport.ro
Cea mai frumoasă profesoară de matematică din România e colega lui Gabi Tamaș!
Adevarul
Secretul bine păzit al statuii lui Ioan de Hunedoara: scrisori ascunse în bocancul de bronz
Mediafax
Ce va indica noua etichetă de pe electrocasnice. Cumpărătorii vor fi primii anunțați
Click
Ce spun psihologii despre oamenii care păstrează pungile, borcanele goale, hârtia de ambalaj „pentru orice eventualitate”
Cancan.ro
Zodia care termină anul 2025 în genunchi. Mihai Voropchievici: Din păcate, este prea târziu
Ce se întâmplă doctore
Cum arată Narcisa Suciu la mai bine de 15 ani de când a plecat în Finlanda. De ce s-a reîntors în țară? E de nerecunoscut
Ciao.ro
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan Fodor sau Andra Măruţă şi foştii parteneri
Promotor.ro
Mașini premium SH cu probleme. Expert: „Check engine aprins, beculețe care clipocesc...”
Descopera.ro
Cele mai consumate băuturi din lume au un efect crucial pentru sănătatea oaselor
Râzi cu lacrimi
BANCUL ZILEI. – Ce te doare, Bulă? – Mă doare buzunarul, dom doctor …
Descopera.ro
Un astronom celebru de la Harvard spune că o navă extraterestră a ajuns lângă Pământ