TVR a depus plângere penală în urma scandalului privind achiziția de bilete la CM de fotbal

TVR a depus plângere penală în urma scandalului privind achiziția de bilete la CM de fotbal
Sursa foto: Shutterstock
Publicat: 18/01/2023, 17:04

Televiziunea Română (TVR) a depus o plângere penală împotriva șefului delegației instituției la Campionatul Mondial de fotbal din Qatar, după ce acesta ar fi cumpărat sute de bilete la prețuri preferențiale, pe care ulterior le-a vândut la suprapreț.

Totul după ce Cristi Oprean, șeful delegației TVR la CM de fotbal, a fost acuzat că ar fi profitat de funcția sa pentru a cumpăra bilete la preț redus. El ar fi cumpărat peste 700 de bilete de acces la meciuri fără acordul Televiziunii Române, după care le-ar fi vândut la suprapreț.

Șefii TVR au fost atenționați de un suporter care nu a putut pătrunde pe stadion, în Qatar, din cauza faptului că la intrare i s-au cerut acte care să dovedească faptul că lucrează pentru televiziunea națională. În plus, acesta a spus că pe tichetul cumpărat de la Cristi Oprean era inscripționat „ROTVR” și că a plătit mai mult decât prețul tipărit pe bilet, potrivit ProSport.

Inițial, angajatul Televiziunii Române s-a apărat declarând pentru Paginademedia.ro că nu a cumpărat decât 64 de tichete, care ar fi fost destinate „prietenilor și apropiaților”. TVR a continuat, însă, ancheta, iar FIFA a confirmat că Oprean a achiziționat nu mai puțin de 712. Astfel, TVR a hotărât să facă plângere penală împotriva celui care și-a prezentat demisia în cursul săptămânii trecute.

Comunicatul TVR

Ca urmare apariției în presă a acestor informații, Televiziunea Română a dat publicității un comunicat prin care explică situația și informează că a depus o plângere penală.

„Reprezentanții Televiziunii Române au depus marți, 17 ianuarie, o plângere penală privind modul în care au fost achiziționate și gestionate biletele oferite televiziunii publice, la prețuri speciale, de organizatorul CM de Fotbal Qatar 2022, FIFA.

Inițial, TVR a demarat o procedură de cercetare disciplinară în urma unor e-mail-uri prin care un cetățean a reclamat faptul că domnul Cristian Oprean, coordonatorul delegației televiziunii publice la Campionatul Mondial din Qatar, i-a vândut bilete pentru partida Franța – Maroc. Tichetele erau marcate «ROTVR», acestea fiind destinate Televiziunii Române, în calitate de broadcaster oficial al evenimentului pentru România, iar reclamantul nu a putut intra pe stadion din cauza condițiilor speciale în care biletele puteau fi folosite. De asemenea, cetățeanul a reclamat faptul că a plătit o sumă mult mai mare decât cea înscrisă pe bilete.

Ulterior, într-un interviu acordat Paginademedia.ro, domnul Cristian Oprean a declarat că a cumpărat un număr de 64 de bilete la Campionatul Mondial «pentru prieteni», pentru «a ajuta». Totodată, coordonatorul delegației TVR la CM din Qatar a recunoscut că nu a anunţat conducerea instituției pentru că «nu era nevoie» – în contextul în care aceste facilităţi erau oferite Societăţii Române de Televiziune de către FIFA prin intermediul EBU (European Broadcasting Union).

Cu toate acestea, ca urmare a consultării portalului oficial pus la dispoziţie de FIFA pentru comanda biletelor, reprezentanții TVR au aflat că domnul Oprean a achiziționat în numele TVR, dar fără să fie mandatat în acest sens, nu 64, ci 712 de tichete de acces la diferite partide ale CM de Fotbal 2022.

Prin acțiunile sale, domnul Cristian Oprean și-a depășit atribuțiile de coordonator al delegației TVR la CM din Qatar și a abuzat de poziția sa pentru a achiziționa și transmite altor persoane biletele emise de reprezentanţii FIFA pentru SRTv.

La începutul săptămânii trecute, domnul Oprean și-a înaintat demisia înainte ca cercetarea disciplinară demarată de conducerea TVR să fie încheiată, motiv pentru care procedura internă a fost sistată.

În aceste condiții, managementul TVR a decis sesizarea organelor de urmărire penală.

Cristian Oprean a fost coordonatorul delegației TVR la Campionatul Mondial din Qatar, unde a fost însoțit de patru comentatori, un reporter și doi operatori. Oprean lucra pentru TVR de 20 de ani. A fost reporter, după care a devenit director de achiziții la Departamentul Sport

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Un bărbat din Ploiești a fost ucis de un individ nemulțumit de cum parcase mașina
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Vremea 1 - 29 aprilie 2024. Începem săptămâna cu 31 de grade Celsius. Meteorologii se...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
''Să-i fie țărâna ușoară!'' Dana Roba, mesaj neașteptat despre Daniel Balaciu. Cum a amenințat-o soțul...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
Anunțul momentului pentru cei cu PENSII SUB 2.000 DE LEI. Este obligatoriu până pe 31...
Viața la bloc. Se schimbă regulile pentru chiriași
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Apropiații criminalului din Timișoara, detalii de-a dreptul șocante. Mirel Dragomir și-a agresat și fosta iubită....
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Câți bani alocă Pentagonul pentru avionul care va înlocui F-22 Raptor?