Statele Unite vor interzice aeronavelor rusești să zboare prin spațiul aerian american

Statele Unite vor interzice aeronavelor rusești să zboare prin spațiul aerian american
Fotografie cu caracter ilustrativ. Sursa: Profimedia
Publicat: 02/03/2022, 06:30

Statele Unite vor interzice aeronavelor rusești să zboare prin spațiul aerian american, în urma măsurilor Uniunii Europene și Canadei de a închide spațiul aerian avioanelor folosite de oligarhii ruși, au declarat marți doi oficiali ai administrației de la Casa Albă.

Interdicția, care ar putea veni în ziua următoare, ar interzice avioanelor care sunt deținute sau înmatriculate de ruși să survoleze Statele Unite, împiedicându-le capacitatea de a călători, potrivit New York Times. Ar fi cel mai recent efort coordonat al administrației președintelui Biden și al aliaților NATO de a înăspri sancțiunile împotriva președintelui Vladimir Putin și susținătorilor săi cei mai apropiați.

Nu era clar cât de repede va fi pusă în aplicare interdicția, care a fost raportată pentru prima dată de The Wall Street Journal. Vladimir Putin a ripostat deja împotriva interdicției europene prin anularea zborurilor de la companiile aeriene europene peste teritoriul Rusiei.

Gilda Popa
Gilda Popa este licențiată în Drept și a urmat un master de psihologie organizațională la Facultatea de Psihologie - Universitatea București. A intrat în presă accidental, după ce a câștigat un concurs la un post local de televiziune din Constanța, citeste mai mult