ULTIMA ORĂ. Legea pentru combaterea evaziunii fiscale, modificată, merge la promulgare. CCR a respins, ca neîntemeiate, trei obiecții de neconstituționalitate (SURSE)

ULTIMA ORĂ. Legea pentru combaterea evaziunii fiscale, modificată, merge la promulgare. CCR a respins, ca neîntemeiate, trei obiecții de neconstituționalitate (SURSE)
ULTIMA ORĂ. Legea pentru combaterea evaziunii fiscale, modificată, merge la promulgare. CCR a respins ca neîntemeiate trei obiecții de neconstituționalitate (SURSE)
Publicat: 17/02/2021, 15:52
Actualizat: 17/02/2021, 16:10

Legea pentru prevenirea și combaterea evaziunii fiscale – cu modificări – va merge spre promulgare, au decis judecătorii Curții Constituționale a României (CCR).

Potrivit surselor GÂNDUL.RO, CCR a respins – ca neîntemeiate – trei obiecții de neconstituționalitate pe legea evaziunii fiscale, iar aceasta merge spre promulgare.

Cele trei obiecții de neconstituționalitate au fost conexate, mai transmit sursele GÂNDUL.RO, acestea fiind formulate de Înalta Curte de Casație și Justiție (ICCJ), Guvernului României și Avocatului Poporului și respinse de CCR.

”Cu majoritate de voturi, a respins, ca neîntemeiată, obiecția de neconstituționalitate (după conexarea celor trei sesizări cu același obiect formulate de Înalta Curte de Casație și Justiție – Secțiile Unite, de Guvernul României și de Avocatul Poporului) și a constatat că sunt constituționale, în raport cu criticile formulate, dispozițiile Legii privind modificarea și completarea Legii nr.241/2005 pentru prevenirea și combaterea evaziunii fiscale”, menționează judecătorii CCR.

Camera Deputaților a adoptat, în luna decembrie a anului trecut  – în calitate de for decizional – legea inițiată de deputatul PSD Cătălin Rădulescu care prevede inculpații pentru evaziune fiscală de până la 100.000 de euro (infracțiune care în prezent se pedepsește cu închisoarea) primesc doar amendă dacă achită integral prejudiciul, iar dacă dau și 20% în plus, fapta nu se mai pedepsește deloc, indiferent de cuantumul evaziunii. În aprilie a anului trecut, CCR – cu majoritate de voturi – a declarat legea neconstituțională.

Curtea Constituțională a dispus amânarea judecății pentru data de 23 februarie 2021 a două sesizări de neconstituționalitate

De asemenea, Curtea Constituțională a dispus amânarea judecății pentru data de 23 februarie 2021 a următoarelor sesizări de neconstituționalitate:

– Obiecția de neconstituționalitate a dispozițiilor Legii pentru modificarea și completarea Legii camerelor de comerț din România nr.335/2007, obiecție formulată de 51 de deputați aparținând Grupului Parlamentar al Uniunii Salvați România, Grupului Parlamentar al Uniunii Democrate Maghiare din România, precum și neafiliați;

– Obiecția de neconstituționalitate a dispozițiilor Legii privind aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr.31/2020 pentru completarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr.77/2011 privind stabilirea unor contribuții pentru finanțarea unor cheltuieli în domeniul sănătății, obiecție formulată de Guvernul României.

O tânără speranţă a ţării în sport întreţine relaţii intime pentru bani: "Când i-am spus...
Cristina Cioran, anunț cu lacrimi în ochi! A fost la spital să își vadă fetița...
FOTO. Anna Lesko, apariție interzisă cardiacilor! S-a văzut trupul perfect lucrat prin body
Băuturile și alimentele care te fac să transpiri abundent. Evită-le
Nu s-a ales doar cu premiul și trofeul Survivor România 2021, ci și cu un...
Simona Halep sare în apărarea lui Simone Biles, după valul de critici la adresa gimnastei:...
Șantierele morții din timpul comunismului. Recordul deceselor îl deține, oficial, Transfăgărășanul
Zeci de cadavre plutind pe râu. Descoperirea macabră ce aduce în atenţia lumii unul dintre...
Avertizarea ISU: Dacă ai așa ceva în mașină, mergi ACUM și scoate-l! Este pericol mare
BANCUL ZILEI – Bătrânel răsfățat de nevasta de 19 ani
Cauzele caniculei care dă bătăi de cap europenilor. Cât mai durează temperaturile de peste 40...
Alin Oprea, declarații exclusive. Tavi Colen tentativă de viol asupra Minodorei: 'Am intervenit eu'
O TÂNĂRĂ care a mers la bazin cu un costum prea DEOCHEAT a avut parte...
Chinezii au construit un câmp cu rachete nucleare! Cum arată, imaginile sunt ULUITOARE
Alimentele pe care le poți consuma după ce au mucegăit. Secretul știut de puțini români
Și-a luat fetița în brațe și a simțit un miros familiar. A dus-o la spital,...
Rezulatete finale Titularizare 2021. Când se afişează notele după contestaţii pe Edu.ro pentru educatori, învăţători...
Raed Arafat, anunț cutremurător venit ÎN MIEZ DE NOAPTE: Lovitură pentru milioane de ROMÂNI
Bill și Melinda Gates sunt oficial divorțați! Surpriză: Melinda nu primește nici un dolar
Un dar otrăvit: Sute de mii de români vor avea pensii mai mici
Povestea unui brand legendar, pe care mulţi îl asociază cu pasta de dinţi. Ce produs...