Sute de blocuri din sectorul 6 nu au apă caldă. Când ar putea fi remediată avaria majoră

Sute de blocuri din sectorul 6 nu au apă caldă. Când ar putea fi remediată avaria majoră
Publicat: 11/04/2022, 14:16

Aproximativ 600 de blocuri din cartierul Drumul Taberei din Sectorul 6 al Capitalei sunt afectate de o avarie majoră și nu au apă caldă.

Compania Municipală Termoenergetica a anunțat că aproximativ 600 de blocuri din cartierul Drumul Taberei din Sectorul 6 al Capitalei nu beneficiază de apă caldă la parametrii funcționali, atât din cauza unor probleme la rețeaua de distribuție pe magistrala care alimentează cu agent termic din CET Grozăvești, cât și din cauza unor probleme de alimentare cu agent termic primar.

„Termenul estimat pentru remedierea problemelor este 11 aprilie 2022, ora 23.30. Referitor la acest subiect, este important de subliniat faptul că, din cauza stării de degradare a conductelor de termoficare, estimarea finalizării lucrărilor și repunerea efectivă a sistemului în funcțiune a devenit, în ultima perioadă, aproape imposibil de făcut. În majoritatea cazurilor, după terminarea lucrărilor, la repornirea sistemului, apar noi avarii (spărturi), acesta fiind motivul principal pentru care termenele sunt prelungite!”, transmit reprezentanții Termoenergetica.

Ciprian Ciucu: „Problemele sunt generate de două cauze cumulate”

„Apă caldă în Drumul Taberei. O nenorocire nu vine niciodată singură. Problemele sunt generate de două cauze cumulate:

  1. Centralei CET Vest i s-a stricat compresorul de gaze, chestiune cu totul specială, și va mai dura câteva săptămâni până va fi importat din Germania. CET-urile sunt administrate de Elecen, aflat în subordinea Ministerului Energiei.
  2. Drumul Taberei ar fi trebuit să fie preluat de CET Grozavesti, dar cum rețeaua primară este într-o stare proastă, au aparut o serie repetată de avarii, în zona Leul. Acum Termoenergetica lucrează la remedierea avariilor și așteptăm ca situația sa se amelioreze săptămâna aceasta. Au rezolvat o primă avarie luni, dar 200 de metri m-ai încolo a aparut o altă avarie. Termoenergetica este o companie a Primăriei Generale”, a scris pe Facebook primarul Ciprian Ciucu.
Nicolae Oprea
Absolvent al Universității București, Nicolae Oprea și-a început cariera de jurnalist în anul 2004 și a semnat de-a lungul acestor ani în publicații precum Ziarul Libertatea (6 ani), Averea, Evenimentul Zilei (3 ani), dar și la Agenția de Presăciteste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase