VIDEO | Sorin Cîmpeanu: Opţiunea mea este de susţinere a şcolii cu prezență fizică. Pierderile sunt imense şi sunt foarte greu de recuperat

Publicat: 28/09/2021, 23:15
Actualizat: 29/09/2021, 00:48

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat marți seară, la Digi24, că a primit 183 de petiții de la părinţi și profesori, pentru trecerea şcolii în online, în timp ce doar 175 de petiţii au fost pentru păstrarea şcolilor deschise cu prezenţă fizică. Ministrul a precizat că nu va lua o decizie în funcție de aceste petiții, opțiunea sa rămânând în continuare pentru desfășurarea orelor în școli cu prezență fizică.

„Vom vedea. Sunt foarte multe propuneri. Colegii mei au centralizat la Ministerul Educaţiei petiţiile primite astăzi (marți – n.r): 183 de petiţii, părinţi, profesori, pentru trecerea şcolii în online, 175 de petiţii pentru păstrarea şcolilor deschise cu prezenţă fizică. 183 de un fel, 175 invers. Nu o să decidem în funcţie de diferenţa asta, spuneam doar că sunt foarte multe propuneri antagonice. Unii vor să se închidă odată cu atingerea pragului de 6 la mie, sunt foarte speriaţi – îmi cer scuze, sunt speriaţi de mersul la şcoală, dar nu au niciun fel de problemă să meargă în mall-uri sau în alte locuri – iar alţii vor să rămână deschisă şi peste 6 la mie”, a declarat Sorin Cîmpeanu.

Ministrul a precizat că o mare parte din aceste petiţii primite la minister, conțin exprimări și chiar injurii adresate ministrului ceea ce „denotă o lipsă de educaţie, un respect minim la nivel uman”.
Cîmpeanu rămâne de părere că școala ar trebui să se desfășoare cu prezența fizică în continuare, cu respectarea normelor de protecție sanitară, ținând cont de pierderile imense pe care elevii le-au suferit cu predarea în sistem online.
„Opţiunea mea este de susţinere a şcolii. Am argumentat de ce pierderile sunt imense şi sunt foarte greu de recuperat, uneori nu pot fi recuperate. (…) Evident că pledez pentru şcoală cu prezenţă fizică, atât cât se poate, fără a pune în pericol major starea de sănătate a elevilor şi cadrelor didactice”, a adăugat ministrul, întrebat cum va pleda, în calitate de părinte, cadru didactic şi ministru.