Simona Florescu, la podcastul ALTCEVA cu Adrian Artene: „Mama m-a dat la școala de muzică și pe atunci nu aveam pian. Mi-am desenat clapele pianului pe un carton, și eu așa exersam”

Publicat: 04/02/2023, 16:42
Actualizat: 04/02/2023, 16:53

Simona Florescu este invitata lui Adrian Artene în cadrul podcastului ALTCEVA ce va fi difuzat sâmbătă, 4 februarie, începând cu ora 19:00. Artista a povestit cum a ajuns să învețe lecțiile de pian pe un carton cu clapele desenate, pentru că nu avea pian acasă, dar și cum a ajuns să obțină marele trofeu al Festivalului de la Mamaia din 1985, când acesta era un „San Remo” al României.

„Practic eu nu am avut copilărie și adolescență. Eram foarte ocupată cu școala de muzică. În clasa I mama m-a dat la școala de muzică și atunci nu aveam pian. Eram la secția pian. Mi-am desenat clapele pianului pe un carton, și eu așa exersam. Sunetele le imaginam în mintea mea. Chiar am și râs la un moment dat – povesteam că eram ca Beethoven surd. Da, și atunci când auzeam notele acolo, pe pian, pentru mine era o revelație. Aveam o colegă pe care o chema tot Simona, Simona Nicoară, fiica unui director de liceu, care avea pian acasă. Noi eram colege la pian. Ea venea cu lecția învățată pe pian. Eu veneam cu lecția învățată pe carton. Și m-am descurcat. Numai că la un moment dat mama s-a îmbolnăvit, a făcut o peritonită foarte urâtă și a  fost internată în spital. Și nu mai avea cine să mă ducă și să se ocupe de mine pentru lecțiile de pian. Pentru școala de muzică. Și am întrerupt. Apoi, când am început să particip la festivaluri, mama era cea care căuta toate festivalurile posibile, și pot să mă laud cu un palmares foarte bogat, numai trofee și premii I pe care le am acasă. Atunci ai mei au hotărât că trebuie neapărat să reiau  orele de pian și școala de muzică”, a povestit Simona Florescu.

Simona Florescu s-a născut pe 26 august 1967 și s-a remarcat în 1985 pe scena Festivalului Mamaia, unde a obţinut marele trofeu al Festivalului de la Mamaia, când acesta era un „San Remo” al României.

În 1986, la un spectacol organizat de Teatrul ”Constantin Tănase”, Simona l-a întâlnit pe actorul Ion Dichiseanu, cu care s-a și căsătorit. În 1987 a rămas însărcinată cu Ioana Georgiana.

Au fost căsătoriți timp de 22 de ani, până în 2009, când au divorțat, însă niciunul dintre ei nu s-a mai recăsătorit.

Urmărește podcastul integral cu Simona Florescu doar pe canalul de YouTube Altceva cu Adrian Artene.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase