Șeful OMS vorbește de un posibil final al pandemiei de COVID, dar rămâne precaut: „Nu am ajuns încă acolo, dar sfârșitul este la vedere”

Șeful OMS vorbește de un posibil final al pandemiei de COVID, dar rămâne precaut: „Nu am ajuns încă acolo, dar sfârșitul este la vedere”
Director General al Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), Tedros Adhanom Ghebreyesus (FOTO: Twitter)
Publicat: 14/09/2022, 19:06

Directorul general al Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), Tedros Adhanom Ghebreyesus, a declarat că lumea nu a fost niciodată într-o poziție mai bună pentru a pune capăt pandemiei COVID-19 și a îndemnat națiunile să își continue eforturile împotriva coronavirusului.

„Nu am ajuns încă acolo. Dar sfârșitul este la vedere”, a declarat Tedros.

Decesele provocate de COVID, săptămâna trecută, au fost cele mai scăzute din martie 2020, potrivit Mediafax.

„În timp ce OMS se așteaptă la valuri viitoare de COVID, lumea are la îndemână instrumente precum vaccinuri și antivirale pentru a preveni infecțiile grave, a declarat Maria Kerkhove”, responsabilă tehnică pentru COVID-19.

În ceea ce provește cazurile de variola maimuței, și acestea au o tendință de scădere, dar Tedros a îndemnat țările să continue lupta.

„Ca în cazul COVID-19, nu este momentul să ne relaxăm sau să lăsăm garda jos”, a spus șeful OMS.

Marian Popescu
Marian Popescu este pasionat de tot ce înseamnă jurnalism, de-a lungul timpului activând în tv, radio și mai ales în presa online. După ce a absolvit o facultate de profil, a scris pentru site-uri precum antena1.ro (a1.ro), Observator.tv (actualul citeste mai mult