Schimbare de mentalitate în România: ”Oamenii sunt din ce în ce mai dornici să se informeze despre domeniul financiar”

Schimbare de mentalitate în România: ”Oamenii sunt din ce în ce mai dornici să se informeze despre domeniul financiar”
Publicat: 10/05/2022, 15:19

Nicoleta Nicolae – coach și specialistă în trading psychology la compania Vestor – observă noile tendințe de pe piața românească și arată că în ultima perioadă oamenii sunt din ce în ce mai dornici să se informeze despre domeniul financiar.

Ea consideră că Vestor, care oferă cursuri de unu la unu în domeniul financiar, va deveni numărul 1 la nivel național și va avea o evoluție foarte bună și pe piața internațională.

”Ce ne diferențiază pe noi față de alții este pasiunea care se adaugă profesionalismului. Noi, la Vestor, vorbim despre piață și despre tendințele bursiere și în afara programului, trăim pentru aceste lucruri pentru că avem această pasiune comună. Nu am fi avut succes fără această pasiune și implicare totală”, spune Nicoleta Nicolae.

Ea dezvăluie că a avut peste 1500 de clienți până acum, dintre care peste 60 la sută au fost persoane de gen feminin.

Motto-ul ei este ”Dacă vrei ceva nu ai avut niciodată, trebuie să faci ceva ce nu ai făcut niciodată”, și se referă la faptul că majoritatea clienților, circa 90 la sută, nu au experiență de trading și atunci ei trebuie să facă ceva ce nu au făcut înainte niciodată ca să obțină ceva nou.

”Sunt absolventă de Psihologie, cu masteratul în domeniu, și am lucrat pe această specialitate o perioadă. Am ajuns ulterior în domeniul de trading și de aici, după multă experiență în fonduri speculative, administrare de titluri și altele asemenea, am ajuns coach cu o experiență de șapte ani în aceste domenii”, arată ea.

”Am lucrat foarte mult cu ea, iar când a intrat cu bani reali i-a fost ușor să pună în practică”

Povestea de succes pe care Nicoleta Nicolae a ținut să o împărtășească publicului se referă la o doamnă care avea experiență zero și care a făcut cursul de bază de la Vestor pentru că își dorea un venit constant de aici. Cu această persoană, Nicoleta a făcut foarte multă practică pentru că, spune ea, atunci când clientul își manifestă dorința, se insistă multă pe practică.

”În două săptămâni a investit 100.000 de euro, cu portofoliu diversificat și a avut randament de 300 la sută. Erau oportunități foarte bune la petrol, la gaz, acțiuni Tesla sau Facebook. Am lucrat foarte mult cu ea, iar când a intrat cu bani reali i-a fost ușor să pună în practică. Ulterior, a renunțat la jobul ei care era foarte bine plătit, de ordinul câtorva sute de mii de euro anual, și se ocupă acum doar de trading, câte 9 ore pe zi. Câștigă de 10 ori mai mult din trading decât din jobul ei care era oricum foarte bine plătit”, povestește Nicoleta.

Ea arată că în cursurile Vestor urmărește cu obstinație să îndeplinească obiectivele clienților. Unii vin doar pentru a-și îmbunătăți educația, pentru că lucrează în domenii conexe și au nevoie de mai multe informații. Acolo cursul este axat pe partea de teorie, pentru că acest lucru este cerut de cursant. Dar când clienții spun că vor să facă bani din trading, atunci cursul este axat pe practică, făcută pe o platformă de studiu, demonstrativ, cu bani virtuali, pentru ca apoi clientul să poată tranzacționa în lumea reală.

”Interesul pe care și-l dau îi diferențiază pe clienți, dar și suma cu care vor tranzacționa în final pentru că o investiție mai mare aduce beneficii mai mari”, arată Nicoleta. Ea recunoaște că psihologia o ajută să empatizeze cu clientul.

”Cred că punctul meu forte este empatia, capacitatea de a înțelege exact clientul, ce își dorește și cât interes are”, arată ea cum se armonizează experiența ei din psihologie cu predarea cunoștințelor de trading.

Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică – editorialist GÂNDUL.RO, scriind articole de investigație, politică internă, politică citeste mai mult