ULTIMA ORĂ. Legea pentru combaterea evaziunii fiscale, modificată, merge la promulgare. CCR a respins, ca neîntemeiate, trei obiecții de neconstituționalitate (SURSE)

Senior editor:
Adina Anghelescu-Stancu
Redactor:
Cristian Lisandru
ULTIMA ORĂ. Legea pentru combaterea evaziunii fiscale, modificată, merge la promulgare. CCR a respins, ca neîntemeiate, trei obiecții de neconstituționalitate (SURSE)
ULTIMA ORĂ. Legea pentru combaterea evaziunii fiscale, modificată, merge la promulgare. CCR a respins ca neîntemeiate trei obiecții de neconstituționalitate (SURSE)

Legea pentru prevenirea și combaterea evaziunii fiscale – cu modificări – va merge spre promulgare, au decis judecătorii Curții Constituționale a României (CCR).

Potrivit surselor GÂNDUL.RO, CCR a respins – ca neîntemeiate – trei obiecții de neconstituționalitate pe legea evaziunii fiscale, iar aceasta merge spre promulgare.

Cele trei obiecții de neconstituționalitate au fost conexate, mai transmit sursele GÂNDUL.RO, acestea fiind formulate de Înalta Curte de Casație și Justiție (ICCJ), Guvernului României și Avocatului Poporului și respinse de CCR.

”Cu majoritate de voturi, a respins, ca neîntemeiată, obiecția de neconstituționalitate (după conexarea celor trei sesizări cu același obiect formulate de Înalta Curte de Casație și Justiție – Secțiile Unite, de Guvernul României și de Avocatul Poporului) și a constatat că sunt constituționale, în raport cu criticile formulate, dispozițiile Legii privind modificarea și completarea Legii nr.241/2005 pentru prevenirea și combaterea evaziunii fiscale”, menționează judecătorii CCR.

Camera Deputaților a adoptat, în luna decembrie a anului trecut  – în calitate de for decizional – legea inițiată de deputatul PSD Cătălin Rădulescu care prevede inculpații pentru evaziune fiscală de până la 100.000 de euro (infracțiune care în prezent se pedepsește cu închisoarea) primesc doar amendă dacă achită integral prejudiciul, iar dacă dau și 20% în plus, fapta nu se mai pedepsește deloc, indiferent de cuantumul evaziunii. În aprilie a anului trecut, CCR – cu majoritate de voturi – a declarat legea neconstituțională.

Curtea Constituțională a dispus amânarea judecății pentru data de 23 februarie 2021 a două sesizări de neconstituționalitate

De asemenea, Curtea Constituțională a dispus amânarea judecății pentru data de 23 februarie 2021 a următoarelor sesizări de neconstituționalitate:

– Obiecția de neconstituționalitate a dispozițiilor Legii pentru modificarea și completarea Legii camerelor de comerț din România nr.335/2007, obiecție formulată de 51 de deputați aparținând Grupului Parlamentar al Uniunii Salvați România, Grupului Parlamentar al Uniunii Democrate Maghiare din România, precum și neafiliați;

– Obiecția de neconstituționalitate a dispozițiilor Legii privind aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr.31/2020 pentru completarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr.77/2011 privind stabilirea unor contribuții pentru finanțarea unor cheltuieli în domeniul sănătății, obiecție formulată de Guvernul României.

BOMBĂ! I-a oferit 500 de euro pentru o oră de amor. Este soţie de fotbalist...
Ştirea momentului despre Titi Aur! Fusese internat în stare gravă, din cauza COVID
FOTO. Loredana Groza, aproape goală complet! Apariție în cel mai minuscul costum de baie
Lora și-a PRINS iubitul în fapt! Cu ce i-a GREȘIT Ionuț Ghenu de l-a luat...
Fabuloasă vizită a lui Michael Jackson, din 1999, la echipa patronată de fostul „socru” al...
Restricţii pe litoral de 1 Mai. Până la ce oră vor avea voie turiştii să...
Ucraina cere sprijinul NATO contra Rusiei. Kievul evocă angajamentul summitului de la Bucureşti
BANCUL ZILEI – Ce au făcut două virgine din București
Un virolog care a lucrat pentru Bill Gates avertizează că vaccinarea în masă ar putea...
Ştirea momentului despre Titi Aur! Fusese internat în stare gravă, din cauza COVID
Femeia pe care ELENA Ceaușescu o voia MOARTĂ cu orice chip. „Trebuie să mă SCĂPAȚI...
Adevărul despre salamul de Sibiu pe care românii nu îl știu. Ce conține, de fapt
Ce avere are Cozmin Gușă. A strâns foarte mulți bani în ultimii ani
Mesajul uluitor lăsat de un bărbat pe un site pentru adulți după ce și-a găsit...
Cozmin Gușă, în această seară, la „40 de întrebări cu Denise Rifai”: „Adrian Năstase m-a...
Reacțiile adverse după vaccinare înseamnă că dezvolți mai mulți anticorpi. Ce se întâmplă cu cei...
Concedieri MASIVE. Tarom se pregăteşte să dea afară jumătate dintre angajaţi. 700 de oameni sunt...
Care este cel mai nesănătos aliment din lume, pe care majoritatea românilor îl mănâncă în...
Inchide