Prima pagină » Actualitate » Topul orașelor din România care au atras cele mai mari finanțări PNRR. Pe ce loc se află Iași, Brașov sau Oradea

Topul orașelor din România care au atras cele mai mari finanțări PNRR. Pe ce loc se află Iași, Brașov sau Oradea

Topul orașelor din România care au atras cele mai mari finanțări PNRR. Pe ce loc se află Iași, Brașov sau Oradea

A fost efectuat topul orașelor din România care au atras cele mai mari finanțări PNRR, potrivit Ziarul de Iași. Primele 3 municipii au reușit să atragă cel puțin câte un miliard de lei. Iată pe ce loc se află Iași, Brașov sau Oradea.

A fost întocmit topul orașelor din România care au atras cele mai mari finanțări PNRR. Potrivit acestui top, pe primele trei poziții se află municipii care au reușit să atragă o sumă considerabilă. Și anume, nu mai puțin de un miliard de lei. Datele au fost făcute publice într-o adresă a Ministerului Investițiilor și Proiecte Europene (MIPE), pe site-ul Senatului.

Datele indică faptul că acest clasament este condus de Cluj. Iată topul orșelor din România care au atras cele mai mari finanțări PNRR – Planul de Redresare și Reziliență al României.

Topul orașelor din România care au atras cele mai mari finanțări PNRR

Iată topul:

  • Cluj: 14,3 miliarde de lei (deși finanțarea PNRR reprezintă doar 14% – 1,96 miliarde de lei);
  • Oradea: 1,3 miliarde de lei (PNRR – 82% finanțare, 1,1 miliarde de lei);
  • Iași: 821 milioane lei (PNRR – 84% finanțare, 691 milioane lei);
  • Brașov: 745 milioane lei (PNRR – 79%, 589 milioane lei);
  • Craiova: 485 milioane lei (PNRR – 85% finanțare, 412 milioane de lei);
  • Ploiești: 384 milioane lei (PNRR – 84% finanțare, 322 milioane de lei).

În total, PNRR a oferit 6,4 miliarde de lei celor 7 orașe. Municipiul Iași beneficiază doar de 11% din suma amintită. La Iași, rambursările au ajuns la 150 milioane de lei.

„Proiectele sunt în curs în implementare, iar sumele aferente contractelor pot fi utilizate până la finalul perioadei de implementare PNRR, respectiv 31 august 2026”, precizează MIPE în adresa citată, arată Ziarul de Iași.

„Nivelul de absorbție al fondurilor este strâns legat de nivelul producției realizate de constructorii sau furnizorii de echipamente contractați. Concret, cererile de plată înaintate de UAT Municipiul Iași la MIPE conțin sume din situațiile de lucrări validate și avizate de personalul cu responsabilități în domeniu”, a declarat Sebastian Buraga, purtătorul de cuvânt al Primăriei Iași.

Se derulează 38 de proiecte prin intermediul PNRR, în Iași. Dintre acestea, 4 proiecte sunt destinate managementului deșeurilor, iar alte 2 proiecte sunt destinate educației. Din cele 38 de proiecte, 16 sunt alocate fondului local, iar alte 16 proiecte sunt alocate renovării.

Vezi și:

Peste 350.000 de salariați contribuie din nou la pensia lor din PILONUL 2, după eliminarea excepțiilor fiscale. Cât a virat Casa de Pensii fondurilor

BULETINE noi, la vremuri noi! Noua Carte Electronică de Identitate, disponibilă în România. Unde poate fi solicitat actul / Beneficii și date înscrise

AEP le cere candidaților la PREZIDENȚIALE campanii corecte și oneste. Recomandări pentru combaterea dezinformării

Sursă foto: Shutterstock

A căpătat experiență în trustul Intact Media Group și a activat, ulterior, în echipa Kanal D. În 2019 s-a alăturat trustului Gândul Media Network, semnând articole în CIAO, VERDICT, CANCAN ... vezi toate articolele