Sebastian Burduja, candidatul PNL la Primăria Capitalei: „E momentul ca la 34 de ani de la Revoluție să avem o competiție corectă”

Publicat: 24/04/2024, 00:40
Actualizat: 24/04/2024, 02:30

Sebastian Burduja, candidatul PNL la Primăria Capitalei, a vorbit despre motivele care l-au făcut să accepte propunerea de a se înscrie în cursa pentru funcția de edil al Bucureștiului. Ministrul Energiei a prezentat strategia de campanie și planurile sale pentru București, în cadrul unei intervenții, în direct, la Antena 3. 

Sebastian Burduja, candidatul Partidului Liberal la Primăria Capitalei, a declarat că, deși nu se află într-un context politic ideal, consideră că funcția de edil al Bucureștiului se potrivește pregătiriii sale academice și realizărilor în calitate de ministru.

„Nu este cel mai simplu moment, sigur că am pierdut foarte mult timp din cauza unor decizii care poate n-au fost corecte sau n-au venit la timpul potrivit. Sigur că mi-ar fi plăcut ca acest proces de selecție să se încheie mult mai repede.

Pe de o parte, performanțele pe care le-am avut în rolurile publice pe care le-am îndeplinit la Ministerul Digitalizării, la Ministerul Energiei, în Parlamentul României, la Finanțe ca secretar de stat și, în aceeași timp, o experiență pe care o am în dezvoltare urbană. Eu asta am făcut la Banca Mondială patru ani de zile. Asta am studiat și la Stanford și la Harvard, în SUA. M-am pregătit să înțeleg viziunea de care Bucureștiul are nevoie și care trebuie să fie cea unei capitale europene, a unei mari metropole europene. Mă bucur că decizia a fost în sfârșit luată, pentru că fiecare zi care a trecut a fost, de fapt, o zi câștigată de un primar neperformant, slab și care a făcut ca bucureștenii să trăiască mai rău în fiecare zi.”, a declarat liberalul.

Sebastian Burduja: „Bucureștiul trebuie să redevină un oraș sigur, să elimine acest fenomen al drogurilor”

Burduja a prezentat câteva dintre prioritățile sale pentru București, una dintre acestea fiind eliminarea traficului de droguri în școli. Liberarul este preocupat și de fluidizarea traficului în Capitală, precum și de modernizarea orașului.

„Este momentul ca la 34 de ani de la Revoluție să existe o competiție corectă.  Eu în pozițiile în care am fost, am demonstrat și capacitate de muncă, și viziune și am livrat rezultate, 10 miliarde de euro, proiecte semnate la Ministerul Energiei și care deja schimbă fața sectorului Energetic Național. Și pot să fac același lucru din postura de primar general.

Bucureștiul nu mai este un exemplu pentru restul țării. Bucureștenii și-au pierdut mândria de a aparține capitalei României și ăsta este un lucru foarte trist și consecința unor ani de incompetență, de circ, de discuții artificiale și, de fapt, de politicieni care nu s-au concentrat pe problemele oamenilor.

Bucureștiul trebuie să redevină un oraș sigur, să elimine acest fenomen al drogurilor. Nu există părinte în București care să nu-și facă griji pentru copilul lui că la școală sau la liceu nu începe să consume droguri. Bucureștiul trebuie să fie un oraș conectat cu adevărat, în care traficul să fie deblocat, oamenii să ajungă mai ușor la oportunități, la locul de muncă sau la activitățile pe care le desfășoară în timpul liber. București-ul trebuie să fie un oraș verde, cu parcuri mari, cum este, de exemplu Pădurea Băneasa, care trebuie transformată, în viziunea mea, într-o pădure-parc amenajată civilizat și trebuie să atragă investiții.”, a declarat ministrul Energiei.

CITEȘTE ȘI:

Răsturnare de situație. PSD va merge cu Gabriela Firea, iar PNL cu Sebastian Burduja la Primăria Capitalei /Principalele DECIZII ale Coaliției

Sebastian Burduja, discuții cu oficialii din Emiratele Arabe Unite privind Hidroelectrica și MASDAR: România are cel mai atractiv mix energetic din UE

Sebastian Burduja anunță o nouă tentativă de fraudă care foloseşte numele şi imaginea

Ruxandra Radulescu
Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, și-a început cariera în funcția de redactor la MEDIAFAX și Antena 3. A evoluat mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
După ce a câștigat 1 milion $ la loterie, o femeie s-a gândit să mai...
S-a aflat motivul pentru care a murit Gabriela, micuța de 4 ani cu chip de...
FOTO. Antonia, ce apariție! Nimeni nu se gândea că o va vedea așa
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Cronica unui 'blat' anunțat. Motivul real pentru care Zanni a fost eliminat și adus înapoi...
Actrița celebră, la un pas de PARALIZIE! A descoperit că are o TUMORĂ pe măduvă
EXPERIMENT. Pască plină de mucegai, drob cu probleme şi cozonac fără lapte. Analizele de laborator...
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Există români care nu și-au primit pensiile înainte de Paște: „Mi-am făcut niște calcule. Mă...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
China a lansat o sondă pentru a colecta eşantioane de pe faţa ascunsă a Lunii
Descoperire ULUITOARE la polii Pământului! Se întâmplă chiar acum
Devine obligatoriu în toată România. Decizia UE impune un permis unic
Vârsta de pensionare ar putea crește în România. Datele care ar duce la o decizie...
I-a cerut soțului o fotografie cu bebelușul celui mai bun prieten al său, dar a...
Se spală rufe azi, în Joia Mare? Ce spun preoții
Mioara Velicu rememorează copilăria autentică de la sat: „Am crescut într-o familie cu 8 copii....
Ce a declarat Florin Piersic de pe patul de spital: "Asta e cel mai important"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Zeci de experţi în Inteligenţă Artificială de la Google, recrutați de Apple