SUA vor începe să antreneze ucrainenii pe obuziere, în zilele următoare

SUA vor începe să antreneze ucrainenii pe obuziere, în zilele următoare
Sursa: Profimedia
Publicat: 19/04/2022, 04:02
Actualizat: 23/04/2022, 13:05

Armata Statelor Unite se așteaptă să înceapă să antreneze ucrainenii pentru utilizarea artileriei obuzier în zilele următoare, a declarat luni un înalt oficial american al apărării.

Săptămâna trecută, președintele american Joe Biden a anunțat o asistență militară suplimentară de 800 de milioane de dolari pentru Ucraina, extinzând ajutorul pentru a include artileria grea, înaintea unui atac mai extins al Rusiei, așteptat în estul Ucrainei.

Până acum, Statele Unite au trimis patru transporturi de arme ca parte a noului pachet. Oficialul, vorbind sub rezerva anonimatului, a spus că antrenamentul cu obuziere va avea loc în afara Ucrainei, scrie Reuters.

Statele Unite plănuiesc să-i învețe pe instructori ucraineni cum să folosească unele dintre noile loturi de arme, cum ar fi obuziere și radarele, iar apoi formatorii să-și instruiască colegii din Ucraina. SUA au antrenat anterior forțele ucrainene pe drone Switchblade.

Ucraina a declarat că un atac cu rachete rusești a ucis luni șapte persoane la Lviv, primele victime civile din orașul de vest, iar comandantul forțelor ucrainene care rezistă în portul devastat din sud-estul Mariupol a făcut apel la Papa pentru ajutor.

Se pare că Rusia țintește ținte militare în Lvov și în capitala Kiev, în nord, a declarat oficialul american al apărării.

În weekend, ministerul rus al apărării a declarat că sistemele sale antiaeriene din regiunea Odesa au doborât un avion de transport ucrainean care livra arme furnizate de guvernele occidentale. Oficialul a spus că Statele Unite nu au nicio informație care să sugereze că acestu lucru este adevărat.

Nu există indicii că Rusia ar încerca să recupereze nava de război Moskva, nava amiral a flotei sale din Marea Neagră, care s-a scufundat joi, a mai spus oficialul american.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase