Sectorul 4 al Capitalei va face parte din Comitetul European al Regiunilor (CoR)

Redactor:
Florentina Dinu
Sectorul 4 al Capitalei va face parte din Comitetul European al Regiunilor (CoR)

Primarul Sectorului 4, Daniel Băluță, va face parte din  Comitetul European al Regiunilor (CoR), cel mai puternic organism consultativ al Uniunii Europene, ce avizează toate actele legislative cu impact asupra regiunilor și orașelor.

Sectorul 4 al Bucureștiului va face parte din CoR

Asociația Municipiilor din România a propus ca primarul Daniel Băluță îl va înlocui, în calitatea de membru titular, pe fostul primar al Constanței, Decebal Făgădău.

Guvernul a avut pe ordinea de zi a ședinței de miercuri un memorandum privind înlocuirea unui membru titular și desemnarea a doi membri supleanți din partea Asociației Municipiilor din România (AMR) în cadrul delegației României la Comitetul Regiunilor al Uniunii Europene pentru perioada rămasă din mandatul 2020-2025.

Cel puțin până în ianuarie 2025, când se încheie mandatele celor 15 membri ce formează delegația României la CoR, primarul Sectorului 4 va fi parte a CoR.

Daniel Băluță: Sunt convins că alături de colegii din delegația României, componentă a CoR, vom avea rezultate

Am acceptat cu bucurie să fiu membru cu drepturi depline al acestui for internațional, ale cărui avize influențează masiv normele legale aplicabile domeniilor din competența autorităților locale, cum ar fi sănătatea, educația, ocuparea forței de muncă, politica socială, coeziunea economică și socială, transportul, energia și combaterea schimbărilor climatice, întrucât  în acest fel, sectorul 4 va fi acolo unde trebuie.

Acolo unde sunt luate deciziile importante pentru oameni. Acolo unde se produc modificările legislative pentru susținerea economiei locale, acolo unde sunt creionate ghidurile de finanțare a proiectelor europene. Sunt convins că alături de colegii din delegația României, componentă a CoR, vom avea rezultate. Pentru că  în fond, doar acestea contează pentru oameni! Hai, că se poate!” a declarat Daniel Băluță, primarul Sectorului 4. 

Propunerile Asociației Municipiilor din România:

  • Daniel Băluță, Primarul Sectorului 4 al Municipiului București, îl înlocuiește pe Decebal Făgădău, fostul primar al Constanței, care nu și-a reînnoit mandatul, în calitate de membru titular;
  • Florin Tiberiu Iacob-Ridzi, Primarul Municipiului Petroșani, îl înlocuiește pe Cosmin Necula, fost primar al Bacăului, care nu și-a reînnoit mandatul, în calitate de membru supleant;
  • Ștefan Ilie, Primarul Municipiului Tulcea, îl înlocuiește pe Daniel Ștefan Drăgulin, care a fost primar la Călărași, ca urmare a decesului, în calitate de membru supleant.

Ce este Comitetul European al Regiunilor

Înființat în anul 1994, Comitetul Regiunilor (COR) este complementar celor trei instituții comunitare – Consiliul Uniunii Europene, Comisia Europeană și Parlamentul European, având rolul de a reprezenta interesele colectivităților locale și regionale.

Comitetul Regiunilor este format din 329 de membri și un număr egal de supleanți, repartizați între cele 27 de state membre, după cum urmează: câte 24 pentru Germania, Franța și Italia; câte 21 pentru Spania și Polonia; 15 pentru România; câte 12 pentru Austria, Belgia, Bulgaria, Cehia, Grecia, Portugalia, Suedia, Țările de Jos și Ungaria; câte 9 pentru Croația, Danemarca, Finlanda, Irlanda, Lituania și Slovacia; câte 7 pentru Estonia, Letonia și Slovenia; câte 6 pentru Cipru și Luxemburg; 5 pentru Malta.

Membrii CoR sunt numiți pentru un mandat de 5 ani prin Decizia Consiliului. Mandatul în curs, perioada 2020 – 2025, expiră la data de 25 ianuarie 2025.

Începând cu data de 1 ianuarie 2007, delegația României la Comitetul Regiunilor este formată din 15 membri titulari și 15 membri supleanți, numiți pentru o perioadă de 5 ani, cu posibilitatea de reînnoire a mandatului.

Desemnarea reprezentanților în Comitetul Regiunilor se realizează de către cele patru structuri asociative ale autorităților publice locale din România: Uniunea Națională a Consiliilor Județene din România (UNCJR), Asociația Municipiilor din România (AMR), Asociația Orașelor din România (AOR) şi Asociația Comunelor din România (ACoR). Fiecare structură asociativă își desemnează candidații în conformitate cu propriile statute de funcționare.

Prin procedura adoptată la nivelul Guvernului României, s-a stabilit repartizarea numărului de 15 membri titulari și 15 membri supleanți astfel: Uniunea Națională a Consiliilor Județene din România desemnează un număr de 6 membri titulari și 6 membri supleanți, iar Asociația Municipiilor din România, Asociația Orașelor din România și Asociația Comunelor din România desemnează, prin consultări separate, câte 3 membri titulari și 3 membri supleanți.

 

FOTO-BOMBA! Nu se aştepta nimeni sa posteze astfel de poze. Vedeta care a rupt netul...
Poveste demnă de Dosarele X, la Cluj! Femeia A MURIT, dar soţul a readus-o la...
FOTO. Cum arată acum fosta amantă a lui Ciprian Marica! Ana Muntean s-a schimbat total
ADEVĂRUL despre familia lui Culiță Sterp. Nu au fost dintotdeauna bogați. Ce s-a întâmplat când...
Ce avere are, de fapt, Gigi Becali! Bombă: îl concurează pe Ion Țiriac. `Rețineți ce...
Benone Sinulescu, călcat de hoți! L-au lăsat fără toată munca de un an de zile,...
CORONAVIRUS 18 aprilie. Situaţia pe judeţe. Doar 5 judeţe au peste 100 de cazuri noi....
BANCUL ZILEI – Un primar află de la nevastă că a fost înșelat
Un cuplu a cumpărat două acţiuni Amazon în 1997. Cât valorează acum
Poveste demnă de Dosarele X, la Cluj! Femeia A MURIT, dar soţul a readus-o la...
Experimentul INUMAN care s-a petrecut la Pitești. Încercarea de DISTRUGERE a personalității umane, o pată...
Încă doi concurenți vor fi ELIMINAȚI de la Survivor. Prezentatorul Dan Pavel nu vrea să-i...
Horoscop 19 aprilie 2021. Zodia care trece peste perioada dificilă
Dacă vizitezi acest trib, bărbatul pleacă din casă, iar soţia lui vine la tine. Ce...
Horoscop - luni, 19 aprilie 2021. N-o să-ți vină să crezi ce se întâmplă cu...
Cele mai nocive sortimente de cafea pentru inimă. De evitat!
Concedieri MASIVE. Tarom se pregăteşte să dea afară jumătate dintre angajaţi. 700 de oameni sunt...
Anunţul Apple la care nu se aştepta nimeni. Pun la cale un nou produs, realizat...
Inchide