VIDEO – Turist străin, impresionat de ce a găsit într-o cameră închiriată prin Airbnb în România: „Nu este deloc un cadou ieftin. În frigider mi-au lăsat apă și…”

Publicat: 07/12/2022, 13:06

Un tânăr care a venit în vacanță în România și a optat pentru închirierea unui apartament în Cluj, prin Airbnb, spune că este impresionat de ospitalitatea cu care a fost primit. 

Videoclipul a devenit rapid viral pe platforma TikTok.

Tânărul spune că este impresionat de modul în care a fost primit în locuința închiriată prin Airbnb. Bomboane de calitate, șampanie, periuță de dinți de unică folosință. Sunt doar câteva dintre lucrurile care denotă atenția la detalii a gazdelor. El spune că nu vrea să compare serviciile oferite de vestici și estici, însă există clar diferențe.

„Acesta este Airbnb-ul meu. Este mobilat complet, mă simt ca acasă. Aș putea spune e chiar mai bine decât acasă. Dar e mult mai mult. Haideți să vă arăt dușul. E echipat perfect. Șampon și alte produse, orice am nevoie. Apoi sunt aceste mici cutiuțe, în cazul în care ți-ai uitat periuța de dinți. Sunt de fapt, două. Unde mai găsești așa ceva?”, spune turistul.

Tânărul a fost uimit și de ceea ce a găsit pe masă și în frigider.

Vă recomandăm să citiți și: O turistă a rezervat o cameră în Țara Galilor, prin AirBnb. Când a ajuns și a deschis ușa, să leșine. Ce a găsit înăuntru

„În vest oamenii numără până la ultimul cent”

„Sunt bomboane Raffaello de la Ferrero. Nu este deloc un cadou ieftin. În frigider mi-au lăsat apă și prosecco. Apă plată și apă carbogazoasă de la unul din cele mai bune branduri din România. Ce Airbnb dintr-o țară din Vest îți oferă asta? Este mult peste standardele Airbnb. (…) Airbnb nu le-a cerut să facă asta, dar pentru români ăsta e standardul. Vor să-ți ofere o experiență plăcută. Îți dau Raffaello”, adaugă el, într-un clip postat pe Tik Tok.

El spune că cei care închiriază apartamente în vestul Europei au devenit zgârciți.

„Am stat prin Airbnb în Franța, Spania, Italia, SUA. Acolo oamenii numără până la ultimul cent. Și mă mai întrebați de ce prefer estul și nu vestul. (…) Îmi amintesc că, o dată, în Berlin, Germania, am închiriat Airbnb pentru 1.000 de dolari. Nu aveam săpun și aveam un singur sul de hârtie igienică, adaugă turistul venit în vizită în România.

Vă recomandăm să citiți și: O turistă a rezervat o vilă în Bali, prin AirBnb, pentru un concediu ideal. Când a ajuns, să leșine: a găsit clădirea abandonată

Carla Adamescu
Carla Adamescu este un jurnalist cu experiență în domeniul social. A lucrat în presa locală și, ulterior, la publicații din Capitală. S-a alăturat echipei Gândul în anul 2022 și scrie frecvent articole din domeniile Educație, Sănătateciteste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase