VIDEO | Supraviețuitorii accidentului de la 2 Mai, audiați la Brigada Rutieră București. Avocat: „Și-au văzut prietenii răniți, alții erau decedați”

Publicat: 04/09/2023, 17:18
Actualizat: 04/09/2023, 17:46

Doi dintre supraviețuitorii accidentului rutier petrecut în localitatea constănțeană 2 Mai, au fost audiați, luni, la Brigada Rutieră București. Este vorba despre doi tineri, de 19 și 21 de ani, anchetatorii urmând să poarte discuții atât cu persoanele din grupul de prieteni implicat în accident, care nu au suferit răni, cât și cu ceilalți martori, participanți la trafic.

Afectați de evenimentul traumatizant prin care au trecut, tinerii au refuzat să ofere declarații publice în fața presei. Înainte de a fi audiat, tânărul în vârstă de 21 de ani a discutat, însă, cu jurnaliștii prezenți la fața locului, relatând momentele dramatice prin care a trecut.

Băiatul a povestit că, inițial, nu a realizat ce s-a întâmplat în momentul în care Vlad Pascu, autorul tragediei, a intrat cu mașina în grupul său de prieteni, și pur și simplu s-a trezit pe jos. În urma impactului, tânărul care organizase excursia în Vama Veche cu scopul de a-și serba ziua de naștere, și-a fracturat mâna și are nevoie de trei-patru luni de recuperare.

Avocatul victimelor accidentului de la 2 Mai, Gabriel Hozoiu, a declarat că, în acest moment, „situația începe să prindă contur”, anchetatorii aflând noi detalii despre circumstanțele în care s-a produs tragedia.

„Au fost audiați și ceilalți doi tineri care au fost răniți. Situația, de fapt, începe să prindă contur. Au declarat faptul că au fost acroșați de o mașină care a venit în viteză din spate, în direcția Vama Veche, către 2 Mai. După ce s-au dezmeticit la fața locului, și-au dat seama că au fost victimele unui accident rutier, iar șoferul fugise de la fața locului”, a afirmat Gabriel Hozoiu.

„Unul dintre răniți este bine, celălalt va avea nevoie de recuperare”

Întrebat cum se simt tinerii care au supraviețuit accidentului rutier și au fost audiați astăzi, avocatul a precizat: „Psihic, sunt bine cât se poate, în momentul acesta”.

„Vă dați seama, a fost un eveniment traumatizant pentru ei. Și-au văzut prietenii răniți, alții erau decedați, niște imagini de nedescris. Fizic, unul dintre ei este bine, celălalt va avea nevoie de recuperare.

Are o mână fracturată și am înțeles că va dura undeva în jur de trei-patru luni recuperarea”, a spus avocatul, menționând că, din câte știe, cei doi nu au avut parte de consiliere psihologică, până în momentul de față.

În ceea ce privește urmările dosarului deschis de autorități, Gabriel Hozoiu susține că „actele de urmărire penală vor fi efectuate în continuare”.

„Deocamdată, suntem la debutul anchetei. Săptămâna trecută, s-au stabilit obiectivele pentru expertiza tehnică, pentru stabilirea dinamicii accidentului. Urmează să fie audiați și alți martori – și aici mă refer la persoanele din grup care nu au fost rănite, din fericire, în acest eveniment rutier, precum și ceilalți martori, care erau participanți la trafic și care au observat evenimentul.

(Tinerii – n.r) veneau din Vama Veche și mergeau către cazare. Fuseseră în Vamă, într-o seară de distracție. Au ales să meargă pe jos, pentru că distanța era relativ scurtă, aproximativ 20 de minute făceau pe jos până acasă”, a explicat avocatul.

Întrebat, de asemenea, dacă victimele accidentului rutier au fost contactate de părinții lui Vlad Pascu, tânărul care a provocat tragedia, avocatul a răspuns: „Nu am cunoștință de așa ceva. Nu cred că au fost contactate, până în momentul de față, pentru că, dacă s-ar fi întâmplat acest lucru, cu siguranță mi-ar fi spus”.

„Vlad Pascu este singurul responsabil de această nenorocire”

Totodată, Gabriel Hozoiu a afirmat că tânărul care și-a dus prietenii în weekend-ul respectiv în Vama Veche, pentru a-și serba ziua de naștere, „în mod evident, nu are de ce să se simtă vinovat”.

„La urma urmei, ziua unei persoane este un eveniment fericit, de care trebuie să ne bucurăm cu toții. Ce a făcut Vlad Pascu este responsabilitatea strict a lui. Nimeni nu trebuie să simtă vinovat de ce s-a întâmplat, în afară de el. Este singurul responsabil de această nenorocire. Vlad Pascu este în arest.

Confruntări nu au fost, nu văd pentru ce ar fi necesară vreo confruntare cu victimele accidentului produs de el. Au fost audiați părinții victimelor – mă refer, părinții celor decedați – și, de asemenea, au fost audiați toți cei care au fost răniți în accident. Urmează să fie audiați și cei care nu au fost răniți, până în momentul de față”, a conchis Gabriel Hozoiu.

Vlad Pascu, șoferul de 19 ani care a provocat tragedia, se afla sub influența drogurilor atunci când a intrat cu mașina într-un grup de tineri, pe 19 august, în localitatea 2 Mai, omorând doi dintre ei și rănind alți trei.

În acest moment, tânărul se află în arest preventiv, fiind cercetat pentru săvârșirea infracțiunilor de ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă și părăsirea locului accidentului, urmând să fie acuzat și de conducere sub influența substanțelor psihoactive.


CITEȘTE ȘI:

UPDATE| „Trebuia să fie un șofer, nu un CRIMINAL. Cine a greșit să plătească!” Părinții Robertei, tânăra ucisă în accidentul de la 2 Mai, audiați

EXCLUSIV | Cutremur în Poliție, după tragedia din 2 Mai. Cum va arăta IPJ Constanța după ce va fi ”desființat și reclădit”

VIDEO | MOMENT emoționant la comemorarea lui Sebi, ucis de Vlad Pascu, la 2 Mai. „Cel mai iubit dintre pământeni este de acum înger”

Bianca Iliescu
Bianca Iliescu și-a început cariera jurnalistică în 2019, la Prima TV, unde a lucrat ca redactor de știri externe pentru jurnalul "Focus". Ulterior, mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
FOTO. Ceasul celui mai bogat pasager de pe Titanic a fost vândut la licitaţie pentru...
Locul de basm din România pe care puțini turiști îl știu. Ascunde un mare secret,...
FOTO. Ioana Marcu, soția lui Ciprian Marica, apariție îndrăzneață cu bustul generos la vedere!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Bilanț dezastruos pentru ruși, potrivit oficialilor britanici. Pierderile Rusiei în Ucraina se apropie de jumătate...
BREAKING! Anunț de la Buckingham despre starea de sănătate a Regelui Charles. Comunicat oficial emis...
Boala care se răspândește RAPID în lume! Record de îmbolnăviri: experții avertizează populația
Angajatorii care oferă salarii în România de 2.000 de euro, dar nu găsesc oameni interesaţi:...
O celebră influenceră de pe TikTok a fost împușcată mortal în fața casei sale. Motivul...
Tragedie în stațiunea Mamaia. Un bărbat s-a înecat în mare, chiar în ziua de Florii
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
Răsturnare de situaţie din piaţa muncii. Exodul a luat sfârşit: Procentul românilor care caută activ...
Omul care a spus ADEVĂRUL despre Zona 51 și Farfuriile Zburătoare
GABRIELA FIREA, marea lovitură în politică. RĂSTURNARE de situație, chiar înainte de alegeri
Cine a câștigat a 11-a gală Te cunosc de undeva!. Punctele concurenților de la canapea...
O celebră influenceră de pe TikTok a fost împușcată mortal în fața casei sale. Motivul...
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
”Nu mai ai viață privată, nu mai ai viață personală” Lidia Buble, despre obstacolele întâmpinate...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Frații Lumière și Revoluția Cinematografică