Șeful spionajului militar ucrainean susține că va avea loc o deputinizare în Rusia. Kirilo Budanov: „O altă opțiune este pur și simplu destrămarea ei în mai multe părți”

Șeful spionajului militar ucrainean susține că va avea loc o deputinizare în Rusia. Kirilo Budanov: „O altă opțiune este pur și simplu destrămarea ei în mai multe părți”
Sursa foto: Youtube/РБК Україна
Publicat: 04/07/2022, 20:27

Șeful spionajului militar ucrainean, Kirilo Budanov, a vorbit despre cum ar putea arăta viitorul Rusiei după schimbarea conducerii de la Kremlin. Oficialul susține că elita politică și economică din Rusia așteaptă „momentul potrivit” pentru căderea regimului condus de președintele Vladimir Putin.

Kirilo Budanov a precizat, în cadrul unui interviu, că această schimbare a conducerii de la Kremlin nu o să creeze stări de protest. În acest moment, elita politică și economică din Rusia este puternic afectată de sancțiuni. Oficialul ucrainean susține că există două scenarii posibile în cazul schimbării conducerii de la Kremlin: deputinizarea sau destrămarea Rusiei în mai multe state.

Acesta susține că „există doar două opțiuni pentru cum se va termina totul. În primul rând, succesorul lui Putin oprește principalele acțiuni, nu doar în Ucraina, ci și în multe părți ale lumii. Și el va spune: Vă rog să eliminați toate sancțiunile impuse Rusiei, vrem să construim noi relații. Rusia nu are nimic de-a face cu toate aceste lucruri, ci doar persoana care a condus anterior statul, iar acestea sunt problemele lui personale, este un maniac”.

„O altă opțiune este pur și simplu destrămarea Rusiei în mai multe părți”, a adăugat Kirilo Budanov în interviul acordat pentru RBC-Ucraina.

Șeful spionajului militar din Ucraina a fost întrebat dacă deține informații despre un eventual succesor al lui Putin, șeful spionajului militar din Ucraina a spus că „acest proces tocmai este în curs”, însă fără a da alte detalii.