Serviciile secrete americane sunt sceptice că Putin va fi influențat de opinia publică rusă în legătură cu războiul din Ucraina

Serviciile secrete americane sunt sceptice că Putin va fi influențat de opinia publică rusă în legătură cu războiul din Ucraina
Sursa foto: Profimedia
Publicat: 20/05/2022, 18:54

Oficialii serviciilor de informații americane sunt sceptici că orice schimbare a opiniei publice rusești împotriva războiului purtat de Kremlin în Ucraina – chiar și una dramatică – ar avea un efect în a-l convinge pe președintele rus Vladimir Putin să pună capăt conflictului, potrivit CNN.

Oficialii se îndoiesc, de asemenea, că războiul, despre care mulți strategi consideră că a fost un dezastru fără margini pentru armata rusă, este posibil să ducă la înlăturarea lui Putin de la putere, cel puțin pe termen scurt.

Această evaluare reflectă măsura în care oficialii consideră că Putin și-a consolidat controlul asupra Rusiei în cele peste două decenii de când se află la putere.

Putin este intim implicat în gestionarea zilnică a conflictului, potrivit serviciilor secrete americane și occidentale, care au declarat că Putin participă direct la luarea deciziilor care, în majoritatea armatelor occidentale, ar fi rezervate ofițerilor de rang inferior.

„În mod clar, el este propriul său factor de decizie. El nu pare să se bazeze foarte mult nici măcar pe experții din cadrul guvernului sau al cabinetului”, a declarat un oficial NATO de rang înalt. Așa că este puțin cam greu de imaginat că opinia populară îl influențează atât de mult.”